گروه ورزشی مشرق – تصاویر سجده بانوان مليپوش فوتبال کشورمان بر چرم ایران با چشمان اشک بار یکی از تلخ ترین روزهای فوتبال ایران بود.
شش ماه پیش بود که به دليل ممانعت مسوولان برگزاركننده ازديدار با اردن باز و پس از حضور در زمين مسابقه و خواندن سرود جمهوري اسلامي ايران و زدن دور افتخار در استاديوم و در نهايت سجده کردن بر پرچم ایران، زمين مسابقه را با چشماني اشک آلود ترک کردند.
این در حالی بود که تیم فوتبال زنان ایران با همان لباسها در دور قبلی مسابقات مقدماتی المپیک لندن صدرنشین گروه خود شده و به مرحله دوم رسیده بود.
این اقدام با واکنش مقامات داخلی و حتی رسانه های خارجی روبرو شد.
یکی از نمایندگان مجلس دلیل مخالفت فدراسیون جهانی فوتبال، فیفا، با پوشش اسلامی فوتبالیستهای زن ایرانی را "انگیزههای غرضورزانه نسبت به انقلاب اسلامی" خوانده و خواهان پیگیری این موضوع شده است.
فاطمه آلیا، با اشاره به این که پیش از این با وجود "قهر و کین بسیاری از کشورها و نهادها نسبت به جمهوری اسلامی " ورزشکاران زن ایرانی از پوشش اسلامی استفاده میکردند، از مسئولان ورزشی و سیاست خارجی دولت خواسته است تا برای به حداقل رساندن این برخوردها موضوع را پیگیری کنند.
عضو فراکسیون زنان مجلس گفته بود: "زمانی که ترس از انقلاب اسلامی بر آنها مستولی میشود نظیر این حرکات دور از انصاف را از خود نشان میدهند."
روزنامه انگليسي گاردين نیز در همان ایام در گزارشي در مورد محروميت تيم فوتبال زنان ايران از شركت در مسابقات مقدماتي المپيك 2012 نوشت: فيفا با واگذار كردن اين مساله به دقيقه آخر و ناديده گرفتن موافقت اوليه اش، نتوانست مطابق با ارزش هاي خود رفتار كند و موجوديتش را زيرسؤال برد.
گادرين در گزارش خود آورده است، اينكه بازيكنان چطور لباس مي پوشند ارتباط زيادي به فوتبال ندارد اما فيفا اهميت زيادي به استانداردها و جزئيات مقررات حتي در مورد چنين مساله اي مي دهد بنابراين تعجبي ندارد كه به لباس مناسب براي تيم زنان ايران دقت كند.
در طول این مدت علاوه بر رایزنی با مقامات فیفا اقداماتی صورت گرفت، از جمله طراحی لباس جدید برای تیم ملی بانوان، که می تواند فیفا را تا حدود زیادی متقاعد کند.
پس از این فعل و انفعالات گفته می شود روزنه های امیدی پیدا شده و شاید دوباره دختران ملی پوش ایرانی با حجاب به زمین مسابقه برگردند.
نایب رئیس فدراسیون جهانی فوتبال با انتشار بیانیهای اعلام کرد که فیفا رفع ممنوعیت پوشش حجاب را مجددا بررسی میکند.
به گفته علی بن حسین این اقدام فیفا به دنبال درخواست کمیته زنان کنفدراسیون فوتبال آسیا و تصویب آن در این کنفدراسیون انجام می گیرد.
در آوریل سال ۲۰۱۰ فیفا اعلام کرد که پوشش حجاب و سایر نمادهای مذهبی را در طول بازیهای المپیک ۲۰۱۲ ممنوع اعلام کرده است.
رئیس فدراسیون فوتبال نیز درباره حجاب فوتبال بانوان و تصميم بلاتر در این باره گفت: بلاتر قول داد كه اين مسئله را در هيات رييسه آتي فيفا به صورت قطعي حل كند. آنها حجاب را پذيرفتهاند و ما هم نمونههايي را بايد از نوع پوشش براي آنها ارسال كنيم.
کفاشیان افزود: خوبي شرايطي كه به وجود آمده اين است كه كشورهاي مسلمان عربي در حمايت از برنامههاي فوتبال بانوان ايران قدمهاي مثبتي برداشتهاند. بويژه اين حمايت از سوي اردن كه رييسش نايب رييس فيفاست قطعا تاثيرگذار خواهد بود.
رفع ممنوعیت حجاب در بازی فوتبال در جلسه کمیته اجرائی فیفا در ماه آینده در توکیو بررسی خواهد شد و دختران ایرانی امید زیادی دارند تا بتوانند دوباره در مسابقات بین المللی پا به توپ شوند.
کد خبر 81195
تاریخ انتشار: ۵ آذر ۱۳۹۰ - ۱۰:۴۶
- ۰ نظر
- چاپ
پس از این فعل و انفعالات گفته می شود روزنه های امیدی پیدا شده و شاید دوباره دختران ملی پوش ایرانی با حجاب به زمین مسابقه برگردند.