به گزارش مشرق به نقل از فارس، رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه در نشستی پیرامون وقایع اخیر آمریکا و جنبش والاستریت با حضور در دانشگاه صنعتی امیرکبیر به سؤالات دانشجویان پاسخ گفت.
مهمانپرست درباره سؤالی مبنی بر اینکه آیا جایز نیست به دلیل حمایت آمریکا از جریان فتنه در سال ۸۸، ما نیز از قیام وال استریت حمایت کنیم، گفت: مردم معترض علیه سیاستهای دولت، اقتصاد آمریکا به پا خاستهاند و ما نیز از این قیام حمایت میکنیم.
وی در ادامه به الگو شدن انقلاب اسلامی در منطقه اشاره کرد و گفت: ما مخالف تحمیل انقلاب اسلامی به کشورهای دیگر هستیم اما میدانیم که اگر هر شخص در مقام خود به نحو مناسبی فعال باشد به صورت خودکار به الگویی در منطقه و جهان تبدیل خواهیم شد که نشان میدهد کشوری با ویژگیهای اسلامی توانسته با مدیریتی شایسته به الگویی مناسب تبدیل شود.
مهمانپرست بهترین روش برای ترویج انقلاب اسلامی و تبدیل شدن به الگو را عملکرد مناسب در هر مقام و بخشهای مختلف کشور خواند که موجب صدور خودبهخود انقلاب اسلامی میشود.
سخنگوی وزیر امور خارجه مشارکت عموم مردم در جهت ارتقای دیپلماسی کشور را الزامی خواند و افزود: اقشار مختلف مردم موظف به تلاش در جهت ورود به عرصه حمایت از نظام هستند. مثلا هنرمند باید با تولیدات خود علیه سیاستهای القایی هالیوود گام بردارد یا دانشگاهها به صحنه بیایند تا با الگوهای نامناسب دانشگاههای غربی مقابله کنند.
وی یکی از راههای توسعه پیشرفت کشور را ورود مردم بر فضای دیپلماسی خواند که استقلال کشور را تضمین میکند و ادامه داد: در حال حاضر هم برای صدور انقلاب نباید به وجود چند نفر متکی باشیم بلکه باید همه مردم حضور یابند و مسئولان نیز موظفند در مورد موضوعاتی که فضای کشور را تحت تاثیر خود قرار داده است، سخن بگویند.
مهمانپرست عمل به فرامین امام و مقام معظم رهبری را یکی از راههای الگو شدن عنوان کرد و افزود: اکنون شاهد این موضوع هستیم که بسیاری از خواستههای مردم در کشورهای منطقه خواستهای اسلامی و انقلابی است که الگو بسیاری از آنها انقلاب اسلامی ایران است ضمن اینکه این الگو تنها در مورد کشورهای اسلامی منطقه نیست بلکه ایران در حال تبدیل شدن به الگوی کشورهای در حال توسعه است.
وی در پاسخ به سؤال یکی از دانشجویان پیرامون ارزیابی روابط ایران و عربستان، گفت: در صورتی که بخواهیم پنجه در پنجه آمریکا بیندازیم و با سیاستهای این کشور مقابله کنیم باید عاقلانه عمل شود یعنی باید دید که آنها چه طرحی دارند و در نتیجه باید تحرکات آنها را پیشبینی کرد و عکسالعمل ناگهانی نباید انجام داد بلکه باید سنجیده، دقیق و مطابق تدابیر مسوولان ارشد نظام و رهبری عمل کرد.
سخنگوی وزیر امور خارجه در ادامه به طرح فتنههای جدید از جانب آمریکا در منطقه اشاره کرد و این فتنهها را در جهت منحرف کردن و از بین بردن بیداری اسلامی در کشورهای منطقه عنوان کرد و افزود: از جمله فتنههای جدید ایجاد اختلاف بین ایران و کشورهای همسایه از جمله عربستان یا اختلافات مذهبی شیعه و سنی است.
وی افزود: در همین راستا اگر کشور وارد فتنههایی شود که از جانب آمریکا طراحی شدهاند، منطقه و قیامها چهره متفاوتی پیدا خواهند کرد در حالی که اکنون شرایط در منطقه به ضرر آمریکا و اسرائیل است ممکن است در آن صورت شرایط واژگون شود زیرا نباید وضعیت را به گونهای پیش ببریم که با یک توطئه بزرگتر مواجه شویم.
مهمانپرست اعزام وزیر به عربستان و ارسال نامه تسلیت را کوتاهی در وظایف ندانست بلکه آنها را خنثی سازی فتنههای جدید خواند و افزود: زمانی که مردم بحرین سرکوب شدند عواطف مردم جریحه دار شد و ما مخالف سرکوب مردم و حضور نیروهای خارجی در بحرین بودیم.
وی اظهار داشت: ما از مطالبات مسالمتآمیز مردم حمایت میکنیم زیرا با سرکوب مخالفان در بحرین مشکلی حل نخواهد شد و ما نیز انتقاداتی داریم که از طریق مراجع قانونی اقدام کردیم و کسانی که میگویند اقدامات صورت گرفته کافی نبوده است خود پیشنهاد ارائه دهند.
وی دستگاه سیاست خارجی را مجری سیاستهای نظام خواند و افزود: تمام سیاستهای کلان و اصلی کشور باید با نظر مقام معظم رهبری انجام شود، ضمن اینکه سیاستهای کلان توسط شورای عالی امنیت ملی که ریاست آن بر عهده رئیس جمهور و دبیر آن نماینده مقام معظم رهبری است، تبیین میشود.
وی در ادامه علت دیدار وزیر امور خارجه کشورمان با وزیر خارجه بحرین در حاشیه نشست سازمان ملل متحد اشاره کرد و افزود: پادشاه بحرین چندین بار تقاضای ملاقات با رئیس جمهور را داشت که با توجه به کامل بودن برنامه رئیس جمهور و برنامه دیدارهای ایشان، با این دیدار موافقت نشد و پس از جندین مرتبه نهایتاً وزیر خارجه بحرین خواستار ملاقات با صالحی شد.
مهمانپرست درخواست مسئولان بحرین از جمهوری اسلامی در جهت حل مشکلات این کشور را یکی از نشانههای قدرت جمهوری اسلامی خواند و گفت: اینکه از ما درخواست میشود تا در حل مشکل آنها مساعدت کنیم، این قدرت کشور ما را نشان میدهد.
وی در پاسخ به سوالی درباره میزان استقلال وزارت خارجه، گفت: وزارت امور خارجه، زیر مجموعه دولت و قوانین زیرنظر رهبری و نظام هستند و همه مجموعهها در کنار یکدیگر هستند.
مهمانپرست در پایان وقایع منطقه را که در مصر، لیبی و تونس صورت گرفته را به ضرر آمریکا دانست و گفت: ما با سرکوب مردم در سوریه مخالف هستیم اما باید در نظر گرفت که عدهای در صدد مسلح کردن معترضان و سامان دادن گروههای آموزش دید مسلح در سوریه هستند که موجب ایجاد نابسامانی و اغتشاش در این کشور شدند و بر اساس آمارها هزار و ۲۰۰ نفر از نیروهای امنیتی در سوریه در این وقایع کشته شدهاند که نشان میدهد حجم ورود سلاح و آموزش گروههای مسلح گسترده بوده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه ارسال پیام تسلیت مرگ ولیعهد به عربستان را عاملی در جهت خنثی کردن فتنه انگیزی دشمنان در منطقه عنوان کرد.