کد خبر 80792
تاریخ انتشار: ۲ آذر ۱۳۹۰ - ۱۳:۴۰

طرح ايده بلندپروازانه «مرد خورشيد گرفتگي ايران» در جمع برجسته‌ترين محققان كسوف جهان

به گزارش گروه خواندنی های مشرق به نقل از ایسنا، گروه پژوهشي «سايه» پس از رصد خورشيد گرفتگي در هفت قاره، طرح «رصد خورشيد گرفتگي‌هاي كلي از فضاي ماوراي جو» را براي نخستين بار در جمع برجسته‌ترين محققان كسوف جهان در كنفرانس بين‌المللي خورشيد گرفتگي ارائه مي‌كند.
 
 
حميد خداشناس جديري، مؤسس و مدير مؤسسه پژوهشي «سايه» كه از سال 1378 در زمينه رصد خورشيد گرفتگي و بررسي علمي آثار پديده كسوف بر كره زمين فعاليت دارد، با اعلام اين مطلب گفت:‌ مؤسسه پژوهشي «سايه» پس از رصد خورشيد گرفتگي در هفت قاره مختلف جهان، ايده رصد اين پديده از ماوراي جو را براي نخستين بار در دنيا طرح و تحت عنوان «رصد كسوف در فضا؛ رويايي كه به واقعيت مي‌پيوندد» در قالب سخنراني در كنفرانس بين‌المللي خورشيد گرفتگي كه 25 تا 27 آذر ماه جاري در دهلي نو برگزار مي‌شود ارائه مي‌كند.
 

وي خاطر نشان كرد: بر اساس اين طرح مطالعاتي 128 ماموريت فضايي در يك دوره زماني 11 ساله (يك دوره فعاليت خورشيدي) جهت رصد كسوف در فضا و مطالعه پيامدهاي اين پديده نجومي انجام خواهد شد.

خداشناس جديري با بيان اين كه در رصد خورشيد گرفتگي از فضاي ماوراي جو، امكان بررسي دقيق‌تر تاج خورشيد به دليل نبود موانع جوي فراهم مي‌شود، تصريح كرد: هدف اساسي اين طرح، شناسايي رابطه بين هسته مركزي كره زمين، ماه و خورشيد و بررسي فعاليت امواج هيدروديناميكي مغناطيسي خورشيد است كه باعث گرم شدن سطح خورشيد و نور سپهر آن مي‌شود. ديتابرداري از تاج خورشيد در سايه ماه با نصب سنسورهاي مختلف و طيف نگاري از كسوف و نور فام سپهر آن دريچه‌هاي تازه اي در جهت شناخت خورشيد و نيروهاي منظومه‌يي و به دست آوردن دوره‌هاي منظم اين فعاليت‌ها باز مي‌كند.

مدير موسسه پژوهشي «سايه» با اذعان به اين كه اجراي اين طرح با امكانات فعلي دشواري‌هاي زيادي دارد، خاطرنشان كرد: اين طرح با نگاه به پيشرفت‌هاي صنعت فضايي در چند دهه آينده و توسعه سفرهاي فضايي طراحي شده و قطعا در كمتر از 50 سال آينده اجراي چنين طرح‌هايي به سهولت قابل انجام خواهد بود.

خداشناس در مدار 90 درجه (شمالي ترين نقطه زمين)

وي خاطرنشان كرد: در كنفرانس بين‌المللي خورشيدشناسي دهلي نو، علاوه بر ارائه طرح در قالب سخنراني سه فيلم مستند 45 دقيقه‌يي تهيه شده توسط گروه «سايه» از رصد خورشيد گرفتگي 2005 در گالاپاگوس آمريكاي جنوبي، 2006 در صحاري آفريقا و 2008 در قطب شمال در وقت استراحت پخش مي‌شود.
 

خداشناس جديري كه افتخار به اهتراز در آوردن پرچم ايران در جنوبي‌ترين و شمالي‌ترين نقاط كره زمين را نيز در كارنامه خود دارد، خاطرنشان كرد: در شرايط فعلي كه تلاش مي‌شود تحريم‌ها و محروميت‌هاي فزاينده‌اي عليه ايران در مجامع بين‌المللي اعمال شود، ارائه چنين طرح بلند پروازانه‌اي در حضور برجسته‌ترين دانشمندان خورشيد شناسي، هواشناسي فضايي، نجوم و اختر فيزيك از جمله پرفسور فرد اسپناك، جي اندرسون، گلن اشنايدر و خاوير ژوبير در مجمعي بين المللي گامي در ارتقاي وجهه علمي بين‌الملل ايران خواهد بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 5
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • کمال خررازی ۲۰:۰۱ - ۱۳۹۰/۰۹/۰۲
    0 0
    افرین عالیست
  • میلاد طاهریان ۱۹:۰۴ - ۱۳۹۰/۰۹/۰۴
    0 0
    حضور نماینده ی شایسته ای از ایران در این عرصه از علم و در چنین سطحی،موجب افتخار ما ایرانیان است.به امید موفقیت آقای خداشناس عزیز و حمایت کافی از چنین دانشمندان عالیقدر و زحمتکشان راه علم. آفرین آقای خداشناس،دوستتون داریم.
  • ح.ج.خ. ۱۱:۴۷ - ۱۳۹۰/۰۹/۰۸
    0 0
    تشکر میکنم.
  • ح.ج.خ. ۱۵:۵۷ - ۱۳۹۰/۰۹/۰۸
    0 0
    تشکر میکنم.
  • گیتی طاهری ۱۷:۳۴ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۵
    0 0
    سلام آقای خداشناس من مامانه میلادم امروز از سایتتون دیدن کردیم شما ازجمله ایرانی های موفق کشورمون هستید . با آرزوی موفقیت شما.من همیشه دعاتون میکنم.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس