به گزارش مشرق، نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران در راستای مأموریت و وظایف ذاتی خود در جهت برقراری نظم و امنیت در قبل، حین، و پس از انتخابات ریاست جمهوری، شوراهای اسلامی شهر و روستا عملکرد درخشان از خود به جا گذاشت. این عملکرد افتخارآمیزی در برقراری امنیت و نظم برگزاری ۱۷۰۰ مورد تجمع انتخاباتی در یک ماه اخیر و ۶۴ هزار شعبه اخذ رای در سراسر کشور برای برگزاری انتخاباتی امن و پرشکوه تجلی یافت. طی این مسیر با اقتدار، تدبیر و خویشتنداری قابل وصف با وضعیتسنجی دقیق از شرایط حساس کشور و منطقه کاری بس بزرگ و قابل تقدیر است.
برقراری نظم و امنیت در شرایطی که برخی از جریانات سیاسی برای مظلومنمایی و تأثیرگذاری بر افکار عمومی و عدهای از بدخواهان برای ایجاد آشوب و بلوا، مترصد شکار لحظهای از برخورد نیروی انتظامی با یکی از شهروندان و با بازتاب گسترده در شبکههای مجازی داخلی و رسانههای خارجی بودند، اهمیت عملکرد هوشمندانه نیروی انتظامی را به خوبی نشان میدهد.
اقدامات مسئولانه، آگاهانه و انقلابی ناجا باعث گردید برخی مأیوس و ناامید از ثبت سوژه دلخواه به بازنشر برخی از تصاویر که قبلا تهیه و از شبکههای مجازی و خارجی پخش شده بود روی آورند که این اقدام آنها نشان میداد که به چه میزان بر این مقوله حساب باز کرده و عملکرد مطلوب ناجا آنها را ناامید کرده بود.
برای درک اهمیت و سختی انجام مأموریت در چنین شرایطی کافی است صحنه یک ورزشگاه با انبوه تماشاگران مشتاق و متعصب را تصور کنیم که هرکدام برای تشویق تیم محبوب خود و پیروزی آن سر از پا نمیشناسند در این میان حافظان نظم و امنیت رو به جمعیت و پشت به صحنه بازی فارغ از انگیزهها و هیجانات حاکم بر تماشاگران، با دغدغهای مقدس، امنیت حاضران و تصویری با شکوه از اخلاق، نظم و انضباط را در برابر چشم بینندگان داخلی و خارجی را ترسیم مینمایند.
در چنین شرایط حساسی که هر حرکت نامعقول و احساسی میتواند محرومیت و حتی چهرهای مخدوش در انظار را به نمایش بگذارد، فرض کنید برخی از بازیکنان و مربیان با هنجارشکنی، اقدامات نامتعارف، وقتکشی، حرکات نسنجیده، درگیری با حریف، اعتراض پیدرپی به رای داور و... به قصد نتیجه مطلوب با التهابآفرینی سبب تشدید فضای احساسی در بین تماشاچیان شده و کار را بر حافظان نظم و امنیت سخت نمایند.
نگارنده با این مثال ضمن اشاره به انگیزهها و اهداف هریک از حاضران در ورزشگاه و مشکلات برقراری نظم و امنیت و بیمسئولیتی برخی در چنین شرایطی، اذعان دارد صحنه انتخابات جمهوری اسلامی دارای ارزش و اهمیت ذاتی است و مانند یک بازی گذرا نیست.
با این همه مطلوب است بازیگران صحنه انتخابات لحظهای به خود بیندیشند که در فضای حساس انتخابات به چه میزان با اعمال و رفتار خود یاریگر دغدغهمندان نظم و امنیت بودهاند و به چه میزان التهابآفرینی نموده و زحمت پاسداران امنیت جامعه را دو چندان کردهاند، البته هرچند ممکن است بنابر مصالحی عدهای هیچگاه در محکمهای برای جوابگویی سخنان و اقدامات خود حاضر نشوند کما اینکه درگذشته نیز چنین بوده است اما اعتقاد بر این است که عقوبت دنیوی در انحراف از مکتب امام(ره) و راه شهیدان به مراتب سهلتر از مکافات اخروی است.
با این همه باید توجه داشت نظم و امنیت مربوط به زمان انتخابات نیست و همه جوامع در هر مکان و زمان به عنوان شرط لازم جهت ادامه حیات و سیر اعتلای خود نیازمند امنیت هستند.
پس جای آن دارد همگان به خصوص مشعوفان از نتیجه، ضمن رعایت گفتار و رفتار از فضای تبلیغات انتخاباتی خارج و ضمن اهتمام به اقدام در جهت وعدههای قانونی موجب سرافرازی حامیان و پاسخ به مطالبه بر حق نیازمندان باشند پیش از آنکه فرصتها سپری شود.