وي خاطر نشان كرد: بر اساس اين طرح مطالعاتي 128 ماموريت فضايي در يك دوره زماني 11 ساله (يك دوره فعاليت خورشيدي) جهت رصد كسوف در فضا و مطالعه پيامدهاي اين پديده نجومي انجام خواهد شد.
خداشناس جديري با بيان اين كه در رصد خورشيد گرفتگي از فضاي ماوراي جو، امكان بررسي دقيقتر تاج خورشيد به دليل نبود موانع جوي فراهم ميشود، تصريح كرد: هدف اساسي اين طرح، شناسايي رابطه بين هسته مركزي كره زمين، ماه و خورشيد و بررسي فعاليت امواج هيدروديناميكي مغناطيسي خورشيد است كه باعث گرم شدن سطح خورشيد و نور سپهر آن ميشود. ديتابرداري از تاج خورشيد در سايه ماه با نصب سنسورهاي مختلف و طيف نگاري از كسوف و نور فام سپهر آن دريچههاي تازه اي در جهت شناخت خورشيد و نيروهاي منظومهيي و به دست آوردن دورههاي منظم اين فعاليتها باز ميكند.
مدير موسسه پژوهشي «سايه» با اذعان به اين كه اجراي اين طرح با امكانات فعلي دشواريهاي زيادي دارد، خاطرنشان كرد: اين طرح با نگاه به پيشرفتهاي صنعت فضايي در چند دهه آينده و توسعه سفرهاي فضايي طراحي شده و قطعا در كمتر از 50 سال آينده اجراي چنين طرحهايي به سهولت قابل انجام خواهد بود.
خداشناس در مدار 90 درجه (شمالي ترين نقطه زمين)
خداشناس جديري كه افتخار به اهتراز در آوردن پرچم ايران در جنوبيترين و شماليترين نقاط كره زمين را نيز در كارنامه خود دارد، خاطرنشان كرد: در شرايط فعلي كه تلاش ميشود تحريمها و محروميتهاي فزايندهاي عليه ايران در مجامع بينالمللي اعمال شود، ارائه چنين طرح بلند پروازانهاي در حضور برجستهترين دانشمندان خورشيد شناسي، هواشناسي فضايي، نجوم و اختر فيزيك از جمله پرفسور فرد اسپناك، جي اندرسون، گلن اشنايدر و خاوير ژوبير در مجمعي بين المللي گامي در ارتقاي وجهه علمي بينالملل ايران خواهد بود.