کد خبر 773613
تاریخ انتشار: ۲۱ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۵:۳۹
وزارت علوم

در حالی که به روزهای پایانی شهریور و آغاز سال تحصیلی جدید نزدیک می شویم باز هم این وزرات علوم،تحقیقات و فناوری است که برای معرفی وزیر در انتظار است.

 به گزارش مشرق، وزارت علوم درایران همواره جزو وزارتخانه‌های پرحاشیه محسوب شده است و انتخاب وزیر مناسب برای آن یکی از گرفتاریهای مشترک هر دولتی بوده است.


با توجه به اینکه طبق قانون، رئیس جمهور باید در فرصت سه ماهه وزیر پیشنهادی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را به مجلس شورای اسلامی معرفی کند هر روز که پیش میرویم بازار گمانه زنی ها برایمعرفی وزیر نهایی داغ تر می شود.


اما در این بین از 5 نفر به عنوان گزینه های  احتمالی نامبرده می شود که همگی عضو دانشگاه های تراز اول ایران هستند.سید جلال دهقانی فیروز آبادی،سید ضیا هاشمی،عباس کریمی،حسین سلیمی و الهام امین زاده به عنوان گزینه های نهایی برای تصدی وزارت علوم،تحقیقات و فناوری هستند.

البته شنیده ها حاکی از آن است که معرفی سید جلال دهقانی فیروز آبادی تا حد زیادی نهایی شده و از سایر گزینه ها جدی تر است.او جزو حلقه فکری حسن روحانی در زمان ریاست مرکز تحقیقات نهاد ریاست جمهوری و مجمع تشخیص نظام بوده است و به عنوان گزینه ای مناسب و ایده آل برای این سمت محسوب می شود.

سید جلال دهقانی فیروزآبادی متولد ۱۳۴۴و دارای مدرک دکتری روابط بین‌الملل از دانشگاه بروکسل بلژیک است.اینچهره اعتدالگرا  سابقه مدیریتی در وزارت خانه علوم و تحقیقات را در پرونده خود دارد و از سال ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۲ معاون مرکز همکاری‌های علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بود.


 وی ۳ سال ریاست دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی را برعهده داشت.


 دهقانی فیروزآبادی ۳ سال به عنوان رایزن فرهنگی ایران در امارات مشغول به کار بود .


وی علاوه بر ریاست کرسی نظریه پردازی علوم سیاسی و روابط بین‌الملل هم اکنون معاون سیاسی ـ حقوقی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی است.


او همچنین یکی از صاحب نظرانی است که در سال‌های اخیر در حوزه نظریه اسلامی روابط بین‌الملل و سیاست خارجی مقالات اصیلی را تألیف و منتشر کرده است.

سید ضیاهاشمی متولد سال 1346و سرپرست فعلی وزارت علوم است.


وی دارای مدرک دکتری جامعه شناسی از دانشگاه تهران و دانشیار دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران است. عضویت در شورای پژوهشی دانشگاه تهران، ریاست گروه علوم اجتماعی شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی، عضویت در کمیسیون تخصصی شورای علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) و عضویت در کمیسیون اجتماعی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برخی از سوابق کاری وی است.



عباس کریمی متولد سال ۱۳۴۳ است و درحال حاضر استاد تمام گروه حقوق خصوصی و اسلامی دانشکده حقوق و علوم  سیاسی دانشگاه تهران است.


وی دارای دو مدرک کارشناسی ارشد از دانشگاه شهید بهشتی و دانشگاه روبرت شومناز کشور فرانسه است. همچنین دکتری حقوق خصوصی را از دانشگاه روبرت شومنوم در کفوق دکتری خود را در همین رشته د سال ۱۳۸۰ اخذ کرده است.


کریمی ریاست دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران را از سال ۸۵ تا ۸۸ بر عهده داشت.



حسین سلیمی متولد ۱۳۴۲ در شیرازاست که در سال ۱۳۶۲ در رشته علوم سیاسی در دانشگاه تهران پذیرفته شد و در دوره کارشناسی ارشد روابط بین‌الملل در همان دانشگاه ادامه تحصیل داد.


سلیمی از اساتید علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی و عضو هیئت علمی و دانشیار این دانشگاه است.


در سال ۱۳۷۲ دوره دکتری روابط بین‌الملل را در دانشگاه تربیت مدرس به پایان رسانده و به اخذ درجه دکتری نائل آمد.با آغاز کار دولت یازدهم جمهوری اسلامی ایران و انتصاب جعفر توفیقی به عنوان سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در ۱۱ شهریور ۱۳۹۲، وی طی حکمی حسین سلیمی را به عنوان سرپرست جدید دانشگاه علامه طباطبائی تعیین نمود.


سلیمی همچنین از افراد نزدیک به بنیاد باران است وبه عنوان یکی از وزرای یشنهادی جبهه اصلاحات به حسن روحانی شناخته می شود.



الهام امین زاده متولد 1343 در شیراز است.وی در سه سال اول دولت یازدهم معاون حقوقی رئیس‌جمهور ایران و در سال چهارم این دولت دستیار ویژه رئیس جمهور در امور حقوق شهروندی بود.


امین زاده دارای مدرک دکترا و همکلاسی حسن روحانی در حقوق بین‌الملل از دانشگاه گلاسگو در بریتانیا بود.


او در حال حاضر، عضو هیئت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران است. الهام امین‌زاده در هفتمین دوره مجلس شورای اسلامی نماینده مردم تهران بود.از فعالیت‌های پارلمانی او در دوره هفتم مجلس شورای اسلامی می‌توان به نایب رئیسی کمیته سیاست خارجی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اشاره کرد.

منبع: جهان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس