حدیث روز

امام حسین علیه‌السلام به کسانی که برای محاصره ایشان آمده بودند، پیک‌ها و نامه‌های متعدد محاصره کنندگان را یادآوری کردند.

مشرق- امام حسین علیه‌السلام در خطبه خود خطاب به کسانی که برای محاصره او به کربلا آمده بودند ـ :
امّا بعد، ای مردم! اگر شما تقوا در پیش گیرید و حقّ را برای اهلش شناسید، خدا از شما خشنودتر خواهد گشت و ما خاندان محمّد به داشتن ولایت این امر بر شما شایسته‌تر هستیم از این مدّعیانی که از آن بی بهره اند و در میان شما به ظلم و تجاوز می گردند و اگر ما را خوش نمی دارید و این حقّ را برای ما نمی شناسید، که در این صورت این نظر شما جز آن چیزی است که نامه های شما به من می گوید و پیکهای شما به من گفته اند، پس من از نزد شما برمی گردم.

متن حدیث:

الإمام الحسین علیه السلام ـ فی خُطبَتِهِ لِمَن جاءَ إلی مُحاصَرَتِهِ بِکَربَلاءَ ـ : أمّا بَعدُ ، أیُّهَا النّاسُ ، فَإِنَّکُم إن تَتَّقوا وتَعرِفُوا الحَقَّ لِأَهلِهِ یَکُن أرضی للّه ِِ عَنکُم ، ونَحنُ أهلُ بَیتِ مُحمَّدٍ أولی بِوَلایَةِ هذَا الأَمرِ عَلَیکُم مِن هؤُلاءِ المُدَّعینَ ما لَیسَ لَهُم ، والسّائِرینَ فیکُم بِالجَورِ والعُدوانِ . وإن أبَیتُم إلاّ کَراهِیَةً لَنا والجَهلَ بِحَقِّنا فَکانَ رَأیُکُمُ الآنَ غَیرَ ما أتَتنی بِهِ کُتُبُکُم وقَدِمَت بِهِ عَلَیَّ رُسُلُکُم ، انصَرَفتُ عَنکُم.

«الإرشاد، جلد2، صفحه 79 - الکامل فی التاریخ،جلد2،صفحه552»

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 6
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۰۷:۴۱ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۱
    10 1
    اللهم صلی علی محمد و آل محمد
  • IR ۱۳:۱۳ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۱
    0 0
    امام هم فرمود اگر از دعوت من پشیمان و مرا نمیخواهید . پس من از نزد شما برمی گردم. اما آنها محاصره کردند و
    • IR ۱۴:۰۸ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۱
      0 0
      هدف امام مقابله با یزید و رو کردن دست یزیدیان بود. اکثریت هم ظاهرا با یزید بودند. اگر میگفت بر میگردم بحث احترام به رای اکثر نبود
  • IR ۱۳:۵۳ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۱
    0 0
    آمدن امام حسین به کوفه برایم سواله. ایشان میدانست اینها نامرد هستند. چرا آمد
    • IR ۱۴:۰۲ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۱
      0 0
      تکلیف حضرت حسین (ع) در وادی امامت، این است که فریاد استمداد مردم را بی‌پاسخ نگذارد، دست رد به سینه خلایق نزند و به دعوت و استغاثه مردم کوفه لبیک بگوید. یکی از بزرگ‌ترین هنرهای حضرت حسین (ع) این است که اشراف و احاطه و اطلاع، از بواطن (باطن‌ها) امور و آدم‌ها و عواقب کار‌ها و... کمترین تغییر و خللی در عملکرد عادی و زمینی او ایجاد نمی‌کند و تبصره‌های آسمانی را در قوانین زمینی دخالت نمی‌دهد (مگر به استثنا و از سر حکمت الهی). یکی از هنرهای حضرت حسین ـ که خود معدن عاطفه است ـ این است که عطش طاقت سوز فرزند شیرخواره‌اش را می‌بیند، ولی دست به عالم ماورا نمی‌برد و از همه آب‌های عالم که در اختیار اوست، جرعه‌ای برای فرزندش نمی‌آورد و هنر برترش این است که او را سر دست می‌گیرد تا عاطفه و ترحم دشمن را برانگیزد و از این مسیر به سوی حقیقت، هدایت شود.
  • IR ۱۴:۰۰ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۱
    0 0
    ممنون

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس