کد خبر 76252
تاریخ انتشار: ۹ آبان ۱۳۹۰ - ۰۹:۰۱

فرمانده نیروی انتظامی گفت: در مذاكراتي كه با روحانيون داشتم گفته‌ام كه در تهران حداقل 20 تا 50 درصد مردم بنا به دلايل مختلفي از جمله مهاجرت‌پذير بودن استان، نرسيدن به سن تكليف و ... روزه نمي‌گيرند.

به گزارش مشرق، سردار اسماعيل احمدي‌مقدم با حضور در هجدهمين نمايشگاه بين‌المللي مطبوعات و خبرگزاري‌ها در جمع خبرنگاران گفت: در گذشته نقش رسانه‌ها معمولا يكسويه بود اما امروزه با مدرن شدن رسانه‌ها و مطبوعات اين نقش يكسويه تنزل پيدا كرده و معتقدم مطبوعات نقش موثري در برطرف كردن مشكلات اجتماعي و پيگيري براي حل آنان هستند.

فرمانده نيروي انتظامي ادامه داد: البته ممكن است بزرگ‌نمايي‌هايي نيز صورت گيرد اما اين امر را بايد تحمل كرد و فكر مي‌كنم كه رسانه‌ها در اين مسير به خوبي حركت مي‌كنند.

احمدي‌مقدم با بيان اينكه در ابتدا تلقي برخي از آزادي مطبوعات اتهام‌زني و ايجاد هرج و مرج بود اظهار كرد: حرفه‌اي شدن رسانه‌ها و خبرنگاران بسيار مهم است.

فرمانده ناجا با بيان اينكه نبايد دغدغه رسانه‌ها كذب و دروغ و جناح باشد، گفت: رسانه بايد صداي مردم باشد و مطالبات آنها را مورد بررسي قرار دهد و حل كند.

فرمانده ناجا در ادامه به بيان اينكه بحث امنيت تعامل دوجانبه بين معاونت اجتماعي و مردم برقرار است، گفت: در اين راستا پاسخگويي عملي خود را ارتقاء داديم.

احمدي‌مقدم با بيان اينكه از برخي بي انصافي‌ها از مطبوعات رنجيده مي‌شويم، اظهار كرد: گاهي اوقات منتشر كردن برخي افكار در رسانه‌ها به پرونده پليسي آن ماجرا لطمه وارد مي‌كند.

 احمدي‌مقدم از اصحاب رسانه خواست در مورد افكار چالش‌برانگيز از مسوولان ناجا سوال كنند و سپس نسبت به انتشار آن اقدام كنند چرا كه گاهي اوقات پس از انتشار يك خبر چالش‌برانگيز حتي عذرخواهي نيز نمي‌تواند آن را جبران كند.

احمدي‌مقدم در بخش ديگري از سخنانش با تاكيد بر اينكه رسانه‌ها بايد در كنار پيگيري مطالبات مردم ارتقاي امنيت رواني را در نظر داشته باشند، گفت: گاهي اوقات جنايتي در قسمتي از كشور رخ مي‌دهد كه رسانه‌ها با بزرگ‌نمايي آنطور وانمود مي‌كنند كه در آن سوي مرزها عده‌اي احساس ناامني مي‌كنند.

به گفته فرمانده ناجا نبايد اصحاب رسانه به تيترها و مطالبي فكر كنند كه تنها براي افزايش بازديد يا فروش اعتماد جامعه را خدشه‌دار كند.

به گزارش ايسنا احمدي‌مقدم در ادامه اين نشست به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.

فرمانده ناجا همچنين درباره قانون مبارزه و اجراي طرح جمع‌آوري ماهواره گفت: ماموران در اجراي طرح جمع‌آوري ماهواره با هماهنگي مدير ساختمان حكم قضايي عمدتا وارد مشاعات مي‌شوند.

وي با بيان اينكه قانون جمع‌آوري ماهواره در سال 73 در مجلس شوراي اسلامي تصويب و پس از آن در مجمع تشخيص مصلحت نظام مورد بازنگري قرار گرفته است، اگر هم نيازي براي تغيير قانون وجود دارد نمايندگان مجلس بايد آن را تغيير دهند.

احمدي‌مقدم ادامه داد: در اجراي قانون از دستگاه‌هاي فرهنگي بايد انتقاد كنيم و به نظرم رسانه‌ها بايد يقه آنان را بگيرند چرا كه اين دستگاه‌ها وظيفه خود را به درستي انجام نداده‌اند.

به گفته احمدي‌مقدم كساني كه در انجام وظايف فرهنگي خود كوتاهي كرده‌اند، امروزه از منتقدان پليس در طرح جمع‌آوري ماهواره هستند.

به گزارش ايسنا، احمدي‌مقدم در ادامه اين نشست پيشنهاد داد كه پيامدهاي منفي ماهواره به تصوير كشيده شود.

فرمانده ناجا همچنين درباره برخورد با دارندگان تجهيزات ماهواره‌اي گفت: در دفعات اول و دوم به اخطار و هشدار اكتفا مي‌كنيم اما در صورت تكرار نصب تجهيزات ماهواره‌اي، براي اين افراد احضاريه‌ فرستاده مي‌شود و همراه با تجهيزات ماهواره‌اي خود به مراكز انتظامي و پس از آن به مراجع قضايي معرفي مي‌شوند.

فرمانده ناجا با بيان اينكه در چندين ايالت از كشور آمريكا استفاده از ماهواره ممنوع است، خاطرنشان كرد: عدم تمكين به قانون پديده زشتي است.

 احمدي‌مقدم در پاسخ به پرسشي مبني بر انجام يكسري جرايم هدفمند در سطح پايتخت اظهار كرد: بنده به خاطر ندارم كه تاكنون گزارشي مبني بر تيراندازي به مراكز انتظامي اعلام شده باشد به علاوه اين مسايل طوري نيست كه بتوان آن را پنهان كرد.

وي همچنين درباره همكاري نيروهاي مردمي از قبيل بسيج با پليس تصريح كرد: همكاري با بسيج و استفاده از ظرفيت‌هاي مردمي جزو اهداف ما است و معتقديم اين برچسبي كه در مورد ناهماهنگ عمل كردن به بسيج زده مي‌شود با اين اقدام برداشته مي‌شود.

احمدي‌مقدم با بيان اينكه بسيج مي‌تواند علاوه بر جنبه انتظامي همكاري اطلاعاتي نيز داشته باشد گفت: بسيج در رويكرد جديدش عمده تلاش خود را در بخش فرهنگي معطوف كرده است.

فرمانده نيروي انتظامي با اذعان به اينكه بيشترين جرم از نظر حجم در استان تهران به وقوع مي‌پيوندد گفت: حجم بروز جرايم در تهران بين يك سوم تا يك چهارم جرايم كل كشور است.

 فرمانده ناجا در بخش ديگري از سخنانش با بيان اينكه جداسازي واگن‌ها در مترو ربطي به پليس ندارد گفت: ما نمي‌توانيم در هر واگن يك مامور قرار دهيم چرا كه از نظر عقلي نيز اين امر با توجه به رشد روزافزون تعداد ايستگاه‌هاي مترو عملي نيست و ما فقط در هر ايستگاه پليس مترو را برقرار كرديم.

احمدي‌مقدم با بيان اينكه براي ما امكان‌پذير نيست كه در همه جا مامور داشته باشيم، گفت: با شهرداري در حال مذاكره هستيم مبني بر اينكه يگان‌هاي انتظامي شهرداري بتوانند در قالب يك واحد تحت آموزش پليس و با هزينه شهرداري فعاليت كنند.

به گفته احمدي‌مقدم تاخير و تعلل در سيستم ناجا وجود دارد اما اينكه پليس را متهم به پاسخگونبودن مي‌كنند اصلا كار درستي نيست.

فرمانده ناجا در ادامه سخنانش با اشاره به عملكرد ماموران پليس در ايام ماه مبارك رمضان خاطرنشان كرد: رفتار همه ماموران را تاييد نمي‌كنم.

وي افزود: در مذاكراتي كه با روحانيون داشتم گفته‌ام كه در تهران حداقل 20 تا 50 درصد مردم بنا به دلايل مختلفي از جمله مهاجرت‌پذير بودن استان، نرسيدن به سن تكليف و ... روزه نمي‌گيرند.

به گفته فرمانده ناجا نبايد توقع خود را بالا ببريم و به پليس ربطي ندارد كه كسي روزه مي‌گيرد يا نه، بلكه وظيفه پليس در جايي است كه فردي تظاهر به روزه‌خواري مي‌كند.

به گفته احمدي‌مقدم در ماه رمضان امسال كمترين برخورد پليس با روزه‌خواري در تهران صورت گرفت.

 فرمانده نيروي انتظامي با بيان اينكه زور بايد در لايه دوم برخوردهاي اجتماعي باشد، گفت: اولويت اول ما در بحث رفتار فرهنگي و رفتارسازي است.

احمدي‌مقدم با اشاره به حوزه راهنمايي و رانندگي گفت: همانگونه كه در حوزه تصادفات و تخلفات رانندگي با زور و باتون و اسلحه مردم به قانون تمكين نكردند بلكه با رفتار درست و فرهنگ‌سازي بود كه پليس توانست آمار اين جرايم و تخلفات را كاهش دهد.

 ‌احمدي‌مقدم در پايان اين نشست بر ضرورت تقدم پيشگيري اجتماعي بر انجام هرنوع عمل انتظامي تاكيد كرد و گفت: البته در برخي موارد نيز برخورد انتظامي اجتناب ناپذير است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس