به گزارش مشرق به نقل از مهر، جنبش تسخیر از تاریخ 17 سپتامبر 2011 هنگامی آغاز شد که گروهی از مردم در مرکز تجاری نیویورک (وال استریت) در اعتراض به نابرابری های گسترده و فساد در سطوح بالا تجمع کردند. با وجود مانع تراشیهای پلیس و دستگیریهای گسترده، جنبش "تسخیر" اکنون به دیگر شهرهای بزرگ آمریکا نیز رسیده است.
افزایش میزان بیکاری در ایالات متحده، کاهش دستمزدها، سوء مدیریت، سیاستهای جنگ طلبانه دولت، تبعیض و بی عدالتی و مشکلات اقتصادی باعث شد تا آمریکایی ها به خیابانها آمده و شعارهایی را علیه عملکرد دولتمردان خود سر دهند.
با وجود بارش شدید باران در واشنگتن دی سی، معترضان روز گذشته با سر دادن شعارهایی همچون "ما 99 درصد هستیم" به دفتر کار برخی از نمایندگان آمریکا در کنگره حمله کرده و خواستار بهبود اوضاع اقتصادی کشورشان و از بین رفتن شکاف طبقاتی موجود شدند.
نیروهای امنیتی که از ابتدای شکل گیری جنبش تسخیر وال استریت تلاش بسیاری را برای سرکوب معترضین انجام دادند، بار دیگر با یورش به مردم با استفاده از اسب سعی کردند تا تظاهرات کنندگان را متفرق کنند.
رسانه های آمریکایی همچنین از بازداشت 70 نفر از معترضین در واشنگتن دی سی به دلیل تجمع در مرکز شماری از شرکت های "لابیست" در شهر واشنگتن خبر دادند.
سرکوب معترضین آنقدر وحشیانه است که حتی صدای برخی از سناتورها و مقامات دولتی درآمده است که از این جمله این انتقادها می توان به اظهارات "جری ندلر" عضو ارشد کمیته قضایی مجلس نمایندگان آمریکا و درخواست وی از "اریک هولدر" وزیر دادگستری برای تحقیق و بررسی اقدامات پلیس علیه معترضین در تخلیه پارک زاکوتی در 15 نوامبر و اصحاب رسانه و عدم نقض آزادیهای مدنی اشاره کرد.
معترضین در شهر واشنگتن از تجمع مشابه در خیابانها و محوطه های نزدیک مراکز سیاسی از جمله کاخ سفید و کنگره در روزهای پنجشنبه، جمعه و شنبه خبر داده و این تجمع را با هدف جلب توجه شخصیت های سیاسی آمریکا معرفی کردند.
برپاکنندگان تظاهرات اعلام کردند پیش بینی می شود چندین هزار فرد دیگر در واشنگتن طی این هفته به منظور نشان دادن همبستگی خود با اعضای جنبش تسخیر وال استریت به جمع معترضین بپیوندند.
آسوشیتدپرس نیز در گزارشی از حمله پلیس به اردوگاه معترضین در شهر سانفرانسیسکو، جمع آوری 100 چادر و بازداشت 85 نفر از تظاهرات کنندگان خبر داد و اعلام کرد: با وجود تدابیر امنیتی شدید و حضور پلیس حتی پس از تخلیه اردوگاه، معترضین صحنه اعتراضات را ترک نکرده و علیه نیروهای پلیس شعار سر دادند.
سخنگوی پلیس شهر سانفرانسیسکو اعلام کرد که 30 نفر از معترضین به دلیل بی توجهی به درخواست پلیس برای ترک چادرهایشان و 40 فرد دیگر به دلیل مسدود کردن چهارراه اصلی شهر دستگیر شدند.
پلیس شهر سانفرانسیسکو با اشاره به حضور 100 پلیس در طرح جمع آوری اردوگاهها اعلام کرد در زمان ورود نیروهای امنیتی به کمپ معترضین 100 فعال نظام سرمایه داری در این اردوگاه حضور داشتند.
معترضین که معتقدند لابی کنندگان با ایجاد شرکت های بزرگ در کنار افراد ثروتمند بیشترین قدرت و ثروت را در دست دارند، با مسدود کردن خیابانها و ایجاد ترافیک سنگین در منطقه ای که به مرکز لابی کنندگان معروف است، اعتراض خود را به اوضاع نابسامان اقتصادی اعلام کردند.
تظاهرات کنندگان با حمل پلاکاردهایی که روی آن نوشته بود "از ثروتمندان مالیات بگیرید" و "دولت باید اشتغال زایی کند"، خواستار پرداخت عادلانه مالیات از سوی شرکت های بزرگ شدند.
در این تظاهرات بیکاران، فقرا، دانشجویان، اعضای اتحادیه های کارگری و حامیان مراقبت های پزشکی حضور داشتند. "دیا دیرا" یکی از دانشجویان دانشگاه "هوستون" در ایالت تگزاس به شینهوا گفت: در اینجا جمع شدیم تا بگوییم که مخالف نظام سرمایه داری هستیم.
وی افزود: پیش بینی می شود که امروز برف ببارد اما صحنه اعتراضات را ترک نمی کنیم. با بدتر شدن اوضاع اقتصادی هر روز شاهد افزایش شمار بیکاران هستیم، اما دولت توجهی به شمار بیکاران که اکثریت جامعه ایالات متحده را تشکیل می دهند، ندارد.
با وجود بارش شدید باران در آمریکا، معترضان به نظام سرمایه داری بار دیگر به خیابانها آمده و در جریان این تظاهرات که به خشونت کشیده شد 85 نفر در سانفرانسیسکو و 70 فرد دیگر در واشنگتن دی سی بازداشت شدند.