به گزارش گروه دفاع و امنیت مشرق به نقل از مهر،سرهنگ محمدرضا اکبرحلوایی گفت: در بحث معافیت کفالت، صرفا یگانه فرزند ذکور، برادر و یا نوه بالای 18 سال سالم پدر، مادر، خواهر، برادر، پدربزرگ و مادربزرگ در صورت نداشتن غیبت می تواند تقاضای معافیت کفالت کند.
وی در توضیح رسیدگی به معافیت کفالت مشمولین ایرانی مقیم خارج از کشور گفت: در مواردی که مشمول و یا بستگان وی مقیم خارج از کشور باشند برای درخواست این نوع معافیت می توانند به نمایندگی ایران در کشور محل اقامت مراجعه و نسبت به تکمیل برگ درخواست معافیت کفالت ویژه مشمولین ایرانی مقیم خارج از کشور اقدام کنند.
حلوایی در ادامه افزود: برگ درخواست معافیت کفالت ویژه مشمولین ایرانی مقیم خارج از کشور به همراه مدارک مورد نیاز از قبیل تصویر شناسنامه، گذرنامه، گواهی فوت در صورت فوت پدر یا پدربزرگ، طلاق نامه در صورت طلاق والدین و وکالتنامه مشمول در صورت نیاز به وکیل، می بایست توسط نمایندگی های ایران در کشور محل اقامت تایید و سپس مدارک برای وزارت امور خارجه ارسال شود.
وی تصریح کرد مدارک ارسالی پس از تایید وزارت امور خارجه از طریق مشمول، بستگان مورد نظر، وکیل تعیین شده و یا توسط وزارت امور خارجه به سازمان وظیفه عمومی ناجا تحویل می شود.
او افزود: سپس مدارک یادشده توسط کارشناسان سازمان وظیفه عمومی ناجا بررسی و در صورت واجد شرایط بودن برای معافیت کفالت پرونده به وظیفه عمومی استان محل سکونت مشمول ارجاع تا در آنجا مورد بررسی قرار گیرد.
معاون مشمولان و امور معافیت های سازمان وظیفه عمومی ناجا گفت: در مواردی که مشمول و بستگان وی که سبب معافیت کفالت او می شوند هر دو مقیم خارج از کشور باشند به منظور اقدام جهت معافیت کفالت مشمول به همراه مکفول و سه تن از بستگان به عنوان شاهد به نمایندگی ایران در کشور محل اقامت خود مراجعه کرده و فرم مخصوص معافیت کفالت ویژه مشمولان ایرانی مقیم خارج از کشور را تکمیل و پس از تایید مدارک توسط نمایندگی مربوطه به وزارت امور خارجه ارسال می شود و در ادامه وکیل تعیین شده برای سایر اقدامات به سازمان وظیفه عمومی ناجا مراجعه خواهد کرد و رسیدگی به پرونده این دسته از مشمولان در مرکز وظیفه عمومی تهران بزرگ صورت می گیرد.