به گزارش گروه خواندنی های مشرق به نقل از مهر، تعدادی از دانشمندان معتقدند در آینده رایانه های بیولوژیکی کوچکی می توانند در بدن انسان پرسه زده و میزان سلامت بدن را کنترل کنند تا در صورت وجود هر نوع مشکلی به تصحیح آن بپردازند.
محققان امپریال کالج لندن پیش از این موفق به ساخت "درگاه های منطقی" بدون وجود مواد شیمیایی شده اند. درگاه های منطقی بیولوژیکی که به تازگی توسط این دانشمندان ارائه شده پیشرفته ترین مداربندی هستند که تا به حال توسط دانشمندان خلق شده است.
به گفته محققان درگاه های منطقی بنیادی ترین سنگ بناهای مداربندی های سیلیکونی هستند که کل دوران دیجیتال امروز بر اساس آنها بنا شده است و بدون آنها امکان پردازش اطلاعات دیجیتال وجود نداشت اما اکنون این امکان به وجود آمده تا این درگاه ها با استفاده از DNA و باکتری ها ساخته شوند تا در آینده ای نزدیک زمینه ساخت پردازشگرهای بیولوژیکی فراهم آید.
با وجود اینکه تا زمان تولید این پردازشگرها زمان زیادی در پیش رو است، محققان می گویند درگاه های منطقی بیولوژیکی در آینده می توانند منجر به ساخته شدن ابزارهای میکروسکوپی زیستی شوند که میزان سلامت بدن انسانها را می سنجند.
چنین ابزارهایی از حسگرهایی برخوردارند که در درون عروق خونی حرکت کرده و پس از ردیابی لخته های خونی آنها را زدوده و داروهای مورد نیاز را به خون یا مناطق آسیب دیده وارد می کنند. از دیگر کاربردهای چنین ابزارهایی می تواند شناسایی و تخریب سلولهای سرطانی در درون بدن، کنترل آلودگی هوا و شناسایی و ردیابی مواد سمی مانند ارسنیک باشد.
مطالعات پیشین تنها امکان ساخته شدن درگاه های منطقی زیستی را به اثبات رسانده بودند، اما اکنون امکان ساخت نمونه ای از این درگاه های زیستی با عملکردی مانند نسخه الکترونیکی به وجود آمده است. این درگاه ها همچنین تکه تکه هستند، به این معنی که با اتصال تعدادی از آنها به یکدیگر می توان نوعی جدید از درگاه های منطقی را ایجاد کرد و مسیر ساخت درگاه های منطقی پیچیده تر بیولوژیکی را در آینده هموار کرد.
محققان طی آزمایشی نشان دادند این درگاه های منطقی بیولوژیکی می توانند عملکرد نمونه های الکترونیکی را در پردازش اطلاعات به خوبی تقلید کنند. این درگاه بیولوژیکی از باکتری ای-کولای که DNA آن دست ورزی شده بود ساخته شد تا بتواند فرایند "خاموش" و "روشن" شدن را که در نمونه های الکترونیکی به واسطه ترکیبات شیمیایی انجام می گیرند، تقلید کند.
بر اساس گزارش دیلی میل، دانشمندان در مرحله بعدی تلاش خواهند کرد مداربندی پیچیده تری را با استفاده از این زیرساختارهای بیولوژیکی و درگاه های منطقی چندگانه ایجاد کنند. یکی از موانعی که در راه دانشمندان قرار دارد یافتن راهی برای ارتباط دادن چندین درگاه منطقی بیولوژیکی به یکدیگر است تا بتوان پردازشهای پیچیده را به سادگی انجام داد.