به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، «ديدريك استاپل» كه به جاي انجام آزمايشهاي ميداني به ساخت دادههاي جعلي دست ميزد، در مطالعات خود در مورد پديدههاي اجتماعي، ادعاهايي كرده بود كه از آن جمله ميتوان به پرخاشگر شدن انسانهاي گوشتخوار و وجود رفتار تبعيضگرايي بيشتر در ميان دانشمنداني كه در آزمايشگاههاي آشفته و درهم كار ميكنند، اشاره كرد.
گزارش اوليه كه در وبسايت دانشگاه «تيلبورگ» منتشر شده، از پيگيري كارهاي اين روانشناس و همكارانش توسط سه دانشگاهي كه وي را در طول دوران كارياش استخدام كرده بودند، سخن گفته و همچنين پاياننامه وي نيز مورد سؤال قرار گرفته است.
دانشگاه «تيلبورگ» كه كارفرماي كنوني «استاپل» بوده، وي را تا پايان اين تحقيقات از كار معلق كرده است.
«پيم لوت»، رييس كميته بازرسي پژوهشهاي «استاپل» اظهار كرده كه تا كنون مشخص شده كه 30 مقاله وي بر اساس اطلاعات دروغين بوده و كار بر روي ساير مقالات كه بيش از 150 پژوهش هستند، ادامه دارد.
تاكنون اين طور به نظر ميرسد كه «استاپل» با خودداري از انجام مطالعات ميداني براي پژوهشهاي خود از دادههاي مغزياش جهت پشتيباني مطالعاتش بهره ميبرد. جالب اين كه به گفته دانشجويان «استاپل»، آنها هيچ گاه مجبور به گذراندن مطالعات ميداني براي قبول شدن در دروس وي نبودند.
«استاپل» با انتشار بيانيهاي از كار خود اظهار تاسف و شرمندگي كرده، اگرچه اين كار ديگر براي وي سودي در بر نخواهد داشت. اين رفتار «استاپل» زماني رو شد كه برخي از دستياران تحقيقاتي وي به اوضاع، مشكوك شده و از مقامات دانشكده، تقاضاي بازرسي در پژوهشهاي وي كردند.
«استاپل» كه تنها 46 سال دارد، احتمالا براي اختلاس از بودجه دانشگاه و آسيب به اعتبار همكاران و دانشجويانش مجازات خواهد شد. به طور مسلم وي كار خود در دانشگاه را از دست داده و حتي احتمال از دست دادن مدرك وي نيز وجود دارد.
روانشناس اجتماعي مشهور آلماني كه طي سالهاي گذشته بسيار معروف و خبرساز شده بوده، متقلب از آب درآمد.