به گزارش مشرق به نقل از جهان، برخی از نمایندگان مجلس آذربایجان در هنگام تصویب این لایحه مدعی بودند که بزرگترین تهدید برای آذربایجان از ناحیه ایران است و برای کاهش نفوذ ایران این لایحه باید تصویب شود!
تصویب این لایحه و به قانون تبدیل کردن ممنوعیت تبلیغ اسلام آن هم همزمان با گسترش موج بیداری اسلامی در منطقه، هم مردم این کشور و هم مسلمانان دنیا را حیرت زده کرده است.
بیش از ۹۹ درصد از جمعیت ۹ میلیونی کشور آذربایجان "مسلمان" هستند. مذهب ۹۶ درصد از مسلمان این کشور هم "شیعه" است. به همین دلیل اقدام اخیر مجلس آذربایجان، مردم این کشور را بهت زده کرده است.
حکومت آذربایجان مدتی است که در نتیجه نزدیکی با غرب و بویژه آمریکا و صهیونیست ها، رویکرد اسلام ستیزی را با سرعت بیشتری پیگیری کرده است. دولت این کشور حتی حضور حزب اسلام آذربایجان هم بر نتابیده و طی ماه گذشته اعضای این حزب را بدلیل فعالیت علیه سیاستهای ضد دینی دولت، به حبسهای طولانی از پنج تا دوازده سال محکوم کرده است.
دولت باکو حاج «محسن صمداف اف»، رئیس حزب اسلام را هم که از معترضان به سیاست حجاب ستیزی بود، حدود ۸ ماه زندانی کرده است.
دولت آذربایجان چندی پیش نیز استفاده از حجاب را در مدارس ممنوع کرده و با استفاده مردم مسلمان این کشور از حجاب بشدت برخورد می کند.
باکو پیش تر نیز رسالهای علمیه مراجع تقلید شیعه را از کتابخانههای این کشور جمعآوری و خرید و فروش آنها را در کتابفروشیها ممنوع کرده است.
این اقدامات ضداسلامی با اعتراضات گسترده مردم مواجه شده اما مقامات باکو می کوشند تا مخالفان سياستهاي ضد ديني دولت را به ارتباط با خارج متهم كنند. به عنوان نمونه، حتی "فضائل آقا مالی"، یکی از این نمایندگان مجلس ملی آذربایجان، طلاب آذربایجانی را که در شهر قم مشغول تحصیل علوم دینی هستند، "جاسوسهای ایران" نامید که "باید شدیدا تحت نظر قرار بگیرند."
در همین راستا، مراجع تقلید و برخی مقامات کشورمان به الهام علی اف، رئیس جمهور آذربایجان و دولت او هشدار داده اند.
آیت الله ناصر مکارم شیرازی، مرجع تقلید شیعیان، ماه گذشته نسبت به اسلام ستیزی در جمهوری آذربایجان هشدار داد و گفت: دولتمردان آذربایجان از حوادث منطقه عبرت بگیرند.
سردار سرلشكر سيدحسن فيروزآبادي، ریيس ستاد كل نيروهاي مسلح هم با بیان اینکه متاسفانه برخی همسایگان "دست صهيونيستها را بر كشور خود باز ميگذارند و امروز بخشنامه ميدهند كه احكام الهي را ميان مردم مسلمان ممنوع كنند"، گفته است: اميدواريم جناب آقاي الهام علياف به اين امور كه اركان استحكام دولت اوست توجه كنند و گرنه عاقبتي سياه خواهد داشت و بيداري مردم اَران قابل سركوبي نيست.
با این حال گویا این هشدارها هم تاثیری در اصلاح رویکرد دولت آذربایجان نداشته زیرا در آستانه حلول ماه محرم الحرام پلیس گنجه با حمله به مسجد "قازاخ لار" پرچمهای نمادین عاشورا و محرم، زنجیرها و لباسهای ویژه آیین های عزاداری ماه محرم را مصادره و ضبط کرده و برگزاری مراسمات دینی را ممنوع کرده است.
به نظر می رسد، دولت و وزارت خارجه جمهوری اسلامی باید رویکرد فعالی در قبال تضییع حقوق و سرکوب مسلمانان آذربایجان داشته باشد و ملت این کشور را در شرایط خفقان کنونی تنها نگذارد.