کد خبر 7778
تاریخ انتشار: ۶ مهر ۱۳۸۹ - ۱۴:۴۲

پس از دو انتفاضه فلسطينيان در سال‌هاي 1987 و 2000، اکنون در ميان تهديدهاي روزافزون رژيم صهيونيستي نشانه‌هاي انتفاضه سوم کاملا مشهود است.

در حالي که اين روزها موضوع مذاکرات مستقيم ميان تشکيلات خودگردان و رژيم صهيونيستي بحث اصلي محافل خبري است، اوضاع در فلسطين و سرزمين‌هاي اشغالي به گونه‌اي است که به نظر مي‌رسد پس از دو انتفاضه فلسطينيان در سال‌هاي 1987 و 2000، اکنون در ميان تهديدهاي روزافزون رژيم صهيونيستي نشانه‌هاي انتفاضه سوم کاملا مشهود است.
به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، روزنامه الدستور چاپ اردن، روز سه‌شنبه همزمان با دهمين سالروز 28 سپتامبر 2000 و انتفاضه دوم مردم فلسطين موسوم به "انتفاضه الاقصي" نوشت: امروز دهمين سالگرد انتفاضه الاقصي است. قدس اين روز‌ها عليه اشغالگران مي‌شورد. اشغالگران نيز غزه را به قتل عام جديدي در سايه مذاکرات مستقيم تهديد مي‌کنند؛ مذاکرات بي‌نتيجه‌اي که با وجود شهرک سازي‌ها ادامه دارد.
انتفاضه که نقطه عطفي در روند سياسي و عرصه مبارزاتي فلسطين به حساب مي‌آيد، از طرح‌ها و نيت‌هاي حقيقي اسرائيل پرده برداشت.
با گذشت سال‌ها از انتفاضه، فلسطيني‌ها دستاوردها و پيامدهاي آن را بررسي مي‌کنند. برخي از منابع و گروه‌هاي فلسطيني معتقدند که انتفاضه سال 2000 آنها و تمام چيزهايي که ساخته بودند را از بين برد. اين افراد نسبت به حقيقتي بزرگ و آشکار بي‌توجه هستند. اين اشغالگران هستند که برنامه‌هاي شهرک سازي و ايدئولوژي‌هاي افراطي را دنبال مي‌کنند. اشغالگران اساسا سعي دارند فلسطين و در راس آن زيرساخت‌هاي آن را تخريب کنند. فرقي نمي‌کند انتفاضه‌اي وجود داشته باشد يا نه.
آن حقيقت بزرگ اين است که اشغالگران از جنگ افروزي و کشتار فلسطيني‌ها قبل و بعد از انتفاضه دست بر نداشتند. مساله‌اي که همگان بايد آن را درک کنند، اين است که حتي اگر فلسطيني‌ها پرچم سفيد بالا ببرند، صهيونيست‌ها از طرح‌ها و جنگ‌ افروزي‌هاي خود دست بر نخواهند داشت. اسرائيلي‌ها مي‌خواهند فلسطيني‌ها به ملتي رام تبديل شوند که خود را با شرايط وفق مي‌دهند، همانطور که بنيامين نتانياهو نخست وزير اسرائيل بارها بر آن تاکيد کرده است. آنها مي‌خواهند فلسطيني‌ها کشور يهودي اسرائيل را با هدف تجاوز و يهودي سازي به رسميت شناسند.
امروز در دهمين سالگرد انتفاضه الاقصي فضاي انتفاضه اول و دوم بر شهر قدس سايه افکنده است. اين مساله از احتمال درگرفتن انتفاضه سوم خبر مي‌دهد. تمام محله‌ها و کوچه‌هاي شهر قدس شاهد درگيري‌هاي خشونت بار بين فلسطيني‌ها و اشغالگران است؛ به طوري‌که اعتصاب عمومي شهر را در بر گرفته است.
اشغالگران در اين درگيري‌ها از بمب‌هاي گازي و صوتي استفاده مي‌کنند. اشغالگران، قدس را به پادگان نظامي تبديل کرده‌اند. اين در حالي است که جنايت‌هاي اشغالگران و شهرک نشينان عليه مردم شهر قدس افزايش يافته است؛ افرادي که چيزي شبيه انتفاضه مردمي را رهبري مي‌کنند.
حسون يکي از اعضاي کميته امور خارجه و امنيت پارلماني رژيم صهيونيستي (کنست)، اظهار داشت: پيش‌بيني مي‌کنيم که انتفاضه سوم درون اراضي اشغالي سال 48 و کرانه باختري صورت پذيرد. سرويس‌هاي امنيتي بايد بيش از پيش مراقب فلسطيني‌هاي ساکن اراضي اشغالي سال 48 باشند.
وي در ادامه افزود: خشم فلسطيني‌ها با يک جرقه منفجر مي‌شود، به همين دليل سرويس‌هاي امنيتي اسرائيل بايد مراقب باشند و قبل از آنکه زمان از دست برود، اطلاعات لازم را جمع آوري کنند.
بنيامين بن اليعازر، وزير صنايع و تجارت اسرائيل نيز نسبت به درگرفتن انتفاضه درون اسرائيل از سوي فلسطيني‌هاي ساکن اراضي اشغال شده به دليل کوتاهي دولت‌هاي اسرائيلي در رسيدگي به آنها هشدار داد.
چه بسا مظاهر انتفاضه سوم در تظاهرات‌ها و درگيري‌ها در کرانه باختري با نام "مبارزه مردمي" نمود پيدا کند. اين انتفاضه غيرمسلحانه هرگز متوقف نشده است، بلکه به يک مساله روزمره براي فلسطيني‌ها تبديل شده است.
اشغالگران جنگ بي‌رحمانه‌اي را عليه اين انتفاضه آغاز کرده‌اند، چرا که سرويس‌هاي اطلاعاتي اسرائيل پيش‌بيني مي‌کنند اين مساله به انتفاضه‌اي به مراتب قدرتمندتر و گسترده‌تر تبديل شود.
روزنامه‌ معاريو به نقل از يک نويسنده اسرائيلي نوشت: ما در اوج انتفاضه سوم قرار داريم. بيشتر اسرائيلي‌ها از جود چنين انتفاضه‌اي خبر ندارند. تعريف آن در اولين نگاه سخت است، سرکوب آن نيز سخت است. اين انتفاضه در لباس مراسم‌ و تظاهرات‌ خود را مي‌پوشاند. انتفاضه کنوني از راه‌هاي ديگري صورت مي‌گيرد، از جمله مقاومت مشروع، تظاهرات بدون خشونت و خبردادن به رسانه‌ها، اما آنچه که اسرائيل را تهديد مي‌کند وجود ائتلاف‌هاي جديد و قدرتمند بين يهوديان، فلسطيني‌ها و کشورهاي ديگر است.
آري، اين شرايط کنوني فلسطين است. در حالي که منابع رسمي فلسطين و تشکيلات خودگردان فلسطين از عدم بروز انتفاضه سوم دم مي‌زنند، اما شرايط موجود از چيز ديگري خبر مي‌دهد. ملت فلسطين که در سال 1987 اولين انتفاضه را آغاز کرد و با انتفاضه دوم در سال 2000 آن را تکميل کرد، به نظر مي‌رسد در اوج غليان و جوشش به سر مي‌برد، اما اين خشم تنها عليه اشغالگران نخواهد بود، بلکه عليه فساد و شکاف داخلي نيز به شمار مي‌آيد.
آنچه که مهم است اين است که صبر ملت فلسطين از مذاکرات شکست خورده به سر آمده است. نشانه‌هاي در گرفتن انتفاضه سوم هر روز بيشتر مي‌شود و سرويس‌هاي اطلاعاتي اسرائيل به آن اذعان دارند.»

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس