گلريز گفت: يکي از اقداماتي که رسانه‌ها و خصوصا رسانه ملي انجام نداد سفارش ساخت آثار موسيقايي براي شخصيت‌هاي بارز جنگ از جمله شهيد باکري، شهيد همت و... است.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، در نشست پژوهشي موسيقي جنگ که شب گذشته در حوزه هنري و در جشنواره عصر سوره برگزار شد، محمد گلريز خواننده گفت: ما در زمينه موسيقي جنگ بعد از انقلاب آثار بسيار کم‌نظيري را خلق کرديم. بعد از انقلاب ما نمي‌دانستيم چه گونه‌اي از موسيقي را بايد بسازيم و در چه چارچوبي بايد حرکت کنيم از همان ابتدا با مشورت ديگران به اين نتيجه رسيديم که اثري در مقام معلم خلق کنيم و چون چارچوب خاصي براي آن نبود به خود اجازه نداديم که به صورت سلو آن را اجرا کنيم.
وي ادامه داد: وقتي شهيد مطهري به شهادت رسيدند ساخت موسيقي براي ايشان نقطه عطفي در کارهاي هنري و موسيقي بود چرا که تأکيد امام به اين نوع موسيقي نقطه عطفي در موسيقي جنگ ايجاد کرد.

سازهاي ما ايراني بود نه کلاسيک
اين خواننده اظهار داشت: موسيقي جنگ در اذهان عمومي مردم به گونه‌اي شکل گرفته که بايد با سازهاي کلاسيک و اين نوع از موسيقي اجرا شود اما تمام کارهايي که در اين زمينه صورت گرفته اکثرا با سازهاي ايراني است و يکي از هنرهايي که آهنگسازان ما در قالب موسيقي عالي انجام دادند با همين موسيقي ايراني بوده که من معتقدم ما بايد از تمامي کساني که در اين زمينه کار کرده‌اند و نيز رسانه‌هاي تأثيرگذار در شکوفايي اين هنر تجليل به عمل آوريم.

پخش سرود در خلال عمليات
گلريز درخصوص ساخت قطعه «خجسته باد اين پيروزي» بيان داشت: قبل از عمليات بيت‌المقدس افرادي که دست‌اندرکار موسيقي دفاع مقدس بودند و تقريبا يک ماه قبل از اين عمليات به ما سفارش ساخت بر اساس شعرهايي با همان مضمون را دادند که احمدعلي راغب نيز آن را ساخت و با اجراي بنده آن ضبط آن و در آرشيو نگه داشتيم. در حين عمليات بيت‌المقدس کار زيبايي صورت گرفت و آن اين بود که اين سرود روي بلندگوهاي ماشين‌هاي جنگي در خلال عمليات پخش مي‌شد که به گفته يکي از رزمندگان آن عمليات، پخش اين سرود در حين انجام عمليات روحيه خوبي براي ما بود و با شوق بيشتري به رزم‌مان ادامه مي‌داديم.

رسانه‌ ملي کم گذاشت، از هنرمندان موسيقي جنگ حمايت نشد
اين خواننده در خصوص عملکرد رسانه ملي در زمينه موسيقي جنگ گفت: يکي از اقداماتي که رسانه‌ها و خصوصا رسانه ملي انجام نداد سفارش ساخت آثار موسيقايي براي شخصيت‌هاي بارز جنگ از جمله شهيد باکري، شهيد همت و ... است و اين در حالي است که ما مي‌توانيم با ساخت فيلم‌هايي در اين زمينه و قرار دادن موسيقي‌هايي براي آنها زندگي اجتماعي و معنوي آنها را به تصوير بکشيم. من معتقدم ما در اين راستا بسيار کم کار کرديم و شايد يکي از آن دلايل تهاجمات فرهنگي بوده که از رسانه‌هاي غربي وارد شده و اين خود يک خطر بزرگي براي فرهنگ ما محسوب مي‌شود.
گلريز در خاتمه خاطر نشان کرد: ما در اين سال‌ها از هنرمندان موسيقي جنگ حمايت نکرديم و به بالطبع نيز نمي‌توانيم کارهاي ارزنده‌اي را مثل زمان جنگ بسازيم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس