کد خبر 77843
تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۰ - ۰۸:۰۸

حجاج کشورهای مختلف امروز سه شنبه که در عربستان با دوازدهم ذی‌الحجه برابر است ، با انجام مرحله سوم و پایانی از "رمی جمرات" به اعمال حج ادامه دادند.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، حجاج دیشب نیز برای دومین شب متوالی در منا بیتوته کردند و امروز انجام عمل رمی جمرات را با سنگ زدن به نمادهای سه گانه شیاطین تکمیل نمودند، ضمن اینکه پس از اذان ظهر حجاج سرزمین منا را به طرف هتلهای محل استقرار خود در مکه مکرمه ترک خواهند کرد.

امروز سه شنبه در حالی که حجاج کشورها و ملیتهای مختلف لباسهای معمولی را بعد از احرام به تن داشتند، از اولین ساعات پس از طلوع آفتاب از خیمه‌گاه‌ها در منا به سمت پلهای جمرات روانه شدند تا با انجام مرحله سوم و پایانی "رمی جمرات" بیزاری خود را از شیطان ابراز و بر دور راندن شیطان از خود تاکید کنند. 

در مسیرهای منتهی به پل جمرات، محلی که در آن نمادهای شیطان سنگباران می‌شود، انبوه جمعیت حجاج از صبح امروز عمدتا در قالب گروهها و کاروانهایی که هریک علامت مشخصه خاصی را دارد، در مسیرهای رفت و برگشت در حرکت هستند.

جمرات نماد شیطان شمرده می شود و سنگ زدن به آنها نوعی اظهار نفرت و انزجار از شیطان محسوب می‌شوند؛ چنانکه در دعای "رمی جمرات" نیز به این معنا اشاره شده است :" الله اکبر اللّهمّ ادحرْ عنّی الشیطان"؛ "خدایا شیطان را از من دور گردان."

فقهای شیعه و اهل سنت اتفاق دارند که یکی از واجبات حج و اعمال منا ، "رمی جمرات" است، همچنین تعداد سنگها و چگونگی انداختن آنها مورد اتفاق آنان می باشد . از کند و کاو در کتب لغت و کلام فقهای سلف و سفرنامه های حج ، چنین برمی آید که "جمره" نام آن محل و "زمین" است و ستونها فقط علامتند تا "زمینِ جمره" شناخته شود.

پاداش سنگ زدن به شیطان

* پیامبر خدا صلّى الله علیه و آله : سنگ زدن به جمره ها ، ذخیره روز قیامت است .
* پیامبر خدا صلّى الله علیه و آله : هرگاه رمى جمرات کردى، براى تو نورى در قیامت خواهد بود.
 
* ابن عمر : مردى درباره رمى جمرات از رسول خدا صلّى الله علیه و آله پرسید که چه پاداشى دارد؟ شنیدم که آن حضرت مى فرمود : " آن را نزد پروردگارت ، در روزى که بیشترین نیاز را به آن دارى ، مى یابى".
 
* پیامبر خدا صلّى الله علیه و آله : چون روز عرفه شود ، خداوند ، حاجیان خالص را مى بخشاید وچون شام مزدلفه فرا رسد ، خداوند متعال ، بازرگانان را مى آمرزد و روز منا، خداوند شترداران (وکرایه چیان) را مى آمرزد چون زمان حضور در جمره عقبه فرارسد، خداوند درخواست کنندگان رامى بخشاید. از آن انبوه مردمِ "لااله الّا الله" گوى، کسى نمى ماند مگر آن که خداوند او را مى آمرزد.
 
* پیامبر خدا صلّى الله علیه و آله : حج گزار ، وقتى بر جمره ها سنگ بزند ، از گناهانش بیرون مى آید.
 
* امام صادق علیه السّلام ـ درباره رمى جمره ها ـ : از (حج گزار) در مقابل هر سنگى که مى زند ، گناه کبیره هلاکت بارى ، محو مى شود.

به گزارش مهر، امروزه حاجیان به این سه نماد شیطان با ترتیب معین و به نشانه انزجار از ابلیس در چند مرحله سنگ پرتاپ می‌کنند که این عمل به عنوان یکی از واجبات اعمال حج "رمی جمره" نامیده می‌شود.
 
سنگ‌ها باید در اندازه تقریبی یک بند انگشت بوده و از منطقه حرم یعنی از حریم مکه یا از سرزمین مشعر جمع آوری شوند. 
 
هر یک از جمرات نامی دارد : به ترتیب از سمت منا رو به مکه ، به اوّلی "جمره اولی" و به دومی "جمره وُسطی" و به آخری "جمره عَقَبه" می گویند . شاید علت این نامها این باشد که چون حاجی از مشعر به طرف منا حرکت می‌کند و از دل منا به جانب جمرات روی می‌آورد ، نخستین جمره ای که به آن می‌رسد ، جمره اولی است و سپس جمره وسطی و بعد جمره عقبه .

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس