کد خبر 738222
تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۱۲
نمایشگاه قرآن

مراسم اختتامیه بیست و پنجمین دوره نمایشگاه بین المللی قرآن کریم شب گذشته با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیران و فعالان قرآنی، مسوولان غرفه‌های نمایشگاه و خبرنگاران رسانه‌های جمعی برگزار شد.

به گزارش مشرق، حجت الاسلام و المسلمین محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد اسلامی و رییس بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم در مراسم پایانی نمایشگاه قرآن با اشاره به صحبت‌های حضرت علی (ع)گفت: در روز شهادت مولایمان حضرت علی (ع) مراسم پایانی بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم را برگزار می‌کنیم. ایشان در خطبه ١٧٦ به این نکته اشاره دارند که هیچ غنا و ثروتی قبل از قرآن نیست و هیچ ثروتی بالاتر از قرآن نیست. کسانی که با قرآن انس می‌گیرند به هیچ چیزی نیازمند نخواهند بود.
او ادامه داد: در عین حال هیچ نعمتی بالاتر از عقل نیست و قرآن تماماً تعقل است. باید حل مشکلاتمان را از قرآن بخواهیم. شفای دردها را از قرآن بخواهیم. این درحالی است که متاسفانه در جامعه قرآنی و جامعه ما، با وجود آنکه نگاه می‌کنیم و شاهد آن هستیم که احترام خاصی برای قرآن قائل هستیم اما از ظواهر به باطن قرآن رجوع نمی‌کنیم. قرآن را به عنوان کتاب شفا باز نمی‌کنیم و جامعه را به سوی پاکی دعوت نمی‌کنیم. درحالی که ائمه بر این امر تاکید دارند که جامعه باید به سوی فهم قرآن رهسپار شود.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: در بیست و پنجمین دوره نمایشگاه بین المللی قرآن کریم، شاهد تعامل بین نهادها و مؤسسات قرآنی بودیم و کارهای ویژه‌ای در این راستا ارائه شد. درعین حال رضایت بازدیدکنندگان و حاضران در نمایشگاه که خادمان قرآن هستند، نشان از عملکرد خوب نمایشگاه قرآن دارد.
به گفته او، پررنگ شدن حوزه هنر در انتقال مفاهیم قرآن به جامعه از جمله دست آوردهای نمایشگاه قرآن است چنانکه هنرهای تجسمی از یک سو و انیمیشن و استفاده از زبان قصه برای کودکان از دیگر سو سبب تمایز بیست و پنجمین دوره نمایشگاه بین المللی قرآن کریم با سایر نمایشگاه‌ها شد.
حشمتی در ادامه افزود: طی برگزاری بیست و پنجمین دوره نمایشگاه بین المللی قرآن کریم از ٥٠ اثر دیجیتالی، مکتوب، سمعی و بصری و ... رونمایی شد و نقش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این میان خیلی پررنگ بود و از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بسیار سپاسگزار هستم.

برگزیدگان
ستاد برگزاری نمایشگاه قرآن براساس اطلاعات دریافتی و تحلیلی از بخش هماهنگی با رسانه‌‌ها، مستقر در کمیته روابط عمومی و با عنایت به بررسی محتوایی، ساختاری، کمی و کیفی، تعامل و پوشش‌دهی، سرعت انتقال خبر و استقرار تیم‌‌های دائم و متغیر، تصمیم گرفت از میان رسانه‌های فعال در حوزه مکتوب و الکترونیک فعال ضمن تَشکر از خبرگزاری شبستان و خبرگزاری حوزه به خبرگزاری
بین المللی قرآن (ایکنا) به مدیریت آقای حمید صابر فرزام و خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) به مدیریت آقای محمد خُدادی، لوح تقدیر، تندیس نمایشگاه قرآن و هدیه‌ای به رسم یادبود اهدا کند.
همچنین از میان نمایندگان رسانه ملی ضمن تقدیر از تمام نمایندگان رسانه‌های حاضر در نمایشگاه، تندیس نمایشگاه قرآن لوح تقدیر و جایزه تعلق گرفت به آقایان؛
- محمدحسین محمدزاده مدیر شبکه سیمای قرآن و معارف.
- آقای مهران رهبر حقیقت (مدیر گروه اطلاع رسانی و نماینده معاونت صدای جمهوری اسلامی ایران).
- آقای حسین فراست تهیه کننده سیما.

203 ناشر در 150 غرفه
آقای رجبعلی سالاریان، مدیر بخش ناشران در گفت‌وگو با «صبح نو» با بیان اینکه امسال هیچ یک از ناشران از وضعیت فروش و استقبال شکایت نداشتند گفت: با وجود همزمانی اتفاقات تروریستی با نمایشگاه قرآن، اما رضایت صد درصدی از استقبال مردم داریم. وی در خصوص عملکرد بخش ناشران گفت: بخش ناشران از سه بخش، ناشران کودک و نوجوان، ناشران بزرگسال و ناشران بین الملل تشکیل شده است.
وی در خصوص بخش ناشران کودک و نوجوان اظهار کرد: امسال برای اولین بار غرفه‌های ناشران کودک روبه‌روی بخش فعالیت‌های هنری کودک قرار گرفته بود. این جانمایی سبب شده بود تا بازدیدکنندگان با برندهای نشر ایران در حوزه قرآن و عترت آشنا شوند. این امر از سوی بازدیدکنندگان و بخصوص کودکان و نوجوانان مورد استقبال قرار گرفت.
به گفته او، در بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم حدود ٤٧٠٠عنوان کتاب تخصصی در حوزه کودک جمع آوری شده است.
او در ادامه در خصوص تعداد ناشران حاضر در نمایشگاه قرآن افزود: در مجموع ٢٠٣ناشر در نمایشگاه حضور داشتند که با توجه به کاهش فضای موجود، سعی کردیم، ناشران را در قالب نمایندگی جمع کنیم. این تعداد از ناشران را  در 150 غرفه جمع کردیم و گاهی دو یا سه ناشر را در یک غرفه گرد هم آوردیم.
با این وجود در مجموع هجده هزار و دوازده عنوان کتاب در بخش ناشران ارائه شد.
سالاریان همچنین به ناشران شرکت کننده از سایر کشورها اشاره کرد و گفت: از میان ٢٠٣ ناشر شرکت کننده در نمایشگاه قرآن، ١٦ناشراز کشورهای سوریه، لبنان و عراق و ١ ناشر از کشور ترکیه هستند که حدود سه هزارو هفتصدو بیست و هشت عنوان کتاب را در نمایشگاه عرضه کرده‌اند.
او در خصوص نظارت‌های بخش ناشران خاطرنشان کرد: ما در این نمایشگاه سه مدل نظارت داریم که یکی از آن‌ها نظارت بر قرآن‌های عرضه شده در نمایشگاه است که باتوجه به هماهنگی که بین کارشناسان سازمان دار القرآن صورت گرفته است دوستان در این مکان حضور دارند و اگر قرآن بدون مجوز وجود داشته باشد، از وجود آن‌ها جلوگیری می‌شود.

تنوع مهمان
در ایام برگزاری نمایشگاه قرآن چهره‌های مطرح هنری و ورزشی نیز از این رویداد فرهنگی دیدار کردند. خانم الهه منصوریان، قهرمان ووشوی آسیا و آقایان آرش میراسماعیلی، حمید درخشان، حسن روشن، رضا رجبی و محمد پنجعلی از ورزشکاران و پیشکسوتانی بودند که به مصلای تهران آمدند. در بین اهالی فرهنگ نیز چهره‌هایی مانند آقایان امیر دژاکام، مصطفی رحماندوست، شهرام کرمی، حمیدرضا شکارسری، امید زندگانی و نادر طریقت از نمایشگاه قرآن بازدید کردند.

سال هفتم
آقای علی اصغر زیلایی، معاون بخش عفاف و حجاب بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم در گفت و گو با «صبح نو» با بیان اینکه بخش عفاف و حجاب، سال هفتمی بود که در نمایشگاه حضور داشت افزود: یکی از پرمخاطب‌ترین بخش‌های نمایشگاه امسال، عفا و حجاب بود و با توجه به اهمیتی که داشت متراژی که برای این بخش در نظر گرفته شد 3 برابر متراژ سال گذشته بود. این بخش از دو قسمت عرضه و فروش و ترویجی و تبلیغی تشکیل شده بود که مساحت 6 هزار متر برای قسمت عرضه و فروش و 3هزار متر برای قسمت ترویجی اختصاص یافته بود. در بخش عفاف و حجاب دو طرح ملی نذر حجاب و تعویض چادر کهنه با چادر نو نیز برگزار شد.

منبع: صبح نو

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس