کد خبر 73432
تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۳۹۰ - ۱۳:۲۴

بیماری آلزایمر یکی از پیچیده ترین بیماری های مغزی محسوب می شود. دکتر آلوس آلزایمر در سال 1906 این بیماری را در آلمان کشف کرد و به این دلیل بیماری آلزایمر به نام ایشان ثبت شده است.

به گزارش گروه خواندنی های مشرق،فراموش کاری یکی از خطرناکترین مشکلاتی است که میتوان در افراد سالخورده دید.این فراموش کاری یا به طوری علمی آلزایمر،نشانه هایی نیز دارد.در صورت دیده شدن هرگونه از این نشانه ها در بین آشنایانتان از او درخواست کنید تا به پزشک مراجعه کند:
 
 1-فراموش کردن طریقه انجام کارهای روزانه در خانه یا محل کار:اگر فردی دچار مشکل در انجام کاری شود که قبلاً به راحتی انجام میداد باید به آلزایمر مشکوک شد.

 2-گم شدن حتی در جاهای آشنا:گاهی نشانه های کوچک مثل فراموش کردن مسیر خانه حین رانندگی می تواند نشانه ای از بروز بیماری آلزایمر باشد.

 3-بی علاقگی یا عدم تمایل به انجام هر چیز

 4-رفتار غیر عادی:اگر شما چیزی را در محل هایی می گذارید که هیچ تناسبی ندارد، مثلاً تنگ ماهی را داخل فریزر می گذارید و دسته کلید را داخل قندان می تواند هشداری برای آلزایمر باشد.

 
 5-دگرگونی هایی در خلق و خوی شخصیت :خلق عجیب و متفاوت از قبل،از دیگر نشانه های این بیماری است. اگر بیماری وجود داشته باشد تغییرات در رفتار و خلق و خو و فراموشی آنقدر گسترده می شود که فرد دیگر نمی تواند آن را انکار کند.

 6- اشکال در نام بردن اشیای معمولی مثل کتاب و تلویزیون:زمانی که اصلاً لغات به یاد نمی آیند یا لغات دیگر جایگزین آنها می شوند، یا توضیحات نسبتاً نامرتبط جای آن ها را می گیرند باید به مسایلی مثل بروز آلزایمر شک کرد.

 
 
اما باید بدانیم چگونه میتوان از این امر در سنین جوانی پیشگیری کرد.برای این کار باید ذهن خود را ورزش دهیم.
 
حتماً بارها شنیده اید که مغز نیز مثل سایر اعضای بدن به تقویت و ورزش احتیاج دارد. تحقیقات سال 1998 نشان داده اند  مبتلایان به آلزایمر، در مقایسه با سایر مردم در فاصله سنی 25 تا 60 سال کمتر به ورزش و حرکات بدنی می پرداخته اند. به همین خاطر دانشمندان و پزشکان به کسانی که در آستانه سالمندی قرار دارند توصیه می کنند که به مطالعه بپردازند. تحقیقات علمی نشان داده اند که تمرین دادن مغز از طریق تحصیلات علمی- مطالعه یا فعالیت های فکری دیگر مقاومت آن را در برابر آلزایمر بالا می برد. مطالعه و سعی در آموختن چیزهای جدید مغز را زنده نگه می دارد. و کسانی که آموختن مستمر را در برنامه زندگی خود دارند کمتر آلزایمر می گیرند.
 
 به اعتقاد پژوهشگران فعالیت های فکری باعث گسترش ارتباطات بین سلول های عصبی مغز می شود و هر چه سلول های مغز ارتباط بیشتری با یکدیگر داشته و اطلاعات بیشتری رد و بدل کنند مغز مقاوم تر می شود. حل جدول، مطالعه، بازی شطرنج و سایر بازی های فکری و اصولاً هر نوع فعالیت فکری می تواند از ابتلا به بیماری آلزایمر جلوگیری کند.
 
 
 در آخر اینکه چگونگی بروز آلزایمر بستگی به شیوه زندگی در هر شخص دارد. به همین دلیل ممکن است آلزایمر در بعضی افراد شدید یا کمتر نسبت به سایرین باشد و یا اینکه افرادی هستند که به دلیل شیوه خاص زندگی که دارند ممکن است هرگز به این بیماری مبتلا نشوند.
 
شرایط اجتماعی و اقتصادی خوب مثل تغذیه و محیط زیست باعث می شود که افراد در سنین بالا کمتر به بیماری آلزایمر مبتلا شوند. طبق سبب شناسی انجام شده تحصیلات و آموزش بالا، روحیه و خلق مناسب، رعایت بهداشت کلی و پرهیز از مصرف دخانیات می تواند در خصوص آلزایمر اثر پیشگیرانه داشته باشد. به طور کلی برای بهبود وضعیت نسبی بیماران به جز درمان دارویی می بایست توجه دقیقی به تغذیه بیمار و محیط زیست او داشت. و با استفاده از غذاهای مناسب دارای ویتامین فراوان  و آنتی اکسیدان ها و بتا کارتن به بهبود وضعیت سالمندان و بیماران کمک نمود

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس