به گزارش مشرق به نقل از فارس، کمیته عالی قضایی مصر ضمن عذرخواهی از به تاخیر افتادن اعلام نتایج مرحله نخست انتخابات این کشور که قرار بود دیروز اعلام شود، تاکید کرد که بدلیل تداوم روند شمارش آراء در برخی حوزههای رایگیری این تاخیر ایجاد شده است و نتایج انتخابات را امروز جمعه اعلام خواهد کرد.
کمیته عالی انتخابات مصر تاکید کرد که اعلام نتایج مرحله نخست انتخابات بدلیل تمام نشدن شمارش آرا تا امروز جمعه به تاخیر افتاده است و این بیانگر استقبال بسیار بالای مردم مصر از این انتخابات است.
"عبدالمعز ابراهیم" رئیس کمیته عالی انتخابات مصر نیز تاکید کرد که تنها دلیل به تاخیر افتادن اعلام نتایج مرحله نخست انتخابات مصر عدم اتمام شمارش آراء بوده است و بر اساس شمارشی که تاکنون صورت گرفته، تعداد زیادی از مردم مصر در انتخابات شرکت کردهاند.
از سوی دیگر برخی منابع آگاه نیز میگویند که احتمالا برخی تعدیلات و اصلاحات قانونی درباره روند شمارش آراء در کمیتههای فرعی در دو مرحله آتی انتخابات مصر صورت خواهد گرفت. زیرا بر اساس قانون کنونی، تاخیر ایجاد شده در شمارش آراء باید جبران شود.
پیشتازی اخوان المسلمون در انتخابات پارلمانی مصر
بر اساس اطلاعات بدست آمده درنتایج مرحله نخست انتخابات پارلمانی مصر، حزب آزادی و عدالت شاخه سیاسی جماعت اخوان المسلمون از سایر رقبای خود سبقت گرفته و تاکنون پیشتاز این انتخابات بوده است و پیشبینی میشود که این حزب ۴۰ درصد کرسیهای پارلمان مصر را به خود اختصاص دهد.
بر اساس پیشبینیهای صورت گرفته، انتظار میرود که احزاب تشکل المصریة و احزب جریان سلفی بیش از ۱۵ درصد کرسیها را به خود اختصاص دهند.
تشکل المصریة شامل ۳ حزب لیبرالیست از جمله "المصریون الاحرار"،"التجمع" و "المصری الدیمقراطی الاجتماعی" است و حزب "النور" نیز یک ائتلاف سلفی شامل سه حزب " النور"، "الأصالة" و"البناء والتنمیة" است.
از سوی دیگر عضو تشکل المصریه در اینباره گفت: حزب آزادی و عدالت بین ۴۰ تا ۵۰ درصد کرسیها را بدست خواهد آورد و این تشکل پس از اخوان المسلمون در رتبه دوم قرار خواهد گرفت و ۲۰ تا ۳۰ درصد آراء را به خود اختصاص خواهد داد.
مرحله اول انتخابات پارلمانی مصر روز دوشنبه و سه شنبه گذشته در ۹ استان قاهرة، اسکندریة، اسیوط، فیوم، دمیاط، البحر الاحمر، پورت سعید، کفر الشیخ و الاقصر برگزار شد.
پیش از این اعلام شده بود که بر اساس اطلاعات بدست آمده، فراکسیون المصریه با ۱۵ درصد و حزب سلفی النور با ۸ درصد در رتبه های بعدی قرار دارند، حزب الوفد نیز تنها ۵ درصد از آراء را از آن خود کرده است. باقی کرسی ها نیز در میان گروه های دیگر مصری تقسیم می شود.
بر اساس این گزارش استان های الفیوم، البحر الاحمر، قاهره و اسیوط بیشترین رأی ها را به اخوان المسلمون داده اند و در استان های دمیاط، اسکندریه و کفر الشیخ نیز رقابت شدیدی میان حزب النور و اخوان المسلمون در جریان بوده است.
این در حالی است که شرکت عناصری از حزب حاکم در انتخابات تنها در استان اسیوط موفقیت آمیز بوده و تعدادی از آنها در صدر افراد رأی دهنده بوده اند، ناظران بر این اعتقاد هستند که این افراد از گروه های بانفوذ در منطقه بوده اند.
مرحله دوم انتخابات پارلمانی مصر ۱۴ و ۱۵ دسامبر ( ۲۳ و ۲۴ دی) و مرحله سوم ۳و ۴ ژانویه (۱۳ و ۱۴ بهمن) آینده برگزار خواهد شد.