به گزارش مشرق به نقل از تابناک، شکايت و گله انقلابيون از مزدوراني که قذافي براي مقابله با آنها اجير کرده بود، هر روز ابعاد جديدتري به خود ميگرفت تا جايي که در نبرد براي تصرف شهر نفتي «بريقه» و پس از آن شکستن محاصره مصراته، جنازه شمار بسیاری از اين مزدوران کشف و بسياري از آنها هم دستگير شدند که رقم آنها بيش از 2500 نفر بود.
بيشتر اين مزدوران از چاد، دارفور سودان، مالي، نيجر و حتي کشورهايي مانند صربستان و روسيه سفيد اجير شده بودند و در ميان آنها ميشد برخي از نيروهاي حفاظت شخصي کانادايي و اروپايي را هم يافت. گروهي چهارصد نفره از شهروندان کشور مالي که در يک روز پس از کشته شدن قذافي با صد خودرو وارد خاک اين کشور شدند، وحشت مسئولان امنيتي را برانگيختند تا جايي که در وهله نخست، جرأت مقابله با آن را پيدا نکردند.
اما امروز همين انقلابيون که از دست مزدوران آفريقايي و اروپايي ميناليدند، خود تبديل به مزدور شدهاند. انتشار خبر ورود هفتصد تن از نيروهاي انقلابي ليبي به ترکيه براي جنگ با سوريه و کمک به شورشيان مسلح اين کشور، حکايت غريبي از مزدوري انقلابيون است.
عبدالحکيم بالحاج، فرمانده نظامي انقلابيون ليبي در شهر طرابلس، فرماندهي اين نيروها را بر عهده دارد و آن گونه که منابع خبري ميگويند، نيروهاي همراه وي از اسلامگراهاي تندرويي هستند که پيش از اين هم با القاعده در ارتباط بودهاند.
از چند هفته پيش، ناپديد شدن بالحاج، شايعات گوناگونی را درباره سرنوشت او رقم زد. در حالي که حضور نداشتنش در دولت انتقالي عبدالرحيم الکيب به حساب اختلاف نظر انقلابيون و ليبرالها با وي گذاشته شد، اما حضور وي در ترکيه به همراه هفتصد نيروي شبهنظامي سرانجام مشخص کرد، او ميخواهد چهگواراي عربها باشد و البته در اين مسير ترکها او را براي جنگ با ارتش سوريه و کمک به شورشيان اخوان المسلمين به مرزهاي دو کشور بردهاند.
روزنامههاي روسي که اين خبر را پيشتر از اين به نقل از منابع آگاه خود منتشر کردهاند، ميگويند بالحاج منتظر ساعت صفر است تا وارد سوريه شود و مانند ليبي جنگي ديگر را آغاز کند.
بنا بر گزارش روزنامه «کراسنايا زويوزدا»، مصطفي عبدالجليل شخصاً بالحاج را به ترکيه فرستاد تا با شورشيان مخالف دولت سوريه ديدار کند. او پس از ديدار با رياض الاسعد در شهر «انطاکيه» با همکاري ارتش و نيروهاي امنيتي ترکيه در نزديکي مرز با سوريه پايگاهي را براي هفتصد شبهنظامي تدارک ديد.
سفر بالحاج به ترکيه را آن اندازه سري در نظر گرفته بودند که حتي با پاسپورت جعلي در فرودگاه طرابلس، سوار هواپيما شد و مسئولان امنيتي فرودگاه قصد بازداشت وي را داشتند که با پا در مياني عبدالجليل او به اين سفر رفت.
درباره موفقيت اين طرح، بسياري از کارشناسان البته شک دارند، چرا که نه تنها سفر بالحاج پنهان نماند، بلکه نام مستعار وي هم لو رفت. دولت روسيه در همکاري تنگاتنگ با دمشق، يک خط ارتباطي سريع برقرار کرده و آخرين تحرکات نظامي در ترکيه را به آگاهی مقامات سوري ميرساند که يکي از همين همکاريها، دادن مختصات پايگاههاي تازه راهاندازی شده براي شورشيان مسلح سوريهاي توسط دولت ترکيه و همچنين محل استقرار شبهنظاميان مسلح ليبيايي را شامل ميشود.
حال گویا، انقلابيون ليبي، بازیچه دست سياستمداران ترکیه و عرب شدهاند؛ کساني که براي آزادي ميجنگيدند، اکنون بايد مزدوري اروپا، اسرائيل و آمريکا را با چراغ سبز ترکيه و اعراب کنند و اين داستان تلخ انقلابيوني است که خود مزدور شدهاند.
حرکت انقلابي مردم ليبي که آغاز شد و از شهر بنغازي، مصراته، الزوايه، زواره و جبل الغربي مردم اين کشور براي پايان دادن به ديکتاتوري قذافي راه افتادند، از درگيري با ارتشي سخن راندند که ليبيايي نبودند؛ ارتشي که با تصرف هر منطقه، گروهي از آنها دستگير و مليت آنها مشخص ميشد.