به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، مديرعامل انجمن موسيقي با حضور در غرفهي ايسنا در هجدهمين نمايشگاه بينالمللي مطبوعات و خبرگزاريها دربارهي شايعاتي كه مبني بر رفتنش از انجمن موسيقي مطرح شده، گفت: عمر مديريت در كشور ما كوتاه است و شنيدن چنين خبرهايي چندان دور از ذهن نيست.
او اضافه كرد: بنده حدود شش سال به عنوان مدير عامل انجمن موسيقي حضور داشتم و در اين دوره حداقل چهار مدير كل در دفتر موسيقي تغيير كرد و يك بار نيز تمام ساختار مديريت امور هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي دچار تغيير شد؛ پس به نظر ميرسد كه اين تغيير و تحولات كاملا منطقي باشد و شنيدن چنين اخباري دور از ذهن نيست و حتما اتفاق خواهد افتاد؛ كما اينكه اگر طي شش ماه آينده هم صورت نگيرد قطعا در يك سال آينده به تحقق خواهد پيوست.
رضايي اظهار اميدواري كرد تا در پيشگاه ذهن آزاد و پوياي جامعه رسانهيي ايران و همچنين خبرنگاران حوزه موسيقي، نگاه درستي به سابقه حضورش در انجمن موسيقي صورت گيرد، هرچند كه ممكن است در اين مسير كاستيها و قصوري نيز وجود داشته باشد اما قطعا نكات مثبتي نيز ديده ميشود.
او ادامه داد: به عنوان مديري كه در اين عرصه خدمت كردهام تمام تلاش خود را به كار بستم تا گام مثبتي در اين عرصه بردارم و هم اكنون به عنوان يك سرباز و بسيجي در خدمت آرمانهاي نظام جمهوري اسلامي و كشورم اين آمادگي را دارم تا هر جا كه بتوانم خدمت كنم و اين خدمت موجب اعتلاي فرهنگ و هنر شود و بتوانم به واسطهي آن به فعاليتهاي خود ادامه دهم.
رضايي با تائيد اين شايعات عنوان كرد: قطعا اين اتفاق به زودي ميافتد؛ زيرا صحبتهايي با بنده صورت گرفته و به زودي تركيب هيات امناي انجمن موسيقي دچار تغييرات ميشود و ظاهرا شخصي براي اين پست درنظر گرفته شده است كه البته نميدانم كيست؟ اما ظرف چند روز آينده اين اتفاق ميافتد و بنده براي هر دوستي كه بعد از من در اين عرصه حضور پيدا كند آرزوي سعادت و خدمت بيشتر به هنرمندان موسيقي دارم و اطلاع ميدهم كه در اين مدت تمام سعي خود را به كار بستم تا انجمن موسيقي را كه تحويل گرفتم امروز در چند پله بالاتر از روز اول تحويل دهم و اميدوارم جمعبندي فردي كه بعد از بنده در اين پست قرار ميگيرد نيز بر همين نگاه استوار باشد.
او ادامه داد: خبرنگاران عرصهي موسيقي كه چشمهاي بينا و گوشهاي شنواي عرصه هنري هستند با همين نگاه به اين بخش توجه كنند تا هرچه بيشتر به قلهي تعالي نزديك شويم.
مديرعامل انجمن موسيقي همچنين درباره فعاليتهاي اركستر سمفونيك تهران كه از سال گذشته مديريت اجرايي آن به عهده اين انجمن بوده و در حال حاضر دچار وقفههايي در فعاليتهاي اجرايي شده است، گفت: عملكردي كه سال 89 انجمن موسيقي در ارتباط با اركستر سمفونيك تهران انجام داد نسبت به گذشته چند دههاي اين اركستر بينظير بود.
او خاطرنشان كرد: در تاريخ فعاليتهاي اركسترسمفونيك تهران حتي در قبل از انقلاب هم نميتوانيد سابقه 33 شب اجراي متوالي و 16 رپرتوآر را سراغ بگيريد؛ در حالي كه اين اركستر در سال گذشته با حضور چند رهبر بينالمللي اجراهاي متنوعي داشت و طي يك سال چندين سفر استاني و يك برنامه خارج از كشور را در فعاليتهاي خود ثبت كرد.
به گفتهي رضايي، تمام اين اتفاقات نكات مثبتي در كارنامه اركستر سمفونيك تهران است كه در كنار آن با موفقيت در بخش صدادهي و فضايي مملو از عشق و علاقه نوازندگان و پويايي آنها تكميل ميشود.
او متذكر شد: اركستر سمفونيك تهران در سال 89 در صدر اخبار موسيقي كشور قرار داشت و به نوعي در اين عرصه صفشكن بود اما متاسفانه كساني كه به زعم بنده مخالفان موسيقي، هنر و روشنايي در اين مملكت هستند، اين فضا را برنميتابند و شرايطي ايجاد كردند تا اين ارتباط مبارك و اين اتفاق ميمون از بين برود.
او تصريح كرد: آنچه مسلم است تصميم مديريت موسيقي در اين مدت بر اين بوده كه چنين اتفاقي محقق شود؛ هرچند كه به واسطه فشارهايي كه در چند سايت معلومالحال و بيهويت به وجود آمد و به دليل جو سازيهايي كه ايجاد شد به مشكلاتي برخورديم و از اوايل سال جاري با وقفههايي در برنامههاي خود مواجه شديم اما با اين وجود در شش ماهه نخست سال 90 نيز برنامهريزيهاي ما پيگيري شد و اين حركت اركستر سمفونيك كه در سال 89 آغاز شده بود تا پايان سال شهريور 90 به طول انجاميد.
مديرعامل انجمن موسيقي با مروري بر برنامههاي اين اركستر در سال 90 عنوان كرد: اركستر سمفونيك در نوروز 90 چهار شب اجرا در جشن جهاني نوروز داشت كه اين اتفاق در تاريخ فعاليتهاي اين اركستر بيسابقه بود . علاوه بر آن بلافاصله در روز ملي خليج فارس رپرتوآر خوبي ارائه كرديم و در سالگرد ارتحال امام (ره) نيز دو شب اجرا در برج آزادي و تالار وحدت داشتيم. بعد از آن هم رپرتوآري با شهرداد روحاني برگزار كرديم كه از سال گذشته برنامهريزي شده بود و يكي از موفقتترين اجراهاي اركسترسنفونيك با حضور شش هزار بازديد كننده بود.
رضايي تصريح كرد: بعد از تعطيلات اركستر سمفونيك، فضاي كار جدا شد؛ هرچند كه بخشي از مشكلات در اين تبديل وضعيت منطقي است. اما اميدوارم معاونت هنري و دفتر موسيقي هرچه زودتر بر اين شرايط حاكم شوند و تغييري در اين شرايط ايجاد كنند زيرا حيف است اركستري كه در صدر و بالاترين نقطه از فعاليتهاي خود قرار داشته دو ماه و نيم بيكار بماند و هيچ خروجي ارائه ندهد.
او همچنين با اشاره به مشكلاتي كه اركستر سمفونيك براي اجراي سمفوني «كارون» داشت، توضيح داد: تلاش داريم با مساعدت اعضاي اركستر و برنامهريزيهاي مجدد بتوانيم اين پروژه را اواخر آبان به صحنه ببريم.
او اضافه كرد: سال گذشته صحبتهايي براي ساخت سمفوني «غدير» با سعيد شريفيان صورت گرفت كه بنا بود در ايام عيد غدير اجرا شود اما پيش از آن برنامهريزي اجراي سمفوني «كارون» در هفته دفاع مقدس پيشبينيشده بود كه متاسفانه اين تعلل و مشكلات باعث شد اين سمفوني در هفته ياد شده اجرا نشود.
مدير عامل انجمن موسيقي اضافه كرد: در حال حاضر برنامه اركستر سمفونيك براي 23 و 24 آبان ماه به اجراي سمفوني «غدير» اختصاص يافته و تنها زماني كه تالار وحدت براي اجراي سمفوني «كارون» خالي داشت در تاريخهاي 27، 28 و 29 آبان است كه اجرا و آمادهسازي اين دو رپرتوآر به صورت پيوسته در تاريخهاي ياد شده براي اركستر كمي سخت است اما در حال رايزني هستيم تا به كمك آقاي ميرزماني شرايطي فراهم شود تا هنرمندان اركستر طي چند هفته با پشتكار بيشتري كار كنند تا هر دو رپرتوآر را آماده اجرا كنيم.
او توضيح داد: سال گذشته اركستر سمفونيك چند رپرتوآر مختلف را تنها در هشت جلسه تمرين به صحنه برد. اين در حالي بود كه رپرتوآرهاي ياد شده به موسيقي كلاسيك كه تاكنون اركستر اجرايي از آن نداشته اختصاص يافت و اين نكته شاخص بسيار بالايي براي اركستر سمفونيك تهران است و نشان از استانداردهاي بينالمللي اين اركستر ميدهد. يعني ما به مرحلهاي رسيدهايم تا آثار هنرمندان خارجي را كه چندان با فرهنگ ما ارتباط ندارند در قياس با قطعهاي از هنرمندان داخلي كه خودشان حضور دارند به اين خوبي به صحنه ببريم ، لذا پتانسيل بسيار مثبتي در تمام هنرمندان اركستر سراغ دارم و اميدوارم فعاليتهاي اين مجموعه هرچه سريعتر از سر گرفته شود.
رضايي در بخش ديگري از اين گفت وگو دربارهي دلايل لغو برنامههاي گروههاي موسيقي در شهرستانها با وجود كسب تمام مجوزهاي رسمي از سوي وزارت فرهنگ و ارشاد گفت: انجمن موسيقي شعبي در استانها دارد و خودش براي برگزاري تمام كنسرتها طي اين سالها تحت ضوابط و مباني فعاليتهاي تعريف شده در وزارت فرهنگ و ارشاد عمل كرده است؛ به طوري كه ما براي هر اجرا در شهرستانها تشكيل پرونده ميدهيم، فرم پر ميكنيم و مجوز ميگيريم؛ لذا انجمن موسيقي در چنين شرايطي نميتواند هيچ نقشي براي عدم اجراي گروهي ايفا كند و اين سوال را بايد از معاون امور هنري و وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي پرسيد.
او گفت: اين وضعيت بايد در قالب يك طرح همه جانبه و مهندسي فرهنگي مناسب براي ساختار فعاليتهاي موسيقي كشور صورت بپذيرد و خوشبختانه گامي كه به لطف خدا براي ساماندهي فعاليتهاي هنري در شوراي عالي انقلاب فرهنگي و كميسيون هنري پيگيري ميشود، مثبت است و اميدوارم اين طرح در شوراي عالي انقلاب فرهنگي به عنوان يكي از مجامع قانوني پيگيري شود و اتفاق بيفتد. تمام اين مباحث نيز بايد از سوي هنرمندان و مديران در اين كميته هنري مطرح شود تا به عنوان سرفصلهايي مورد توجه قرار بگيرد و از اين پس به صورت قانونمند با آنها برخورد شود تا زماني كه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي براي برنامهاي مجوز ميدهد ديگر به دليل سليقه شخصي و يا نگاه فردي لغو چنين حركتهايي صورت نگيرد.