به گزارش مشرق، محمد حاج رسولیها در گفت و گو با فارس در پاسخ به این سوال که آیا انتقادات وارده به ساخت سد در کشور را که گفته می شود مشکلات زیست محیطی در پی دارد قبول دارید، افزود: در یک دهه گذشته که این بحثها مطرح شده که ساخت سد مشکلات زیست محیطی ایجاد میکند وزارت نیرو همواره در مبانی طراحی و بهرهبرداری سدها بحثها و نیازهای زیست محیطی را بطور کامل دیده است.
مصارف سدها صرفا برای کشاورزی نیست
وی ادامه داد: باید توجه داشت که مصارف سدها صرفا برای کشاورزی نیست چرا که هدف عمده سدها مصارف شرب و صنعت است و اگر ما در سنوات قبلی بحث ساخت و بهره برداری سدها را نداشتیم مطمئنا 20 تا 30 درصد از جمعیت شهرهای کشور در همین 3 سال گذشته که با کمبود بارش مواجه بودیم دچار مشکلات شدید میشدند.
حاج رسولی ها تاکید کرد: مزیتهای ساخت سد برای مصارف شرب و صنعت خیلی بیشتر از مصارف کشاورزی است اما متاسفانه به این بحث کمتر پرداخته میشود.
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران خاطر نشان کرد: خیلی از سدهای ساخته شده در کشور در حال حاضر وظیفه تأمین آب شرب و صنعت را انجام می دهند که آن کلان شهر نیز به تامین آب شرب این سد متکی است.
پرونده سال آبی گذشته با کمبود شدید آب ۲۳ استان کشور بسته شد
حاج رسولی ها در خصوص مشکلات کمبود آب برخی استانها گفت: در سال آبی گذشته که از مهر ماه سال گذشته آغاز و تا شهریور امسال ادامه داشت بارندگی تا پایان شهریور ماه بطور متوسط 96 میلی متر بود و بارندگی در 28 استان نسبت به متوسط آبی کشور کمتر بود.
وی افزود: شاخصهایی به لحاظ آسیبپذیری منابع آب جدا از بارندگی ،مخازن سدها و مباحث مرتبط با زمانبندی بارندگیها و پارامترهای دیگر نشان می دهد که 23 استان کشور در سال آبی گذشته (سال آبی در شهریور ماه به پایان رسید) با کمبود آبی شدید مواجه بودند.
بارش ها ۲ میلی متر کاهش دارد
وی با بیان اینکه از اول مهر سال آبی جدید آغاز شده است ادامه داد: از ابتدای سال آبی متوسط بارندگی کشور (از اول مهر تاکنون) 5 میلیمتر بوده است در حالیکه به طور متوسط بارندگی در کشور باید تا این تاریخ ۷ میلی متر می شد.
حاج رسولی ها گفت:حجم مخازن پشت سدها 19 میلیارد متر مکعب است که تقریبا معادل سال گذشته است و تنها حدود 200 میلیون مترمکعب نسبت به سال گذشته بیشتر شده است.
از ۱۳ سد ۱۰ سد وارد مدار شد
وی ادامه داد: در برنامهریزی که در سال جهاد اقتصادی داشتیم قرار شد تا 13 سد افتتاح شود که تاکنون 10 سد با حجم 2 میلیارد و 800 میلیون متر مکعب وارد مدار بهرهبرداری شده است و 3 سد دیگر نیز تا پایان سال وارد مدار بهرهبرداری میشود.
به گفته وی، از 9 سدی هم که قرار بود آبگیری شود تا این لحظه 6 سد آبگیری شده است و حجمی که از این سدها آبگیری شده حدود 7 میلیارد متر مکعب بوده است.
کد خبر 74273
تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۰ - ۰۸:۱۲
- ۰ نظر
- چاپ
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: چنانچه در چند سال گذشته ساخت سد با هدف تامین آب شرب صورت نمی گرفت، در حال حاضر باید شاهد مشکلات بی آبی و کم آبی ۳۰ درصد از شهرهای کشور می شدیم.