به گزارش مشرق، مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران به شرح زیر است:
7 آذر 1371
به مناسبت پیوستن افغانستان، كشورهای قفقاز و آسیای میانه از جمله تركمنستان، قرقیزستان، ازبكستان، قزاقستان، تاجیكستان و آذربایجان به سازمان اكو و افزایش اعضای این سازمان از سه كشور ایران، پاكستان و تركیه به 10 كشور، این روزبه عنوان روز 'اكو' نامگذاری شد.
7 آذر 1359
به مناسبت رشادت نظامیان نیروی دریایی ارتش و به ویژه مقاومت متهورانه ناوچه 'پیكان' در برابر تهاجم دریایی و هوایی رژیم عراق در این روز، با تأیید 'امام خمینی'(ره)، این روز به نام نیروی دریایی لقب گرفت.
7 آذر 1356
فهرست افراد وابسته به حكومت پهلوی كه مقادیر هنگفتی ارز را از كشور خارج و به حساب های خود در خارج انتقال داده بودند از طرف جمعی از كاركنان بانك مركزی منتشر شد. در این لیست اسامی وابستگان نزدیك به 'محمدرضا پهلوی'، درباریان، وزرا، نمایندگان و مقامات عالی رتبه و چند تن از نخستوزیران سابق دیده میشود.
7 آذر 1341
سخنرانی 'حجتالاسلام محمدتقی فلسفی' در مسجد ارك تهران در افشای ماهیت مصوبه دولت در زمینه انجمن های ایالتی و ولایتی به یك تجمع سیاسی علیه دولت تبدیل شد.
7 آذر 1341
'امیر اسدالله علم'، نخستوزیر محمدرضاپهلوی در تلگرامی به علمای قم، لغو مصوبه انجمن های ایالتی و ولایتی را اعلام كرد.
7 آذر 1334
'تیمور بختیار' فرماندار نظامی تهران در پی یك مشاجره با 'عبدالحسین واحدی' نفر دوم جمعیت فدائیان اسلام، وی را به ضرب پنج گلوله به شهادت رساند.
7 آذر 1334
در پی الحاق ایران به پیمان بغداد كه یك قرارداد همكاری سیاسی – نظامی محسوب می شد، سفرای ایران در كشورهای عضو این پیمان تغییر كرد و 'سرلشكر باتمانقلیچ' به سمت سفیر كبیر ایران در پاكستان و 'سرلشكر حسن ارفع' سفیركبیر ایران در تركیه شد.
7 آذر 1322
گزارش فرمانداری نظامی تهران خطاب به نخست وزیر درباره رفع توقیف از روزنامه 'نامه آزاد' كه توسط 'افراسیاب آزاد' روزنامه نگار اواخر دوره مشروطیت چاپ می شد و رفع توقیف از 'روزنامه كیفر' به سردبیری 'امیر نجات' و 'اسدالله خلعتبری' كه بخاطر انتقاد و حمله به خانواده 'محمدرضا پهلوی' توقیف شده بود، به دستور دفتر مخصوص شاهنشاهی تهیه و ارسال شد.
7 آذر 1318
دولت ایران یادداشتی مبنی بر اعتراض به اقدام دولت بریتانیا در جلوگیری از حمل كالاهای خریداری شده ایران از آلمان، را به سفارت انگلیس تسلیم كرد.
7 آذر 1310
'رضاشاه' با مسافرت یك هیئت انگلیسی به ریاست 'سر اورل اشتین' باستانشناس مجارستانی الاصل تبعه انگلستان به ایران، جهت كشف آثار باستانی در شهرهای كشورموافقت كرد.