به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، دكتر داوودي با بيان اينكه عوامل توليد بوي بد دهان به چند دسته تقسيم مي شود، به گيرغذايي به عنوان يكي از عوامل بروز اين عارضه اشاره كرد و علتهايي مانند پوسيدگي دندان، پر كردن بد دندان، گير كردن غذا بين پرزهاي چشايي زبان و حفرههاي لوزه در عمق لوزه، همچنين استفاده از دندان مصنوعي و گير كردن غذا زير روكش آن را از عوامل ايجاد گير غذايي برشمرد.
وي در خصوص ديگر عوامل بوي بد دهان گفت: بيماريهاي گوارشي بويژه بيماريهاي معده و همچنين سينوزيت به علت ترشح چرك از پشت حلق، بيماري هاي لثه به دليل ميكروارگانيسم ها سبب توليد بوي بد در حفره دهان مي شود.
داوودي در خصوص پيشگيري از ايجاد بوي بد دهان نيز گفت: بيمار بايد براي جلوگيري از بروز اين معضل، بهداشت دندان را رعايت كند و به طور مرتب مسواك كند و اگر دندان پوسيده اي دارد براي درمان آن اقدام كند.
اين متخصص بيماريهاي دهان و دندان ادامه داد: اگر بوي بد دهان مربوط به لوزهها باشد در صورت تشخيص پزشك معالج با جراحي لوزه ها خارج مي شوند و اگر مشكل خيلي جدي نباشد فرد مي تواند با قرقره كردن آب نمك ته حلق و با فشار خارج كردن آن از دهان خرده غذاها از لوزه خارج كند.
داوودي افزود: در صورتي كه پرزهاي چشايي زبان بزرگ باشد هنگام مسواك زدن روي زبان را هم مسواك كشيد، ولي اگر خيلي بزرگتر از حد نرمال باشد كه اصطلاحا به آن زبان مودار گفته مي شود توسط پزشك با ليزر جراحي مي شود و يا با قيچي برداشته مي شود.
وي در خصوص بيماران مبتلا به سينوزيت گفت: براي رفع بوي بد دهان به علت بيماري سينوزيت مي توان با بالا كشيدن آب ولرم از ناحيه بيني و خارج كردن آن از دهان را به منظور رفع آن انجام داد و يا با عمل جراحي سينوزيت را درمان كرد و يا درمانهاي آنتي بيوتيك را زير نظر پزشك ادامه داد.
وي خاطرنشان كرد: مصرف غذاهاي بودار، سيگار و مصرف مواد مخدر مي توانند سبب بوي بد دهان شوند.