به گزارش گروه خواندنی های مشرق به قنل از ايسنا، افسردگي فصلي در واقع به اختلالات خلقي گفته ميشود که به دليل تغييرات طول مدت روز در فصلهاي مختلف بروز ميكند.
در اين اختلال علائم شايع افسردگي مانند تغييرات خلقي، پرخوري، افزايش وزن و افزايش ميزان خواب مشاهده ميشوند و تمايل به مصرف مواد قندي و نشاستهاي افزايش پيدا ميكند. شايعترين علائم افسردگي فصلي شامل خستگي، افزايش نياز به خواب، کمبود انرژي، افزايش وزن، افزايش اشتها، مشکل در تمرکز و گرايش زياد به تنهايي هستند.
بروز اين اختلال در فصول پاييز و زمستان، به ترشح هورمون ملاتونين از غده «پينهآل» در مغز مربوط ميشود. اين هورمون که هورمون وابسته به خواب نيز ناميده مي شود، در تاريکي و هنگام خواب شبانه، بيشترين ميزان ترشح را دارد. بنابراين در پاييز و زمستان که طول روزها کوتاه و شبها بلند ميشود، ميزان ترشح اين هورمون در بدن افزايش مي يابد و در فرد ايجاد علائم افسردگي مي کند.
به طور كلي روشهاي زير به شما كمك ميكند كه در صورت ابتلا به اين اختلال علائم خود را تا حد زيادي كاهش داده و به درمان سريعتر خود كمك كنيد. همچنين اقدامات ذيل امكان برگشتپذيري بيماري را به ميزان قابل توجهي كاهش ميدهد:
- سعي کنيد هر روز حتي هنگامي که هوا ابري است، زماني را در خارج از خانه بگذرانيد.
- رژيم غذايي مناسبي داشته باشيد که از مقادير کافي ويتامين ها و مواد معدني برخوردار باشد. اين كار به حفظ انرژي بيشتر در بدن شما کمک ميکند.
- حداقل هفتهاي سه نوبت و هر نوبت 30 دقيقه ورزش کنيد.
- طي ماههاي زمستان حتما با يک متخصص، مشاوره داشته باشيد.
- خود را از فعاليتهاي اجتماعي دور نکنيد چرا که حضور در اجتماع در مقابله با افسردگي فصلي نقش موثري دارد.
- سعي كنيد نگاه مثبت به موهبات اين فصل بي نظير داشته باشيد و زماني را به لذت بردن از زيباييهاي آن اختصاص دهيد.