کد خبر 81223
تاریخ انتشار: ۵ آذر ۱۳۹۰ - ۱۱:۲۸

اين روزها که قطعنامه ضد ايراني حقوق بشري نيز عليه ايران تصويب شده است به سراغ يکي از موارد عيني نقض حقوق بشر توسط دولت آلمان رفتيم. موردي که نه در عراق است و نه در گوانتانامو .بلکه در همين حوالي و در کنار خودمان در شهر تهران زندگي مي کند.

به گزارش مشرق، روزنامه رسالت نوشت: يوسف پير زاده که اين روزها به شدت در حال پيگيري براي شکايت در دادگاه هاي بين‌المللي عليه دولت آلمان است تاجري ايراني است که البته اين روزها ديگر کسب و کار او رونق سابق را ندارد.

او به ما گفت که بيش از 2 ميليون يورو هزينه وکيل و دعاوي داده است تا توانسته وي را از دست دولت آلمان که او را به دليل يک ورق کاغذ که چند شکل ميله روي آن نقش بسته بود بازداشت کرده بودند نجات دهد.يوسف پيرزاده بازرگان 43 ساله ايراني است كه در اسفند 84 به اتهام واهي خريد سلاح و تجهيزات نظامي براي جمهوري اسلامي در آلمان دستگير و محاكمه شده است. او که به دفتر روزنامه رسالت آمده بود دل پري از برخي کم توجهي ها داشت.

پيرزاده در ابتدا در پاسخ به اين سئوال ما که از دوران بازداشت خود بگوييد گفت: مشکل اصلي، وضعيت کنوني من است که مورد بي توجهي مسئولين قرار گرفته ام. وي با بيان اينکه دولت آلمان در سال 84 من را به اتهام واهي قاچاق اسحه بازداشت کرده است اين استدلال را مطرح کرد که اگر من يک جاسوس ايراني هستم بايد از من تقدير مي شد و اگر جاسوس نيز نبوده و براي ايران سلاح خريد و فروش نمي کردم باز دولت مي بايست به سراغ من مي آمد و از وضعيت من در آلمان با خبر مي شد و اقدامي را عليه اين اتهامات واهي صورت مي داد.

پيرزاده همچنين به دوران بازداشت خود در آلمان نيز اشاره کرد و گفت: وقتي هتل من را محاصره کردند و من و تعدادي از دوستانم بازداشت شديم بسياري از شبکه هاي تلويزيوني به پخش اخبار پرداختند و با شانتاژ رسانه‌‌اي اين‌گونه القا کردند که پليس آلمان مافياي اروپاي غربي را که يک ايراني است دستگير نموده است.پيرزاده با اشاره به اينکه از لحظه دستگيري به من پيشنهادهاي مختلفي از سوي دولت آلمان داده شد که فقط در يک گفتگوي تلويزيوني در برابر مردم بگويم عذر مي خواهم افزود: اما من دين و وطن خود را نفروختم و هيچ کدام از اتهامات را قبول نکردم و نتيجه اين قبول نکردن آن بود که ماه ها دور از خانواده ام در زندان باشم.

پير زاده با بيان اينکه حتي سفارت ايران در آلمان با اعتصاب غذاي من مجبور شد که به زندان بيايد و با من ديدار کند.

دولت مي توانست با استناد به بي گناهي من نشان دهد که حقوق بشر در غرب يک بازي مسخره است اما نماينده سفارت ايران با اکراه به ديدار من آمد.

وي افزود: در زندان آلمان با انواع و اقسام فشارهاي روحي و داروهاي مخرب و محدوديت در تماس با خانواده مواجه بودم و حتي گاه براي مكالمه 10 دقيقه اي با خانواده‌ام سه ماه به من اجازه تماس نمي دادند؛ در حالي كه دو تبعه آلماني كه در زندان هاي ايران بودند و مدتي پيش آزاد شدند، روزانه 20 دقيقه با خانواده‌هاي خود صحبت مي كردند.

پيرزاده با گلايه از كوتاهي دستگاه ديپلماسي كشورمان براي پيگيري وضعيت و احقاق حقوق وي گفت: من براي هر بار تماس با خانواده‌ام حدود 270‌يورو هزينه ترجمه پرداخت مي كردم تا آلمان‌‌ها از مشروح مكالماتم با خبر شوند و وكلايم را نيز شخصا انتخاب كردم و براي آزادي ام متحمل هزينه‌هاي زيادي شدم.

وي افزود: من يوسف پيرزاده يکي از تجار بزرگ ايران در آلمان بودم و اگر امكانات مالي من خوب نبود، هنوز در زندان هاي آلمان به‌سر مي بردم و وقتي به كشورم آمدم، همه منابع مالي ام نابود شده بود و حتي بانك‌ها قصد داشتند اموال مرا به خاطر عدم بازپرداخت تسهيلات مصادره كنند و با وجود دستور رئيس جمهور براي تسريع در رسيدگي به وضعيتم، به دليل نظام بروكراسي اقدامي در اين زمينه صورت نگرفت.

پيرزاده همچنين با انتقاد از آزادي اخير دو زنداني آمريکايي با قرار وثيقه ادامه داد: در حالي که افرادي مانند خانم شهرزاد مير قلي‌خان در زندان آمريکا آن‌هم به اتهام شوهرش در زندان به‌سر مي برد بسيار جالب است که دولت ما دو جاسوس آمريکايي را آزاد مي‌کند.

ما فکر مي کنيم که اين اقدام در عرصه بين المللي براي ما مثبت است اما رسانه‌هاي غربي پس از آزادي اين دو گفتند که آنها بي گناه بوده اند و الا ايران آنان را آزاد نمي کرد!وي همچنين با اشاره به وضعيت خودش به عنوان يک نمونه بارز از نقض حقوق بشر توسط دولت آلمان گفت: اگر من
بي‌گناه نبودم چرا دولت آلمان تنها در 15 ماه مرا آزاد کرد در حالي که حداقل زندان براي اتهامات وارده بر من بيش از 20 سال بود. اين بازرگان ايراني با اشاره به صراحت قانون اساسي درباره "دفاع دولت از جان و مال هر ايراني" معتقد است: اگر بنده براي جمهوري اسلامي كار كردم، دولت بايد متقبل خسارات وارده به من شود و اگر هم با نظام همكاري نداشتم، بايد دستگاه ديپلماسي مقابل دولت آلمان بايستد و از حقوق تضييع شده شهروندي و ملي من دفاع كند.

به اعتقاد پيرزاده كه خود را مورد اتهام دشمنان و بي‌مهري دوستان مي‌بيند، بي توجهي دستگاه ديپلماسي نسبت به اقدامات تضييع‌كننده حقوق شهروندي ايرانيان مقيم خارج كشور، باعث گستاخي دشمنان و تكرار اين رفتارها از سوي آنها و دلسردي دوستان مي شود.وي در همين خصوص گفت: امروز تعداد زندانيان ايراني در خارج در حال افزايش است و اين به دليل کوتاهي دستگاه ديپلماسي ماست.

اگر کشورهاي غربي بدانند دستگيري يک ايراني هزينه بر است هرگز اقدام به چنين کاري نمي کنند اما با اهمال ما در برخورد با چنين اقدامي تنها راه براي افزايش جسارت و تهمت زني به اتباع ايراني در دنيا هموار مي‌گردد.

وي با گلايه از برخي مسئولين کشور ادامه داد: زماني که من در سلول انفرادي در آلمان بودم و مرا برهنه در يک اتاق کوچک با دماي 30 درجه نگاه مي داشتند خانواده من در تهران تحت فشارهاي شديد روحي و اقتصادي قرار داشتند .

وي در ادامه با اشاره به اينکه پرونده من از نظر حقوقي کاملا آماده براي ارجاع به دادگاه‌هاي بين المللي است خاطرنشان نمود:دولت آلمان برخلاف قوانين مرا دستگير کرد و به مولداوي فرستاد در حالي که اين اقدام آلمان بر خلاف قوانين بين المللي بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۲۱:۵۰ - ۱۳۹۰/۰۹/۰۵
    0 0
    آقای ریئس جمهورایکاش شما را ندیده بودم امروز علی رغم انتظار روزنامه رسالت بخشی از مصاحبه من را درج کرد ولی از نقطه نظرات و گلایه مستقیم من به آقای دكتر احمدی نژاد بنوعی خودداری کرده من يوسف پيرزاده درچهارسال متمادى در مكانهاى متعدد بواسطه افراد مختلف موفق به ديدار ریئس جمهور شدم واز وی تقاضا كردم درخصوص احقاق حقوق فردى و ملى من بعنوان يك ايرانى كه بواسطه اتهامات واهى منتسب به نظام توسط دولت آلمان وارد و پايمال گرديد رسيدگى فرماييد الحق والانصاف ایشان دستورات خوبى صادر فرمودند و مسئول پيگيرى آن را جناب آقاى مهندس ثمره هاشمى قرار دادند و متاسفانه دستور ايشان درحوزه ميدان پاستورمعتبروتوسط مدیران زیردست سرعت وحرارت شعار گونه اش گرفته وبه یک مسئله عادی مبدل ودر چرخه اداری به فراموشخانه شورای عای ایرانیان ودوایر دیگر ارسال گردید وگویا مدیران ومجموعه مطلع هستن كارها و دستورات تا زمانى كه بصورت حرف وتبلیغ باشد صحيح ومورد تأييد است ولى اگر هزينه داشته باشد و قرار شود در مقابل كشور بيگانه بصورت حقوقى وعلنى بايستيم نه جرأت وقدرت اظهار آن وجود دارد نه بودجه ای برای آن پیش بینی شده و تماس های ونامه ها بى پاسخ مى مانند و بطور مثال آقاى مهندس مشايى درخواست 30/5/89 مركز امور حقوقى بين المللى رياست جمهورى در خصوص استخدام وکیل محلی وتامین هزینه آن را تاكنون پاسخ نداده و دفتر آقاى ثمره هم مى گويند از دبيرخانه پيگيرى كنيد مگر چند موضوع مشابه من در این کشور وجود دارد، امريكا به هر طريق ممکن دو شهروند خود را آزاد كرد دولت براى من وافرادى مانند من چه كرده آقای ریئس جمهورشما خانواده هاى امريكايى را با آزادى دو تبعه آنان همزمان باسفر به نيويورك شاد كرديد براى هموطنان دربند خود چه كرديد ؟ چند نفر از هموطنان دربندمان در امريكا بواسطه آزادى آن دو نفر آزاد شدن ؟ اين حركت چه دستاوردى براى كشور درپى داشت ؟ آيا مانند دولت فلسطين ١٠٢٧ نفر از مردم فلسطين را توسط يك سرباز اسرائيلى از چنگ اسرائيل غاصب خارج نموديد ؟ هرتبعه خارجى كه در ايران بازداشت شده بوده پس از آزادی وخروج از ایران صرف نظر از اتهاماتشان ازسوی دولت متبوعه خود نزد مردمانشان محبوب و مورد حمايت مادى ومعنوى دولت شان قرارگرفتن وعلی رغم دریافت کادو وپرداخت هزینه اقامت خانواده وتامین وسایل آسایش وآرمش آنان در نهایت شما چه كرديد هموطنانمان را در زمان بازداشت ٠٠٠٠٠٠٠٠٠٠٠٠البته من سياستمدار نيستم شايد اين نيز جز ناگفته ها من وخط قرمز شماست ولى براى تحقق وعده هاى دولت چند سال بايد صبر كرد آیا دنیا و دادگاه های کشورهای بیگانه ومحاکم بین المللی در انتظار ما می نشیند وبا بیتوجهی وبی تفاوتی دولت به اینگونه موارد و مصائب، روند توهین ،برخورد دستگیری ،بازداشت ،محاکه ومحکومیت هموطنانمان کاهش می یابد. آقای ریئس جمهورایکاش شما را ندیده بودم وهمیشه در ذهن خودم می پروراندم ومی گفتم اگربه اطلاع ریئس جمهورمی رسید........................... یوسف پیرزاده
  • ایران ایرانی ۱۵:۵۹ - ۱۳۹۰/۰۹/۰۶
    0 0
    ورژن جدید کاپیتولاسیون و حمایت داخلی از آن همه مابه یاد داریم روزهای را که یک مرد بزرگ بر علیه قانون کاپیتولاسیون قیام کرد . همه ما به یاد داریم روزهای از تاریخ این مملکت رو که به خاطر سر بلندی نام ایران و ایرانی خونها ریخته شد و همه ما به یاد داریم روزهای رو که فقط یک هدف وجود داشت و اون احقاق حقوق از دست رفته ایرانی در سراسر تاریخ پر رنج و ظلم این مملکت بود . ولی واقعا به یاد داریم ؟ روزی روزگاری در این مملکت قانونی وجود داشت که به هر خارجی اجازه میداد به هر شکلی در ایران ظلم و ستم بکنه و کسی حتی حق سوال از آن فرد را نداشت، در همان روزگار اگر یک ایرانی مرتکب یک اشتباه و یا حتی حدس ارتکاب یک اشتباه در مورد یک خارجی میشد به بدترین شکل مجازات میشد، سالها رفت و رفت تا مردی به نام امام خمینی بر علیه این ظلم علنی قیام کرد، بابت این قیام مردم این مملکت خونهای زیادی دادن ، سالها جنگ ، تحریم ، تهدید، جنایت و بی عدالتی رو تحمل کردن و باز ایستادن و از حق خودشون که حیثیت و برابری انسانی بود دفاع کردن و می کنن . امروز در یک مقاله از روزنامه رسالت یک مطلب خوندم مبنی بر ظلم و ستم بی دلیل به ایران در دنیا ، مطلبی در مورد حبس ،بازداشت، توهین، تحقیر و نابودی زندگی یک تاجر ایرانی به دست دولت آلمان و طبق معمول به بهانه های واهی و چقدر این مطلب برای حافظه تاریخی هر ایرانی آشناست، در مقابل به یاد دارم بازداشت متهمان خارجی در ایران رو ، به یاد دارم وقتی تمام رسانه های غربی داد سخن از نقض حقوق بشر در ایران سر میدادن چند زن و مرد ایرانی رو به بهانه های واهی در بند کرده بودن ،وقتی هر کدوم از متهمان خارجی در ایران بعد از سپری شدن دوران بازجوی به کشور خودشون بر میگشتن چه از طرف ما و چه از طرف کشور خودشون با نهایت ساپورت مادی و معنوی و دلجوی حمایت و تامین میشدن ولی در مقابل ایرانی های در بند غربی ها چطور ؟ این سوال رو چندین و چند بار از خودمون بپرسیم و مقایسه کنیم . من نمیدونم چه مصلحتی و چه مناسباتی برای دولتمردان ما برای این جور رفتار وجود داره . من نمیدونم جواب اون همه خون که برای سربلندی و دفاع از مرزهای جغرافیای و حیثیتی این مملکت ریخته شد رو کی میخواد بده ،نمیدونم چرا دل کسی از خوندن جریانی که بر پیرزاده و امثال اون گذشته به درد نمی یاد، فقط اینو میدونم که غرب با حمایت جریاناتی در داخل به دنبال ایجاد شکل جدیدی از کاپیتولاسیون در این مملکت است ، شکل جدیدی که با زیرکی در جریان است . برای مقابله با توهین و بی حرمتی و ظلم پی در پی به ایران و ایرانی ، برای پاک کردن ننگ نام تروریسم که لایق خودشان است و برای احقاق حق پیرزاده و پیرزاده های تاریخ این مرز و بوم شما که قدرتی در حکومت دارید و پاسدار ارزشهای امام خمینی هستید چه میکنید ؟ چه کردید غیر از سکوت ؟ چه میکنید غیر از هیزم ریختن به آتش ظلم مضاعف غربی ها ؟ برای مقابله با این ظلم مردی از جنسی دیگر را باید جستجو کرد . و همه مابه یاد داریم روزهای را که یک مرد بزرگ بر علیه قانون کاپیتولاسیون قیام کرد . همه ما به یاد داریم روزهای از تاریخ این مملکت رو که به خاطر سر بلندی نام ایران و ایرانی خونها ریخته شد و همه ما به یاد داریم روزهای رو که فقط یک هدف وجود داشت و اون احقاق حقوق از دست رفته ایرانی در سراسر تاریخ پر رنج و ظلم این مملکت بود . ولی واقعا به یاد داریم ؟ یا علی

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس