کد خبر 789711
تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۷
حیدرالعبادی وارد عربستان سعودی شد

گام‌های سریع عربستان برای نزدیک شدن به عراق پس از ۲۵ سال قطع روابط، این سوال را مطرح می‌کند که ریاض در بغداد به دنبال چیست؟

 به گزارش مشرق به نقل از پایگاه خبری «عربی۲۱»، گام های سریع ریاض برای نزدیک کردن روابط  با بغداد و دعوت از نخست وزیر عراق برای سفر به ریاض این سوال را مطرح می کند که عربستان در عراق به دنبال چیست؟

روند مثبت روابط عربستان با عراق

روابط ریاض و بغداد از زمان سفر حیدر العبادی به ریاض در ژوئن گذشته شاهد سلسله تحولات مثبتی بود که تا تشکیل شورای هماهنگی سعودی- عراقی پیش رفت آن هم در شرایطی که روابط دیپلماتیک دو کشور از حدود ۲۵ سال پیش قطع شده بود.

در این میان العبادی چند روز پیش به دعوت ملک سلمان بن عبدالعزیز پادشاه عربستان راهی ریاض شد.

نقش عربستان در تقویت روابط ریاض و بغداد

نکته قابل توجه اینکه حضور رکس تیلرسون در نشست ملک سلمان و العبادی بیانگر نقش آمریکا در گشایش روابط ریاض و بغداد است.

این در حالی است که عربستان و عراق در طول چند ماه گذشته در چارچوب ازسرگیری روابط مجموعه اقداماتی انجام دادند که مهم ترین آن گشایش گذرگاه مرزی عرعر پس از ۲۷ سال بود.

علاوه بر این مسئولان دو طرف در چارجوب سفرهای رسمی با یکدیگر ملاقات داشتند و شرکت هواپیمایی سعودی نیز اخیرا از آغاز پرواز هواپیماهای سعودی به فرودگاههای عراق پس از ۲۵ سال توقف خبر داد.

در پرتو گزارش های مربوط به موافقت عراق با درخواست عربستان مبنی بر گشایش کنسولگری در استان نجف، لؤی الیاسری استاندار نجف گفت که عربستان به زائران شیعه سعودی اجازه داده است در مراسم اربعین امام حسین شرکت داشته باشند.

به هرحال گام های عربستان و عراق برای نزدیک کردن روابط دو جانبه این سوال را مطرح می کند که هدف از تشکیل شورای هماهنگی مشترک چیست و چرا دو کشور به سرعت پس از قطع طولانی مدت روابط در مسیر از سرگیری روابط گام برداشته اند و سوال دیگر اینکه آمریکا در این خصوص چه نقشی دارد؟

عربستان به دنبال توازن قدرت در صحنه عراق

وسام الکبیسی کارشناس سیاسی عراقی در این باره گفت: کشورهای عربی با هماهنگی بین المللی به ویژه آمریکا در تکاپوی ایجاد توازن در معادله سیاسی عراق هستند و در این میان رویکرد آمریکا مبتنی بر جلوگیری از نفوذ  ایران در معادله عراق است و در این مسیر می کوشد روابط عراق و عربستان را تقویت کند.

به گفته او سیاست خارجه عربستان تغییر زیادی داشته است و مهم ترین نشانه آن از سرگیری روابط با عراق و برقراری پرواز به فرودگاههای عراق و گشایش گذرگاه زمینی مرزی با آن است.

اهمیت حفظ مرزهای مشترک در روابط عربستان و عراق

مرزهای عراق با عربستان یکی از مسائل مهم  در از سرگیری روابط دو طرف به شمار می آید زیرا مرزهای مشترک با عراق یکی از طولانی ترین مرزهای عربستان به شمار می آید و موضوع حفظ امنیت آن بسیار حائز اهمیت است و تحقق آن در گروی تفاهم با بغداد است.

چالش‌های ریاض برای تقویت حضور در عراق

الکبیسی در پاسخ به این سوال که عربستان چقدر در تقویت روابط با عراق جدی است و توانایی آن برای افزایش نفوذ در این کشور تا چه اندازه است؟ گفت، تحقق این هدف مستلزم سه موضوع است:

اول: توان ریاض در تشکیل عناصر قدرت در عراق شبیه قدرتی که ایران در عراق از آن برخوردار است.

دوم: پاسخگویی طرف های بین المللی به تحرکات عربستان به ویژه اینکه عراق در خصوص مسائل مختلف تحت تاثیر سیاست های متعدد است.

سوم: پاسخگویی دولت عراق و میزان همراهی آن با عربستان با توجه به رقابت ایران و عربستان و توان بغداد در ایجاد توازن در این خصوص.

به عقیده این کارشناس سیاسی، العبادی اکنون نیازمند گشایش روابط منطقه ای است زیرا دولت او به فعالیت یکسویه با تهران متهم است در نتیجه گشایش روابط با کشورهای منطقه چه با عربستان و یا ترکیه به نفع دولت عراق است.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۲۳:۲۰ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۱
    0 2
    خوب عبادی یک خاین است بن سلمان دستش در خون هزاران عراقی در اسپایکر الوده است عبادی باید از بن سلمان و عربستان به دادگاه جنایات جنگی شکایت می کرد علاوه بر مردم عراق دستش به خون میلیونها شیعه یمنی الوده می باشد بمیرند این سرداران خوش غیرت و بی شرف عراقی و حشد

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس