به گزارش مشرق، روزنامه «ایزوستیا»، چاپ مسکو در تحلیلی می نویسد: "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه امروز و برای نخستین بار با "امانوئل ماکرون" رئیس جمهوری جدید فرانسه دیدار و مذاکره می کند. مسکو امیدوار است که این مذاکرات بتواند صفحه تازهای در روابط دوجانبه که در دوران ریاست جمهوری "فرانسوا اولاند" تخریب شده، باز کند.
کارشناسان فرانسوی به این روزنامه گفتهاند که خود ماکرون نیز برغم اظهارات انتخاباتی وی، به ادامه تماسهای سازنده با همتای روسی خود علاقه مند است و این مسئله می تواند به او این امکان را بدهد تا سیاستی مستقل از بروکسل را در قبال مسکو اجرا کند. البته در حزب «پیش به جلو» که ماکرون رهبری آن را برعهده داشت، از ارائه هر نوع تفسیری در رابطه با نخستین دیدار رهبران فرانسه و روسیه خودداری کرده و ترجیح دادند تا منتظر نتیجه این مذاکرات بمانند.
نخستین دیدار رو در روی روسای جمهوری روسیه و فرانسه در کاخ ورسای پاریس، جایی که نمایشگاهی به مناسبت سیصدمین سالروز سفر پطر کبیر، امپراطور روسیه به فرانسه، برگزار می شود. در سال 1717 این سفر آغازگر روابط دیپلماتیک و نزدیک بین دو کشور بود، ولی اکنون در سال 2017 سفر پوتین به فرانسه در حالی صورت می گیرد که روابط دو کشور طی چند سال گذشته بشدت رو به تیرگی گذاشته است.
ولادیمیر پوتین، آخرین بار هفت ماه قبل قصد سفر به پاریس را داشت، ولی بعد از اظهارات "فرانسوا اولاند" رئیس جمهوری سابق فرانسه در مورد اینکه «بمب افکنهای روسی در شهر حلب سوریه، جنایات جنگی مرتکب شده اند»، این سفر از سوی کرملین لغو گردید.
سیاست ماکرون در قبال روسیه نرمتر شده است
خود امانوئل ماکرون نیز در دوران مبارزات انتخاباتی، انتقادات زیادی نسبت به روسیه و شخص پوتین داشته است. وی چند ماه قبل گفته بود که مسکو به برخوردی ترکیبی از روشهای نظامی و ارعاب برانگیز و جنگ اطلاعاتی را در پیش گرفته است. ضمن اینکه ستاد انتخاباتی ماکرون نیز ادعا نمود روسیه که گویا خواهان پیروزی "مارین لوپن" رقیب ماکرون در انتخابات ریاست جمهوری فرانسه بود، حمله سایبری به این ستاد نموده تا بر نتیجه انتخابات تاثیر بگذارد.
البته ماکرون بعد از پیروزی در انتخابات، سیاست ملایمتری را در قبال مسکو در پیش گرفته و در نشست 27 ماه مه رهبران کشورهای عضو گروه "جی-7" در سیسیل ایتالیا تاکید کرد که گفتگو با روسیه ضروری است و بسیاری از مسائل بین المللی هستند که بدون حضور این کشور قابل حل و فصل شدن نیستند. البته رهبر جوان فرانسه گفته بود که قصد دارد گفتگوی سخت و محکمی را با رئیس جمهوری روسیه داشته باشد.
ماکرون باید اقتدار و استقلال عمل خود را نشان دهد
به عقیده کارشناسان فرانسوی، دیدار با پوتین به ماکرون کمک می کند تا بعنوان رهبر فرانسه، سیاست مستقلی را در قبال مسکو در پیش بگیرد. "کساویه مورو" تحلیلگر فرانسوی به این روزنامه گفت: «دیدار آتی با پوتین برای ماکرون بسیار مهم تر از اهمیت این دیدار برای پوتین است. او وظیفه مهمی پیش روی دارد و باید به مردم فرانسه نشان دهد که رئیس جمهوری مقتدر و مستقل است و در تصمیم گیریهای سیاست خارجی بازیچه دست "آنگلا مرکل" صدراعظم آلمان قرار ندارد.»
"توما گنوله" کارشناس موسسه روابط راهبردی و بین المللی فرانسه نیز معتقد است تصمیم ماکرون برای دیدار با پوتین و بهبود روابط با روسیه، انتخاب درستی است. به گفته وی، لابیهای ضدروسی در فرانسه بسیار قدرتمند هستند. ماکرون با به حضور پذیرفتن ولادیمیر پوتین، اراده و شجاعت سیاسی خود را نشان می دهد.
امکان بهبود روابط مسکو و پاریس وجود دارد
در محافل کارشناسی روسیه بر این عقیده هستند که مسکو حتی حاضر به دادن امتیازاتی برای بهبود روابط با پاریس است و دیدار امروز سران دو کشور حتی می تواند منجر به پیشرفت در روند حل و فصل سیاسی مناقشه سوریه شود، البته بعید است تاثیری بر سرنوشت بحران اوکراین داشته باشد.
"الکساندر اورلوف" سفیر روسیه در پاریس نیز از این خوش بین تر بوده و امکان بهبود روابط دو کشور را بعید ندانسته است. وی به «ایزوستیا» گفت: «بعد از گفتگوی تلفنی روسای جمهوری روسیه و فرانسه امید برای ادامه روابط دوستانه بیشتر شده است و به نظر می رسد که امانوئل ماکرون استقلال عمل بیشتری در مقایسه با فرانسوا اولاند دارد.»
"یوری روبینسکی" رئیس مرکز مطالعات فرانسه در موسسه اروپای آکادمی علوم روسیه یادآور شده است: «لحن اظهارات رئیس جمهوری فرانسه در برخورد با روسیه ملایمتر از دوران انتخابات شده و این گویای واقع بینی وی در مسائل سیاسی است. ضمن اینکه طیف وسیع مسائل مورد بررسی رهبران دو کشور در نخستین دیدار نیز نشان می دهد، دو طرف بطور جدی سعی در شناخت و آشنا شدن با مواضع سیاسی یکدیگر در مسائل مهم بین المللی هستند.»
به عقیده این کارشناس، ماکرون نشان داده که اولویتهای مختلفی در برخورد با ولادیمیر پوتین در پیش گرفته و امیدوار است روابط متقابلا محترمانه ای بین دو کشور برقرار شود.
پوتین ممکن است حاضر به دادن امتیاز متقابلی شود
"ایگور بونین" رئیس مرکز فناوریهای سیاسی روسیه نیز گفته است: «خصوصیات شخصی ماکرون می تواند نقش میانجی را در برخورد رهبران اروپایی با روسیه داشته باشد. او مذاکره کننده ای واقع گرا و بسیار متخصص است. البته روسیه نیز ممکن است برای بهبود روابط با فرانسه حاضر به دادن امتیازات متقابلی شود.»
به عقیده وی، البته امید زیادی برای رسیدن به توافقی بین دو طرف بر سر اوکراین وجود ندارد، ولی بعید نیست که فرانسه از ابتکارعمل روسیه برای ایجاد مناطق کاهش تنش در سوریه حمایت کند. نظریه ای که در ابتدا غرب با آن مخالفت نموده، ولی به تدریج امکان موفقیت آمیز بودن آن را پذیرفته است.
بونین افزود: «البته نباید انتظار زیادی از دیدار رهبران روسیه و فرانسه داشت، برای اینکه این نخستین دیدار و به منظور آشنایی دو طرف است و هر یک از طرفین، امیدوار است در مورد خاصی توافقی دست یافته شود. ضمن اینکه در رابطه با پوتین باید گفت، با وجود از بین رفتن کامل امیدها برای بهبود روابط بین مسکو و واشنگتن در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ، برای رئیس جمهوری روسیه بسیار اهمیت دارد تا این دیدار امکان آن را بوجود آورد که مسکو از انزوای بین المللی کنونی خارج شود.»