این سد دارای ماهی های بزرگ و کوچکی است که از مزه های خاصی برخوردارند ولی هم اکنون اکثر این ماهی ها تلف شده اند و خبری از بازی ماهیها در آب نیست.
نقطه دقیق مرگ ماهی ها در محل پشت سد سیمره است جایی که آبگیری شده است و خیلی از درختها و روستاها به زیر آب رفته اند. مرگ ماهی ها، ضربه سختی بر پیکره سیمره است زیرا ماهی سیمره یکی از بهترین ماهی های استان به شمار می رود و بازار خوبی هم دارد. رودخانه سیمره از تلاقی رودخانه های قره سو و گاماسیاب شکل گرفته و در مرز استان ایلام و لرستان جریان دارد و تا انتهای حوزه کرخه 650 کیلومتر طول دارد.
آبگیری این سد قبل از این باعث زیر آب رفتن بیش از صدها اثر تاریخی شده است و یکی از فاجعه ترین حوادث تاریخ نیز رخ داده بود. حال نوبت مرگ ماهی زبان بسته ای است که زیبایی دریاچه سد سیمره را فاجعه تبدیل کرده است. واقعه صحنه های به وجود آمده از مرگ ماهی خود نشان از عمق این فاجعه دارد و اگر زودتر این مسئله بررسی نشود فاجعه بزرگتری در این منطقه روی می دهد.
این سد که برای توسعه کشاورزی استان ایلام در حال آبگبری است هم اکنون شاهد از بین رفتن هویت تاریخ و محیطی استان ایلام شده است.
دریاچه سد سیمره یکی از چشم اندازهای بسیار زیبای استان ایلام است و هم اکنون تعداد زیادی پرنده و حیوانات و جانوران دیگری نیز کنار این سد زندگی می کنند که این امکان وجود دارد آنها هم در خطر باشند.