کد خبر 826926
تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۶:۵۴
آموزش و پرورش

تأخیر در پرداخت حقوق‌ها موجب بی‌انگیزگی معلمان و ایجاد تنش در زندگی آنان می‌شود. نباید واریز حقوق جزو آخرین اولویت‌ها قرار گیرد.

به گزارش مشرق، طرح خرید خدمات آموزشی چند سالی است در مناطق محروم کشور اجرا می‌شود. مجری این طرح مؤسسات غیردولتی هستند. در این طرح، مؤسسات با دریافت سرانه آموزشی، دانش‌آموزانی را که بیشتر در مناطق محروم تحصیل می‌کنند، تحت آموزش‌های رسمی دوره‌های تحصیلی قرار می‌دهند. آموزش‌وپرورش هزینه‌های مربوط به هر دانش‌آموز را به بخش خصوصی پرداخت می‌کند و تمام هزینه‌های آموزش ازجمله پرداخت حقوق معلمان بر عهده بخش خصوصی است. این طرح توانسته تا حدودی مشکل کمبود معلم دانش‌آموزان مناطق محروم را حل کند اما همانند دیگر طرح‌های آموزش‌وپرورش با کمبود بودجه روبه‌رو شده است. معلمانی که در طرح خرید خدمات آموزشی فعالیت دارند، ماه‌هاست بدون هیچ حقوقی سر کلاس درس حضور می‌یابند تا دانش‌آموزی به دلیل نبود معلم از تحصیل بازنماند.


۴ ماه است هیچ حقوقی نگرفته‌ام


در همین باره، یکی از نیروهای خرید خدمات آموزشی استان سیستان‌وبلوچستان به مهر می‌گوید: ۴ ماه است حقوقی دریافت نکرده‌ام. وی ادامه می‌دهد: در طرح خرید خدمات آموزشی از نیروهای بومی تحصیلکرده استفاده می‌شود. این موضوع موجب ارتقای کیفیت مدارس محروم می‌شود اما تأخیر در حقوق انگیزه را از معلمان می‌گیرد. این معلم روستایی بیان می‌کند: زندگی در مناطق محروم سخت است؛ حالا حقوق هم دریافت نکنیم چگونه می‌توانیم چرخ زندگی را بچرخانیم؟ در ماه‌های اخیر نیز تعداد زیادی از نیروهای خرید خدمات آموزشی در شهرستان‌های مختلف نسبت به تأخیرهای چندماهه در دریافت حقوق خود اعتراض کرده‌اند. آنان خواستار بیمه شدن و واریز بموقع حقوق بودند.


حقوق معلمان در خزانه است


در همین باره، رئیس سازمان مدارس غیردولتی درباره معوقات این معلمان می‌گوید: ماه‌هاست وزیر آموزش‌وپرورش و بنده پیگیر احقاق حق نیروهای خرید خدمات آموزشی هستیم. مسؤولان سازمان برنامه‌وبودجه گفته‌اند که حقوق تأمین اعتبار شده است اما در خزانه مانده است. وی ادامه می‌دهد: ۲۱۰ هزار دانش‌آموز تحت پوشش طرح خرید خدمات آموزشی هستند. در روزهای اولیه اجرای طرح خرید خدمات، ضوابطی را مشخص کرده‌ایم و خیلی از مؤسسات کارکرد خود را بر آن مبنا دنبال می‌کنند. زینی‌وند اضافه می‌کند: فرد تا مؤسس نباشد مجری اجرای طرح خدمات قرار نمی‌گیرد. یکی از شاخص‌ها نیز جذب نیروی متعهد است که رعایت می‌شود. در این موضوع مشکلی نداریم و از لحاظ نیروی انسانی و کیفیت آموزشی این مدارس مورد تایید است‌. وی با صراحت مشکل اجرای طرح خدمات آموزشی را معوقات پرداخت نیروی انسانی می‌داند و می‌گوید: حقوق‌ها به تأخیر می‌افتد. انصافاً با وزیر آموزش‌وپرورش خیلی پیگیر هستیم‌ و ایشان هفته گذشته گفتند پرداخت می‌شود. اعتبار حقوق در خزانه مانده است.


بیمه نیروهای خرید خدمات آموزشی


رئیس سازمان مدارس غیردولتی خاطرنشان کرد: اگر هزینه‌ها پرداخت نشود، مؤسسانی باید بیایند که امکان پرداخت حقوق داشته باشند. سامانه ویژه مدارس خرید خدمات را ایجاد کرده‌ایم. در این سامانه نحوه‌ پوشش بیمه‌ای مدارس خرید خدمات در نظر گرفته ‌شده است و حتماً باید معلمان بر اساس آن سامانه تحت پوشش بیمه قرار گیرند. فرمول مشخص‌شده بر اساس حق‌الزحمه است. همچنین مؤسسانی که به‌عنوان مجری طرح تعیین می‌شوند باید شرایط لازم را داشته باشند.


حل مشکل حقوق معلمان


وی اظهار داشت: امسال در بودجه ۳۰۰ میلیارد تومان ردیف برای خرید خدمات آموزشی اختصاص‌ یافته است. اگر این ردیف تصویب شود در پرداخت حقوق مشکلی نخواهیم داشت‌. همچنین ماه گذشته علی الهیارترکمن، معاون توسعه و پشتیبانی وزارت آموزش‌وپرورش از پیگیری وضع پرداخت معوقات معلمان خرید خدمات آموزشی خبر داده و گفته بود: کارهای اداری در خزانه انجام ‌شده تا معوقات معلمان خرید خدمات آموزشی طی روزهای آینده پرداخت شود. اعتبار در نظر گرفته‌شده برای پرداخت این معوقات ۷۰ میلیارد تومان است که با توجه به طی شدن روند اداری بزودی به‌حساب معلمان واریز خواهد شد.


پرداخت حقوق تا پایان ماه


وی از واریز حقوق نیروهای خرید خدمات آموزشی خبر داد و گفت: ۲ هفته گذشته معوقات نیروهای خرید خدمات آموزشی را تا شهریورماه پرداخت کردیم. او تأکید می‌کند: حقوق‌های معوقه از مهرماه را نیز تا ۳ هفته دیگر پرداخت خواهیم کرد. ماه‌هاست مسؤولان آموزش‌وپرورش از پیگیری و پرداخت حقوق نیروهای خرید خدمات آموزشی خبر می‌دهند. هنگامی‌که حقوق پرداخت می‌شود باز معوقات چندماهه وجود دارد. اعتبار باید از سوی سازمان برنامه‌وبودجه تخصیص یابد. گویا مسؤولان این سازمان به مسأله پرداخت بموقع حقوق معوقات فرهنگیان اهمیت نمی‌دهد. تأخیر در پرداخت حقوق‌ها موجب بی‌انگیزگی معلمان و ایجاد تنش در زندگی آنان می‌شود. نباید واریز حقوق جزو آخرین اولویت‌ها قرار گیرد.

منبع: روزنامه وطن امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 10
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • IR ۰۸:۰۲ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۱
    4 7
    چه درسی میدن این معلم ها هر هفته موضوع انشاء :"علم بهتر است یا ثروت"
    • IR ۱۱:۲۹ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۱
      4 3
      لابد خودت خیلی زحمت میکشی که حقوقت حلاله ؟
  • رضا ۰۸:۲۸ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۱
    11 0
    با سلام . چهار ماه هست حقوق طرح کارورزی هم واریز نشده. کاش یکی هم از ما میگفت.
  • سجاد IR ۱۰:۴۳ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۱
    4 0
    نگرا ن مباش دوست من ما کارکنان سهام عدالت یاسوج 30ماهه که حقوق نگرفته ایم و امیدی به هیچ مسئولی هم نداریم
  • احمد IR ۱۰:۴۵ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۱
    12 1
    معلم ها زحمتکش ترین وکم توقع ترین وموثرترین افراد در تربیت ورشد جامعه هستند ومتاسفانه در جامعه ما کمترین توجه به منابع انسانی است.
    • IR ۱۳:۴۸ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۱
      0 2
      معلم ها اگر زحمت کش بودن این وضع تربیت بچه های مردم نبود اکثرشون پول مفت می گیرند هیچ کاری هم نمی کنند فقط هم نق می زنند که حقوق کم است اگر کم است خوب نیا سرکار اینها تازه9 خودشون را شغل انبیا می دانند مثل پرستارها ها که همه کارها را همراه مریض می کنه شغلشون را مقدس وپرزحمت هم می دانند پزشکا که نگو انگار از آسمون تلپ افتادند بین مردم
  • محسن IR ۱۱:۴۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۱
    1 0
    سلام کاش در مورد نیرو های قراردادی به خصوص تنظیم بازار وازا صنعت،معدن وتجارت هم چیزی می گفتید با سابقه 10 سال بیشترین کار کمترین حقوق(یک میلیون )حرف میزدید..
  • IR ۱۳:۳۶ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۱
    2 0
    معلم ، پلیس و قاضی باید خیلی خوب حقوق بگیرند و در صورت تخلف ، به شدت بازخواست بشن .
  • IR ۱۳:۵۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۱
    0 2
    اینهاکه همش تعطیلند
    • IR ۱۶:۲۱ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۱
      1 0
      نیست که روز های غیر تعطیل حقوقشون رو به موقع میدن!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس