به گزارش مشرق به نقل از پایگاه اطلاع رسانی "لابی صهیونیستی"، مرگ سرهنگ قذافی ظرف هفته گذشته در صدر اخبار رسانههای بین المللی قرار داشت، آنچه کمتر در این خبرها مورد توجه قرار گرفت، پیشینه یهودی قذافی بود که اصلا به آن پرداخته نشد.
پیش از این در خبرها داشتیم که قذافی از مادری یهودی زاده شده بود که بر اساس آیین یهودیت وی فردی یهودی بشمار میآید، همچنین نگاهی به سیاستهای قذافی در طول دوران 42 ساله زمامداریش نشان میدهد که وی بطور مستقیم و غیر مستقیم در برخی موارد حامی برنامهها و طرحهای لابی یهودی در سراسر جهان بود و یهود تا پیش از سرنگونی قذافی و تا زمانی که میدانستند قذافی از آنها و لابیهایشان در سراسر جهان حمایت میکند، همواره در کنار او بودند و از ثروتهای لیبی بهره میبردند، اما به محض آشکار شدن نشانههای زوال و فروپاشی این دیکتاتوری از آن روی گردان شدند، بنابراین در تداوم حکومت قذافی نمیتوان نقش یهود و بویژه یهودیان لیبی را نادیده گرفت.
از سوی دیگر اگر بخواهیم به یکی از مهمترین عوامل تداوم زمامداری چهار دههای قذافی در لیبی اشاره کنیم، باید از حمایت قبیله مصراته از قذافی نام ببریم که در تابستان 2011 از وی قطع شد تا به نوعی موجبات سرنگونی رژیم وی را فراهم آورد.
قبیله مصراته در ابتدای حوادث انقلاب از قذافی جانبداری کرد تا بعدها موضع بیطرفی و سرانجام موضع حمایت از انقلابیون را به خود بگیرد، موضعی که در ابتدا منجر به سقوط مصراته و افتادن آن بدست انقلابیون و سپس به عاملی تعیین کننده در معادلات استراتژیک انقلابیون تبدیل شد.
پس از آن گرایش این قبیله به انقلابیون بیش از پیش افزایش یافت، بگونهای که موجب شد، برخی از افراد این قبیله داوطلب و خواستار کشتن شخص قذافی و پسرش المعتصم شوند و پس از کشته شدن قذافی هم مسئولیت به عرضه گذاشتن جسد او را در مصراته برعهده گرفت.
اما در میان نکاتی از نظر دور مانده که باید به آن توجه ویژه داشت، از جمله اینکه سرهنگ قذافی در ژوئیه گذشته و به دنبال انقلاب این عشیره علیه خود آنها را لعن کرد و در آن زمان از آنها خواست، به استانبول یا تلآویو بازگردند.
این سخن در آن زمان تعجب بسیاری را در لیبی و خارج از آن برانگیخت، اما باید توجه کرد که انتخاب این دو شهر توسط قذافی اتفاقی یا تصادفی صورت نگرفته بود، واقعیت امر این است که افراد قبیله مصراته یهودی الاصل هستند که در زمان عثمانیها از ترکیه پای به لیبی گذاشتند.
به عبارت دیگر باید گفت، قبیله مصراته در لیبی نقش "یهودیان دونمه" در ترکیه را ایفا کرد که در ظاهر خود را مسلمان نشان دادند، اما در خفا در خدمت اهداف و اغراض لابی یهودی بین المللی بودند.