اين كتاب حاوي توضيحات كامل و مجمل درباره خصوصيت فيزيكوشيميايي محلوليت و طرق پيشبيني آن در حلال هاي منفرد و مخلوط، دادههاي محلوليت مواد دارويي در حلالهاي غيرآبي در دماهاي مختلف، دادههاي محلوليت مواد دارويي در مخلوطهاي حلالهاي آبي و غيرآبي، امكان محاسبه مقادير محلوليت مواد دارويي در مخلوط حلال ها علاوه بر نقاط اندازهگيري شده به روش تجربي، گزارش ثوابت معادله جويبان-آکري براي دادههاي منتشر شده و ارائه نرمافزار جهت پيشبيني محلوليت مواد دارويي در حلالهاي منفرد و مخلوط حلالهاست.
نرم افزار Solvomix كه توسط دكتر ابوالقاسمي فخري و زير نظر دكتر جويبان طراحي شده است ميتواند محلوليت مواد را در حلالهاي منفرد و مخلوط حلالها با خطاي قابل قبولي پيشبيني كند.
همچنين با استفاده از اين نرمافزار ميتوان شرايط مطلوب را براي فراهم كردن يك مقدار محلوليت مورد نظر به دست آورد. اين نرم افزار و راهنماي استفاده از آن از طريق وبگاه انتشارات CRC در دسترس است.
استفاده از اين كتاب مرجع به همراه نرمافزار Solvomix ميتواند براي محققان دارويي از لحاظ زماني و اقتصادي به طور قابل توجهي مقرون به صرفه باشد، چرا كه دادههاي جامعي از مقادير محلوليت مواد دارويي در شرايط مختلف و امكان محاسبه مقادير محلوليت را فراهم كردهاند.
گفتني است، دكتر ابوالقاسم جويبان كه مدرك دكتري داروسازي عمومي خود را در سال 1368 از دانشكده داروسازي تبريز اخذ كرده از سال 1369 به عنوان مربي فارماکولوژي فعاليت دانشگاهي خود را در گروه علوم پايه دانشکده پرستاري و مامائي دانشگاه آغاز و نخستين کتاب خود را تحت عنوان «فارماکولوژي» منتشر كرد.
وي در سال 1372 به عنوان عضو هيات علمي گروه شيمي دارويي به دانشکده داروسازي منتقل شد و دومين کتاب خود را تحت عنوان «کروماتوگرافي مايع با کارآئي بالا» را با مشارکت دکتر جوزن، دکتر حنائي و دکتر دستمالچي به فارسي ترجمه كرد.
جويبان در سال 1377 با بورس اعطايي دانشگاه علوم پزشکي تبريز براي ادامه تحصيل به خارج عزيمت و دو مدرك دکتري تخصصي (PhD) خود را يكي در زمينه كنترل دارو در سال 1380 از دانشگاه برادفورد انگلستان و ديگري را در زمينه فارماسيوتيكس در سال 1383 از دانشگاه سيدني استراليا دريافت كرد.
وي كه در سال 1386 نخستين کتاب فارسي در خصوص «الکتروفورز موئين با کارآئي بالا» را به چاپ رسانده در حال حاضر استاد آناليز داروئي دانشگاه علوم پزشکي تبريز و استاد وابسته گروه مهندسي داروسازي دانشگاه تهران است.
از فعاليتهاي علمي دكتر جويبان ميتوان به انتشار بيش از 140 مقاله علمي در مجلات معتبر بينالمللي و ارائه چندين سخنراني و خلاصه مقاله در همايشهاي علمي بينالمللي و راهنمايي پاياننامههاي دورههاي عمومي و تخصصي دانشجويان داروسازي و شيمي اشاره كرد.
اين استاد همچنين موفق به کسب رتبه در جشنواره علوم پزشکي رازي در سال هاي 1379 و 1385، كسب عنوان پژوهشگر جوان استان آذربايجان شرقي در سال 1382 و كسب ديپلم افتخار فرهنگستان علوم پزشکي جمهوري اسلامي ايران و جايزه دکتر هادوي در سال 1387 شده است.