کد خبر 742706
تاریخ انتشار: ۷ تیر ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۶
ظریف

رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران در مدت دو روز حضورش در آلمان با مقامات این کشور ابعاد مختلف مناسبات دوجانبه و راه‌های تقویت روابط را بررسی کرد.

به گزارش مشرق، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران که روز دوشنبه (پنجم تیر ماه) به منظور رایزنی و دیدار با مقامات آلمان راهی برلین شد، در مدت دو روز حضورش در آلمان با مقامات این کشور ابعاد مختلف مناسبات دوجانبه و تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی را بررسی کرد.

وی در اولین برنامه حضورش در آلمان در نشست سالانه شورای روابط خارجی اروپا شرکت کرد و به ایراد سخنرانی پرداخت. 

رئیس دستگاه دیپلماسی در این نشست با بیان اینکه برخی در منطقه تصور می‌کنند امنیت خریدنی است، گفت: اروپا باید نقش برجسته‌تری در برقراری گفت‌وگو در منطقه خلیج فارس ایفا کند.

وی در بخشی از سخنانش عنوان کرد: دولت عربستان بذر کینه و نفرت را در منطقه می پراکند و نفرتی که از سوی این دولت تبلیغ می شود باعث صدور افراط گرایی در منطقه شده و نتیجه آن فاجعه بار است.

به گزارش فارس، ظریف پس از آن با شویبله وزیر دارایی آلمان دیدار و گفت‌وگو کرد.

دیدار ظریف و وزیر دارایی آلمان

وزیر دارایی آلمان در این دیدار بر اجرای برجام تاکید و از همکاری‌های بانکی با کشورمان استقبال کرد.

همچنین در این دیدار تلاش بانک‌های آلمان به منظور راه‌های تقویت همکاری‌های بانکی مورد بحث و گفتگو قرار گرفت و بر آمادگی بانک‌های آن کشور به منظور تامین اعتبار پروژه‌های اقتصادی کشورمان تاکید شد.

وزیر خارجه کشورمان پس از آن در جمع ایرانیان مقیم آلمان حضور یافت و ضمن دیدار با آنها به ایراد سخنرانی پرداخت و با بیان اینکه هیأت مذاکره کننده برجام فقط ترجمان اراده مردم بود، گفت: مردم برجام را به نتیجه رساندند و شش کشور قدرتمند را به پای میز مذاکره کشاندند و ما آرامش خود را مدیون این مردم هستیم.

به گزارش فارس، رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران در دومین روز حضورش در آلمان در میزگرد مشترکی با حضور وزیر اقتصاد آلمان و با شرکت منتخبی از مدیران عامل و روسای شرکت‌ها و صنایع بزرگ آلمان شرکت کرد.

براساس این گزارش، وزیر خارجه ایران در ادامه رایزنی‌ها با مقامات آلمان با «بریگیت زیپرایس» وزیر اقتصاد آلمان نیز دیدار و گفت‌وگو کرد.

ظریف و وزیر اقتصاد آلمان

در این دیدار وزیر اقتصاد آلمان با اشاره به مناسبات دیرینه ایران و آلمان و حجم روابط 3 میلیارد دلاری بین دو کشور اظهار داشت: روابط دو کشور در سطح کاملا خوبی قرار دارد و آلمانی‌های زیادی سالانه از ایران بازدید می‌کنند و هنگامی که تبادلات مردمی زیاد و روبط ملت‌ها به خوبی برقرار باشد طبیعتا روابط اقتصادی هم بهتر خواهد بود.

وی همچنین خواستار توسعه هر چه بیشتر روابط اقتصادی بین دو کشور شد و افزود: بیمه صادرات آلمان موسوم به «هرمس» علاقمند به تضمین پروژه‌های سرمایه‌گذاری در ایران و بویژه در بخش‌هایی همچون انرژی و برق است.

وزیر اقتصاد آلمان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نقش بانک‌ها در تامین پروژه‌های اقتصادی نیز گفت: آلمان درصدد تقویت روابط بانکی با ایران است.

وی همچنین اظهار داشت: آلمان علاقمند به افزایش روابط خود با ایران در تمامی سطوح سیاسی و اقتصادی است.

رایزنی با زیگمار گابریل وزیر خارجه آلمان از دیگر برنامه‌های دومین روز حضور ظریف در برلین بود. وزرای خارجه دو کشور پس از انجام رایزنی‌ در نشست خبری مشترک به سؤالات خبرنگاران پاسخ دادند.

گابریل در این نشست خبری ایران را کشوری قوی و بزرگ خواند و اظهار داشت: آلمان از گسترش همکاری‌های دوجانبه با ایران در همه زمینه‌ها استقبال می‌کند.

وی افزود: امیدوارم ایران شرایط را برای سرمایه‌گذاری بهتر کند و موفق شود منازعات و اختلافات را در منطقه کاهش دهد. امیدواریم روابط ایران با کشورهای همسایه خود هم گسترش یابد و در منازعات عراق، سوریه و منازعه اسرائیل و فلسطین هم به نقش مثبت خود ادامه دهد و به موفقیت برسد.

وزیر خارجه آلمان با ذکر این نکته که ما در مذاکرات‌مان در خصوص اختلاف نظرهای خود از جمله موضوع اسرائیل هم صحبت کردیم، عنوان کرد: برخی ادعا می‌کنند ایران برجام را اجرا نکرده ولی گزارشات آژانس برعکس است. آلمان از برجام حمایت کرده و ما از همه طرف‌ها می‌خواهیم که از این توافق حمایت کرده و آن را زیر سؤال نبرند.

ظریف همچنین با فرانک والتر اشتاین مایر رئیس جمهور آلمان نیز دیدار و گفت‌وگو کرد. وزیر امور خارجه کشورمان پیش از این دیدار دفتر مخصوص مهمانان کاخ ریاست جمهوری آلمان را امضاء کرد.

پایان بخش برنامه‌های دو روزه ظریف در برلین حضور در بنیاد مطالعاتی کوربر بود.

وی بامداد امروز (چهارشنبه) نیز به منظور رایزنی با مقامات ایتالیا وارد رم شد.

به گزارش فارس، رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران 26 خرداد ماه سال گذشته (1395) در ادامه سفرش به نروژ توقفی چند ساعته در آلمان داشت و با اشتاین مایر همتای آلمانی خود دیدار و گفت‌وگو کرد.

وزیر خارجه ایران دی ماه 1393 در سفری به چند کشور اروپایی به برلین رفت و در سفر به برلین با والتر اشتاین‌مایر همتای آلمانی خود درباره مناسبات دوجانبه و روابط ایران و اتحادیه اروپا و همچنین روند مذاکرات هسته‌ای گفت‌وگو کرد.

فرانک والتر اشتاین‌مایر وزیر خارجه وقت آلمان نیز مهر ماه (پس از توافق وین) و همچنین بهمن ماه سال 1394 (پس از اجرایی شدن برجام) به تهران سفر و با ظریف و دیگر مقامات کشورمان به رایزنی و گفت‌وگو پرداخت.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۱۴:۳۶ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۷
    1 0
    چرا در سفرهای دکتر ظریف به آلمان ملاقاتی بین ایشون با صدر اعظم آلمان آنگلا مرکز هیچ وقت صورت نگرفته؟ آیا مرکل به رسمیت شناختن حق حیات اسراییل را شرط دیدار می داند؟
  • بر باد رفته IR ۱۵:۳۰ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۸
    0 0
    بهتر نیست بجای دست به دامن شدن اروپاییها که در پیروی از آمریکا و سر کار گذاشتن ما سابقه درخشانی دارند، تکلیف خودمان را با برجام بر باد رفته مشخص کنیم؟ این ساده اندیشی نیست که اروپا را جایگزین آمریکا در برجام کنیم در حالیکه گردش مالی بانکهای اروپایی زیر نظر آمریکا است؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس