به گزارش مشرق به نقل از ايلنا، غلامرضا مصباحيمقدم، نماينده تهران در پاسخ به سوالي در مورد اقدام احتمالي مجلس در قبال سخنان اخير احمدينژاد مبنيبر در راس امور نبودن مجلس، اظهار داشت: مجلس کار خاصي در اين مورد نبايد انجام دهد. زيرا چه آقاي رئيسجمهور بخواهد و چه نخواهد متن قانون اساسي نشان ميدهد که مجلس در راس امور است. از جمله شواهد اين ماجرا اين است که مجلس ميتواند رئيسجمهور را عزل کند ولي او نميتواند مجلس را منحل کند. ديگر آنکه مجلس ميتواند به وزرا راي اعتماد بدهد يا ندهد و آنان را استيضاح کند، ولي رئيسجمهور نميتواند يک نماينده مجلس را کنار بگذارد.
وي يادآور شد: در حالي که قبل از تجديدنظر در قانون اساسي رئيسجمهور تنظيمکننده روابط قواي سهگانه بود، پس از تجديدنظر اين حق به رهبري داده شد. همچنين قبلا رئيسجمهور مکلف بود به مردم پاسخگو باشد، اما پس از اصلاح قانون اساسي وي موظف است که در مقابل رهبري و مجلس پاسخگو باشد؛ لذا موقعيت مجلس در قانون اساسي دو پله بالاتر از دوران امام(ره) رفته است و اينکه ايشان فرموده بودند، «مجلس در راس امور است» يک واقعيت است که نميتوان آن را ناديده گرفت.
عضو فراکسيون اصولگرايان مجلس با طرح اين سوال که اصولا طرح مسائلي از اين دست چه نفعي براي دولت دارد؟، تصريح کرد: به فرض که اين سخن رئيسجمهور را قبول کنيم، مگر قرار است چه تغييري رخ دهد؟ مجلس در راس امور است تا جلوي رسيدن رئيسجمهور به ديکتاتوري را بگيرد و اين قدرت را نيز دارد. بنابراين معني ندارد که کسي بخواهد جايگاه مجلس را نسبت به آنچه در بيان امام آمده است، تضعيف کند.
مصباحيمقدم با بيان اينکه اين نوع نگاه به مواضع امام توسط کساني کليد خورد که ايشان و رهنمودهايشان را قبول نداشتند و معتقد بودند که بحث ولايتفقيه هم تاريخ مصرف داشته است، گفت، اگر با بيانات امام اين گونه برخورد شود و براي آنها تاريخ مصرف تعيين کنيم، در اين نظام سنگرويسنگ بند نميشود و ديگر نميتوان نظام را براساس رهنمودهاي معمار انقلاب اداره کرد و تداوم بخشيد.
نماينده تهران در مجلس در پاسخ به اينکه آيا عملکرد مجلس در بيان چنين موضعي از سوي احمدينژاد موثر بوده است يا خير؟، اظهار داشت که البته عملکرد مجلس قابل نقد است. يکي از نقدها نيز همين راي به فوريت طرح نظارت بر مجلس است که نشاندهنده ضعف مجلس است. لذا اشکالي ندارد که از عملکرد مجلس انتقاد کنيم. زيرا قبلا نيز بعضي تصميمات را گرفته است که از روي ضعف بوده، اما در مجموع عملکرد خوب و قوي داشته است. البته معني وارد بودن نقد به مجلس اين نيست که در اظهارنظري جايگاه آن را تنزل دهيم. اين امر بر خلاف اصول انقلاب و رهنمودهاي امام و مقام معظم رهبري است.
عضو شوراي مرکزي جامعه روحانيت مبارز در پاسخ به اين سوال که آيا جايگاه مجلس را در ديدارهاي مستقيم احتمالي به احمدينژاد متذکر ميشويد يا خير؟، اظهار داشت: مسلما مستقيما و بهطور حضوري اين گلايهها را مطرح ميکنيم و خواستار اصلاح مواضع وي ميشويم. در سخنرانيها، نطقها و مصاحبهها نيز نظر خود را در اين مورد بيان کرده و خواهيم کرد.
عضو فراکسيون اصولگرايان مجلس با تاکيد بر جايگاه رفيع مجلس و انتقاد از سخنان اخير احمدينژاد در اين مورد، گفت: جايگاه مجلس با اين اظهارات خام و سنجيده تضعيف نميشود. بهنفع رئيسجمهور نيست مجلسي که با رياستجمهوري و مديريت سياسي وزارت کشور او موافقت کرده