کد خبر 841050
تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۹
آذری جهرمی

وزیر ارتباطات گفت: در عرصه پیام‌رسان‌های داخلی ظرفیت ایجاد شده و مردم خود ثبت نام کردند آخرین آمار حدود ۵ میلیون کاربر است، این درحالی است که در عرصه یک سرویس خارجی بیش از ۴۰ میلیون کاربر مشترک هستند.

به گزارش مشرق، محمدجواد آذری جهرمی درباره سرنوشت پیام رسان های خارجی گفت: ما مسئول فیلتر نیستیم.

وی درباره خبر تصویب فیلتر پیام رسان های خارجی در شورای عالی فضای مجازی اظهار کرد: دبیرخانه این شورا بیانیه داد و چنین خبری را تکذیب کرد.

وزیر ارتباطات در پاسخ به این سئوال که تلگرام در آستانه سال جدید فیلتر می شود یا خیر؟ یادآور شد: بستگی به همکاری تلگرام با قوانین جمهوری اسلامی دارد. این مسئله به عنوان یک چالش همواره مطرح است اما اینکه فیلتر شود یا نشود، مراجع تصمیم گیر در حوزه فیلترینگ تصمیم می گیرند.

وی درباره اینکه آیا فکر می کنید مردم به طور دستوری پیام رسان های خارجی را ترک می کنند و به سمت پیام رسان های داخلی بروند؟ گفت: طبیعتا این کار فرمایشی و دستوری نیست. بارها اظهارنظر کردم و دولت نیز نظر خود را اعلام کرد. البته پیام رسان های داخلی نیز باید تلاش کنند که خدمات مناسبی را ارائه دهند.

این عضو کابینه دولت دوازدهم بیان کرد: پیام رسانی از زیرساخت های توسعه اقتصادی است. واقعا اینکه پیام رسان بخواهد خارجی باشد و مقررات خود را داشته باشد در توسعه اقتصادی آتی برای ما ایجاد مشکلاتی خواهد کرد. بحث رسانه و فضای اجتماعی و عمومی و سیاسی نیست بلکه بحث اقتصادی است و هر کشوری در حوزه اقتصادی خودش باید استقلال داشته باشد.

در همین رابطه:

فضای مجازی؛ از ضعف قانون گذاری تا راهزنی تلگرام/ سیاست‌های یارانه‌ای پیام رسان‌ها را لوس بار می‌آورد

فیلم/ فیروزآبادی: هرلحظه ممکن است تلگرام فیلتر شود

وی افزود: در بخش مربوط به رسانه و فضای اجتماعی، مردم و فعالان سیاسی تصور دارند محدودیتی بر پیام رسان های داخلی وجود دارد و فضا برای شان مقداری محدودکننده و برخوردهای سلیقه ای با آنها می شود. البته ما متولی این حوزه نیستیم، طبیعتا متولی حوزه رسانه مشخص است، آنچه همه انتظار دارند این است که صنعت رسانه داخلی بر عرصه فضای مجازی شکل بگیرد.

آذری جهرمی گفت: در مصوبه شورای عالی فضای مجازی هم آمده که درباره مصادیق غیرمجاز باید تجدیدنظر شود و مقداری نگاه بازتر باشد. فعالیت های مشروع با دیدگاه موسع تری نگریسته شود بنابراین موضوع فقط فنی نیست. البته بحث فنی مهم است اما تا این اتفاقات نیفتد و ما نگاه اعتماد نخبگان کشور و جامعه رسانه ای کشور را جلب نکنیم و به آنها تضمین ندهیم که می توانند فعالیت مشروع داشته باشند اینها برای فعالیت در فضای داخلی اعتماد نمی کنند و ضد انقلاب هم از این فرصت بهره گیری و مطالب خود را لابه لای جامعه خبری ما مطرح می کند. این یک فضایی است که باید در کشور حل شود.

وی افزود: متأسفانه ما اختیاری در قبال این مسئله نداریم. حالا کسی که باید این مسائل را حل کند امیدوارم براساس مصوبات شورا وظایف خود را انجام دهد و این اتفاق مهم بیفتد. ظرفیت اینکه سرویس های بومی داخل کشور را توسعه دهند وجود دارد. کما اینکه سابقه اش را داشتیم مثل سرویس کلوب در زمانی که فیسبوک داشت رشد می کرد، کلوب چیزی از فیسبوک کم نداشت یا وبلاگ های ما از وبلاگ های دنیا چیزی کم نداشتند، بارها ارجاع دادم که اینها نه پول از دولت گرفتند و نه وام از دولت گرفتند و نه زیر ساخت حاکمیت را خواستند اما مطالعه کنیم چه شد عقب افتادند.

وزیر ارتباطات یادآور شد: همان جوان ها امروز حتی با توانایی بیشتر هستند و این ظرفیت را دارند که این اتفاق مهم بیفتد تا ما استقلال در عرصه فضای مجازی داشته باشیم و نقش خود را در جامعه جهانی بدون وابستگی ایفا کنیم. اما رسیدن به چنین هدفی نیاز به یک همت جمعی است. بخشی از این مسئله فنی است که بله ما باید به لحاظ زیرساختی وظایف مان را انجام دادیم اما امیدواریم مابقی هم انجام دهند و این اتفاق تا نیفتد و تا ما به منویات ذهنی مردم نپردازیم، تا اطمینان خاطر به آنها در این عرصه ندهیم و تا اقدامات موثر نکنیم، طبیعتا فرایند مشکل خواهد بود. امیدوارم این اتفاق بیفتد چون موضوع حساس، مهم و اساسی است و به نظرم باید در این مسیر حرکت کنیم.

آذری جهرمی در پاسخ به این سئوال که الان چند درصد مردم از پیام رسان خارجی استفاده می کنند و چند درصد از پیام رسان داخلی استفاده می کنند؟ گفت: فکر می کنم آنچه در عرصه پیام رسان های داخلی ظرفیت ایجاد شده و مردم خود ثبت نام کردند آخرین آمار حدود 5 میلیون کاربر است، این درحالی است که در فضای یک سرویس خارجی بیش از 40 میلیون کاربر مشترک هستند. هنوز جای ظرفیت سازی وجود دارد و امیدوارم این اتفاق بیفتد.

منبع: خبرآنلاین

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 5
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • US ۱۲:۴۴ - ۱۳۹۶/۱۲/۲۸
    3 4
    اینا رو ولش کن.اول تا ارخ فیلتر میشه.بگو جالیگزین اون چیه؟؟شبکه های اجتماعی داخلی اصلا در حد تلگرام نیستن.خیلی خیلی باید تغییر کنن و به لحاظ سخت افزاری و نرم ازفاری بالا بیان.اون فیلتر شه چی میخواد جایگیزین شه؟
    • علی IR ۱۴:۳۰ - ۱۳۹۶/۱۲/۲۸
      2 3
      وزیر جوان شما راحت باشید اما فیلتر نکردن یعنی مجوز رسمی فعالیت برای پیامرسانهای خارجی مخرب اخلاق و امنیت هر کشوری قانون خودش را دارد ترس از توسعه فیلترشکن که همیشه بوده نباید باعث مجوز غیرقانونی شود
  • IR ۱۳:۱۷ - ۱۳۹۶/۱۲/۲۸
    5 7
    آقا "سروش" و" بله "عالی هستن استفاده کنید حالشو ببرید
  • IR ۱۳:۵۰ - ۱۳۹۶/۱۲/۲۸
    6 2
    فیلترینگ کاری از پیش نمیبره و اوضاع بدتر میشه مگه اینقدر جلو ماهواره رو گرفتید موفق شدید.
  • شهروند IR ۱۴:۱۱ - ۱۳۹۶/۱۲/۲۸
    7 2
    مسوولین باید قبول کنند که عده کمی از مردم تمایل به پیام رسان داخلی دارند نه به دلیل فنی و تکنیکی و ... بلکه به دلیل مسایل امنیتی ، مردم میخوان ازاد حرفهاشون رو بیان کنند که این امر با پیام رسان داخلی امکان پذیر نیست ، اصرار بیش از حد مسولین برای مجاب کردن تلگرام برای ارایه اطلاعات اسرار بر کنترل مردم در فضای مجازی فقط کافیه که به حرف های مسولین مخالف پیام رسان خارجی توجه کنید ، وقتی مردم دو دو تا میکنند میبینند فقط و فقط هدف مسولین کنترل کامل فضا است و با امنیتی کردن فضا مردم هیچ چیزی رو نمیتونند راحت بیان کنند هیچ اعتراضی نمیتونند بکنند از هیچ مسولی نمیتونند انتقاد کنند چون تهش معلومه چی میشه از این رو ترسی که این حرفها به وجود میاره مانع از این میشه که مردم از پیام رسان داخلی استفاده کنند حتی اگر تمام اینها رو هم فیلتر کنند باز مردم از پیام رسان داخلی استفاده نمیکنند و این رو باید قبول کرد و در این راه از هر تکنیکی استفاده میکنند تا فیلترینگ رو دور بزنند که سالهاست دارند این کار رو انجام میدن ، هدف خاصی از حرف هام ندارم فقط درام واقعیت رو میگم میخواین قبول کنید میخواین نکنید

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس