کد خبر 7533
تاریخ انتشار: ۴ مهر ۱۳۸۹ - ۱۵:۳۸

بر اساس آخرين اطلاعات موجود، کشت موادمخدر در برخي از استانهاي افغانستان به ميزان 30 درصد افزايش و در برخي ديگر از استانها کاهش يافته است.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، دبيرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر از عدم تغيير ميزان کشت ترياک و حشيش در افغانستان نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: قيمت ترياک در مزارع جنوبي افغانستان به مرز 200 دلار در هر کيلو رسيده است.
مصطفي محمدنجار گفت: ميزان کشت ترياک و حشيش در افغانستان نسبت به سال گذشته که 123 هزار هکتار بوده، تغييري نکرده است.
وزير کشور و دبيرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر تصريح کرد: بر اساس آخرين اطلاعات موجود، کشت موادمخدر در برخي از استانهاي افغانستان به ميزان 30 درصد افزايش و در برخي ديگر از استانها کاهش يافته است.
محمدنجار اظهار داشت: بيشترين افزايش کشت مواد مخدر در افغانستان مربوط به استانهاي هم‌جوار با مرزهاي شرقي کشور ما از جمله قندهار، فراه و نيمروز بوده است.
وي افزود: پيش‌بيني مي‌شود با توجه به شيوع آفتي که در مزارع افغانستان در زمينهاي کشاورزي تحت کشت خشخاش و شاهدانه رخ داده است 50 درصد توليدات مواد مخدر کاهش يابد. ضمن اينکه 44 درصد مناطق تحت کشت خشخاش در بخش جنوبي اين کشور دچار آفت کشاورزي شده‌اند و به همين خاطر ترياک در افغانستان به مرز 200 دلار در هر کيلو رسيده است.
وزير کشور گفت: اين افزايش قيمت در ماده مخدر ترياک باعث مي‌شود در سال آينده سودجويان و مافياي مواد مخدر نسبت به افزايش کشت به منظور جبران خسارت‌هاي وارده اقدام کنند که به دنبال آن الگوي مصرف نيز در بعضي از کشورها تغيير خواهد کرد، بدين صورت که الگوي مصرف از مواد سنتي به مواد پرخطر سنتي و صنعتي تبديل خواهد شد.
دبيرکل ستاد مبارزه با موادمخدر ادامه داد: با توجه به افزايش قيمت و تغيير الگوي مصرف، فرصتي براي معتادان و وابستگان به سوء مصرف موادمخدر پيش آمده تا با مراجعه به مراکز درماني نسبت بهبودي و درمان خود اقدام کنند تا در آينده با مشکلات عديده‌اي از جمله تبعات ناشي از افزايش قيمت مواد و تغيير الگوي مصرف روبرو نشوند.
وي افزود: متاسفانه انتظار مي‌رفت طرح‌هاي امحاء کشت مزارع خشخاش و شاهدانه در افغانستان توسط مسولان مربوطه افغانستان و کشورهاي متولي امنيت در افغانستان، به اجرا درآيد که براساس آخرين اطلاعات؛ فقط دو هزار و 500 هکتار از مزارع کشت، امحاء شده است که نسبت به امحاء مزارع کشت در سال‌هاي گذشته داراي افتي چشمگير بوده است و دلايل آن نيز مشخص نيست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس