به گزارش مشرق به نقل ازايسنا، خبرگزاري "نووستي" گزارش داد که اين تصميم دميتري مدودف، رييس جمهور روسيه در پايگاه اينترنتي کرملين منتشر و در آن تصريح شده است که اين مساله به سرمايهگذاري در زمينه غنيسازي اورانيوم، فرآوري مجدد سوخت هستهيي مصرف شده و تمام کارهاي مربوط به آب سنگين يا فنآوري مرتبط با موشکهاي بالستيک با قابليت حمل کلاهک هستهيي مربوط است.
بنا بر اين گزارش، دميتري مدودف، رييس جمهور روسيه چهارشنبه 31 شهريور در فرماني تحويل سيستم هاي اس ـ 300 ، تسليحات زرهي و هواپيما، هليکوپتر و ناوهاي جنگي به ايران را ممنوع کرد.
فرمان رييس جمهور روسيه به دنبال تدابير مربوط به اجراي قطعنامه شماره 1929 شوراي امنيت سازمان ملل مصوب 9 ژوئن سال 2010 صادر شده است.
رامين مهمانپرست، سخنگوي وزارت امور خارجه کشورمان سهشنبه در نشست هفتگي اخيرش تاکيد کرده بود: منافع بلندمدت ملت روسيه با وارد شدن به بازيهاي آمريکايي تامين نخواهد شد. اين توصيهي دوستانه ما به همهي کشورهاي همسايهمان است.
وي در مورد دستور رييسجمهور روسيه براي تحويل ندادن موشکهاي S- 300 به ايران گفت: اين اقدام به بهانه قطعنامهي 1929 دنبال ميشود که خود قطعنامه غيرقانوني و غيرعادلانه است.
سخنگوي وزارت امور خارجهي کشورمان تاکيد کرد: اصولا قطعنامهي 1929 شامل اينگونه ابزارها و سلاحهاي پدافندي نميشود.
مهمان پرست تاکيد کرد: فشارهاي سياسي براي اين که ملت ما از حقوق خود عقبنشيني کنند نتيجهاي نخواهد داشت و کشور ما براي حفظ استقلال خود بهاي زيادي پرداخت کرده است.
وي گفت: ميان ما و دولت روسيه قراردادي امضا شده است و تعهد دو طرف مشخص است. بنابراين بر اساس آن قرارداد و تعهد عمل خواهد شد.
دميتري مدودف در همسويي با آمريکا و در ادامه تصميمات ضدايراني خود ايران را از سرمايهگذاري در هر نوع فعاليت تجاري مرتبط با استخراج اورانيوم، توليد يا استفاده از مواد و فنآوريهاي هستهيي در خاک روسيه منع کرد.