به گزارش مشرق، لغو قانون خدمات درمانی دولت اوباما مشهور به «اوباماکر» که فقط در مرحلهی اول اجرای آن بیش از 14 میلیون امریکایی فقیر را از مزایای بهداشت و درمان محروم می کند، پاره کردن توافقنامه حفظ محیط زیست پاریس، تایید، تعظیم و کرنش به پادشاهی که زنان سرزمین خود را از حق رای و رانندگی و بدیهیترین حقوق انسانی محروم کرده و اقداماتی در راستای بی اهمیت شماری سرنوشت زیستی میلیاردها انسان ، باعث حیرت و سرگردانی دریافت کنندهی این اخبار می شود.
اما واقعیت آن است که رویدادهای تازه ای در حال شکل گیری هستند.
نیویورک تایمز، گاردین، اکونومیست، نیویورکر، خبرگزاری بین المللی NPR ، صدای امریکا، فایننشال تایمز و قریب به انفاق ناوگان رسانه ای غرب به نقد مثبت، تحسین و تبلیغ کتابی تحت عنوان «انسان خداگونه در انتظار فردا» متمرکز شده اند.
«یوال نوح هراری» نویسندهی اسرائیلی کتاب "انسان خداگونه در انتظار فردا" تئوریسین مورد علاقه دونالد ترامپ و میلیاردرهای جهان سرمایه داری است. این تحلیلگر تاریخ که به تئوریسین کاپیتالیسم شهرت یافته، پیش بینی می کند که بزودی با رشد هوش مصنوعی و فن آوری های پزشکی در راستای غلبه بر پیری، انسان خداگونه و جاودانی، به آینده ای متفاوت پای خواهد گذاشت که تاریخ هرگز به خود ندیده است.
دنیای ترسیم شده ی هراری شامل سه طبقه است. طبقه نخست صاحبین قدرت و ثروت هستند که درباره ی سرنوشت جهان تصمیم خواهند گرفت. طبقه دوم، نوابغ و نخبگان هستند که تحت امر دستگاه قدرت و ثروت به ایفای نقش مشغولند و طبقه سوم انسان هایی هستند که «هراری» آنها را دقیقا انسانهای بی خاصیت و بی مصرف معرفی می کند. میلیاردها انسانی که در فعالیت های جاری کره زمین، دیگر جایگاهی ندارند و صاحبین قدرت و سرمایه باید بطور جدی درباره آنها تصمیم گیری کنند.
این افکار جنون آمیز با اعمال بیرحمانه در حال انجام جهان امروز کاملا تطبیق و هم خوانی دارد و می تواند تمام اقدامات باورنکردنی صاحبین ثروت و قدرت را توضیح دهد.
پیشتر سوالاتی وجود داشت که چرا مراکز آزمایشگاهی دولتی، تحت عنوان اقدامات ضروری امنیتی به تولید "میکروب های جهش یافته" می پردازند. تولید بمب های اتمی، نوترونی، هیدروژنی که حیات کل کره زمین را هدف گرفته اند چه فایده ای برای استفاده کننده آن دارد؟ چرا دهها سال است که مراکز تولید دارو و درمان هیچ بیماری مزمنی را درمان قطعی نمی کنند؟ چرا در حالی که در بعضی کشورهای محروم جمعیتهای زیادی در حال مرگ بر اثر گرسنگی هستند، تولید کنندگان مواد غذایی مازاد نیاز بازارها را به دریاها می ریزند؟
ولی تئوریسین اسرائیلی، هراری با مکتوب و منظم ساختن کتاب "انسان خداگونه در انتظار فردا" این سوالات بی پاسخ دهها ساله را پاسخ داده است.
در شهر آرمانی کاپیتالیسم ، رباتها و مغزهای رایانه ای، امور روزمره را تحت کنترل نوابغ و نخبگان انجام می دهند و صاحبین قدرت و ثروت چون رب النوع های یونان در قصرها و عمارتهای شدادی می خرامند و به عنوان خدایان زمینی از نعمات انحصاری متنعم می شوند.
اما به راستی سرنوشت میلیاردها انسان بی پناه که کاپیتالیسم آنها را مصرف کننده ی بی خاصیت و بی مصرف منابع زمین می نامد چه می شود؟ چه کسانی شهروندان "آرمان شهر" کاپیتالیسم خواهند بود؟
رسانه های تحت اختیار ثروتمندان و قدرت مداران از هم اینک به هیپنوتراپی میلیاردها انسان مشغول شده اند و هر روز از سفرهای اجباری انسان به کرات دیگر حرف می زنند.افرادی مانند استیون هاوکینگ را در تریبون قرار می دهند تا از پایان قریب الوقوع منابع زمین و ضرورت جستجوی سیاراتی مستعد برای زندگی بگویند.رسانه های تحت اختیار ثروتمندان، مدام به میلیاردها انسان یادآوری می کنند که زمین جای آنها نیست و آنها آدم هایی اضافی هستند تا اگر در آینده انحصارطلبان، سیاستهای انسان زدایی خود را بطور علنی تری آغاز کردند، قربانیان هیپنوتیست شده، گله و شکایتی نداشته باشند و جالب اینکه این هیپنوتراپی بطور موثری در ذهن مردم اثر کرده و می توان از ثبت نام هزاران نفر برای سفر به مریخ پی به این اثر گذاری برد.
اکنون با کنار هم گذاشتن تکه های پازل سیاست های پنهانی می توان دریافت که میلیاردرها می خواهند عمارتهای فرعونی شان را به بزرگی یک شهر و زمینهای چندهزار هکتاری شان را به وسعت یک کشور افزایش دهند.
فرعونهایی که به جنون کامل رسیده و تاب تحمل تنفس مردم جهان را بر روی خاک خدا ندارند.
منبع:روزنامه جوان