به گزارش مشرق، اصغر محمدی فاضل در گفتوگو با فارس در خصوص آخرین وضعیت آماده سازی میانکاله اظهار داشت: با مشورت و همکاری کارشناسان ایرانی و روسی مجموعه میانکاله در حال آماده سازی و ساخت است که پیشرفت خوبی هم داشته است.
آمادهسازی میانکاله تا 2 ماه آینده
وی ادامه داد: پیشبینی سازمان محیط زیست این است که حداکثر ظرف 2 ماه آینده میانکاله قابل استفاده باشد.
فاضل افزود: نحوه طراحی میانکاله به گونهای است که یک جفت ببر به آنجا منتقل میشود و در فضای محصور نگهداری میشوند ضمن اینکه تطبیق با شرایط آب و هوایی جدید و تکثیر در اسارت ببر در میانکاله مد نظر سازمان محیط زیست است.
معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: انتقال ببر به میانکاله جنبه پژوهشی و مطالعاتی دارد و این اقدام به هیچ وجه نباید با اقدامات اجرایی، اشتباه گرفته شود یعنی اینکه موضوع معرفی ببر به زیستگاههای طبیعی موضوعی است که احتیاج به زمان طولانی و مطالعات بسیار وسیعی دارد.
فاضل بیان کرد: متأسفانه در برخی رسانهها مطرح شده است که ببر وارد زیستگاههای میانکاله میشود و این استنباط صحیحی نیست بلکه ببر به میانکاله منتقل میشود تا تکثیر در اسارت در آن مکان انجام شود.
ببر ماده هنوز مشکوک به مشمشه است
وی در خصوص وضعیت ببر مادهای که در باغ وحش تهران وجود دارد، تصریح کرد: به دلیل اینکه این ببر مانند ببر نر که تلف شد مشکوک به بیماری مشمشه است و این بیماری شکل نهفتهای دارد که با بروز دلایل محیطی یا بیماریهای دیگری که حیوان را ضعیف میکند، میتواند بروز کند بنابراین با آزمایشهایی که انجام دادهایم هنوز احتمال وجود بیماری مشمشه در این حیوان را میدهیم.
فاضل تأکید کرد: به همین دلیل طبق هماهنگیهای انجام شده با سازمان دامپزشکی و باغ وحش ارم و بر اساس بازدیدهای مرتب و دورهای مسئولان دفتر حیات وحش، ببر ماده کاملاً تحت نظارت قرار دارد و از نظر جسمی، وزن و عمومی شرایط خوبی دارد.
وی گفت: اما به دلیل مشکوک بودن ببر ماده به بیماری مشمشه، این گونه در شرایط ایزوله و جدای از سایر جانوران باغ وحش ارم نگهداری میشود.
معلوم نیست که ببر ماده را به میانکاله ببریم
معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست گفت: ما هنوز در حال بررسی کارشناسی هستیم و هیئتهای کارشناسان روسی و ایرانی طی 2 ماه آینده بین ایران و مسکو برای بازدید و دورههای آموزشی رفت و آمد میکنند و کارشناسان روسی به تهران میآیند تا به بررسی این موضوع که آیا صلاح است ما ببر را به عنوان گونه مولد به میانکاله منتقل کنیم یا خیر، بپردازند.
فاضل عنوان کرد: استفاده از هر حیوانی به عنوان مولد که مشکوک به بیماری باشد به هیچ وجه به لحاظ کارشناسی پذیرفته نیست و جفت مولد را باید از هر نظر جفت سالمی باشد ضمن اینکه احتمال بروز بیماری به لحاظ عفونی و ژنتیکی در آینده نباید برای بچهها و خودشان وجود داشته باشد و تولههای آنها نباید آلوده باشند.
یک یا 2 جفت ببر از روسیه به ایران میآید
وی گفت: بنابراین ما هنوز به جمعبندی برای انتقال ببر ماده به میانکاله نرسیدهایم و اقدامی که برای میانکاله انجام میدهیم و با طرف روسی به جمعبندی در مورد آن رسیدهایم این است که ما اقدام به دریافت یک یا 2 جفت دیگر ببر مولد کنیم و این 2 جفت ببر را به میانکاله منتقل کنیم.
ممکن است سایت تکثیر در اسارت ببر در 2 منطقه کشور ایجاد شود
فاضل افزود: همچنین احتمال دارد که ما سایت تکثیر در اسارت را راهاندازی کنیم که در حال مطالعه چند سایت در کشور هستیم و ممکن است به صورت موازی در 2 نقطه در کشور اقدام به تکثیر ببر کنیم.
معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست بیان کرد: بعد از اقدام به تکثیر ببر ما موضوع معرفی ببر به زیستگاههای اصلی خود را بررسی میکنیم که کل این فرآیند میتواند چند ساله باشد.
وی در پاسخ به این پرسش که اگر ببر ماده را به میانکاله منتقل نکنید، این ببر در باغ وحش میماند؟ تصریح کرد: ببر ماده قاعدتاً باید در باغ وحش باقی بماند یا اینکه در جای دیگر به صورت ایزوله نگهداری شود یعنی مادامی که این حیوان مشکوک به مشمشه است، قطعاً به صورت ایزوله نگهداری میشود.
فاضل در پاسخ به این پرسش که ببر ماده را به سیبری منتقل نمیکنید؟ گفت: ما هنوز به موضوع برگشت ببرمان به سیبری به جمعبندی نرسیدهایم و یکی از بندهای مذاکره کارشناسی ما با طرف روسی بررسی موضوع انتقال ببر ماده به سیبری هم است.
در صورت اعلام بالا بودن آلودگی در ببر ماده معدوم شدن آن در دستور کار قرار میگیرد
وی عنوان کرد: چون احتمال عدم علاقه طرف روسی به برگشت ببر ماده به سیبری وجود دارد و حتی اگر طرف روسی میزان آلودگی را در این حیوان بالا تشخیص دهد حتی ممکن است موضوع معدوم شدن این حیوان هم در دستور کار قرار گیرد اما تمام اینها نیاز به کار کارشناسی دارد.