کد خبر 72930
تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۰ - ۱۲:۰۹

يك روان‌شناس، گفت: شب‌ادراري در هنگام خواب اتفاق افتاده و کودک هيچ دخالتي در آن ندارد، لذا تنبيه و تحقير طفل و يا مسخره کردن او نه تنها هيچ تأثيري در بهبودي آن ندارد، بلکه با ايجاد فشار روحي، وضع کودک را به مراتب بدتر مي‌کند.

به گزارش گروه خواندنی های مشرق به نقل از ایسنا، فاطمه طاهري اظهار كرد: در بيش از 80 درصد از موارد، کودک مبتلا به شب‌ادراري هيچ بيماري و يا عيب و نقص عضوي ندارد و در کمتر از 20 درصد موارد ممکن است بيماري‌هايي مانند ديابـت، عفونت ادراري، بيماري‌هاي مادرزادي کليه، نوعي کم‌ خوني و عيوب نخاع و بيماري‌هاي سيستم اعصاب علت شب‌ادراري باشد.

وي با بيان اينكه كه عوامل ارثي و سوابق والدين نيز در بروز شب‌ادراري مؤثر است، يادآور شد: بايد توجه داشت همان‌ طور که زمان راه رفتن و حرف زدن كودكان با همديگر متفاوت است، روند بالا رفتن ظرفيت مثانه و زمان قدرت کنترل مثانه نيز در کودکان ممکن است با هم متفاوت باشد.

اين روانشناس، مسائل روحي و عاطفي را از مهم‌ترين علل شب ‌ادراري برشمرد و تصريح كرد: مسائل روحي و عاطفي به ‌خصوص در کودکاني ديده مي‌شود که قبلاً کنترل ادرار داشته،‌ اما اکنون دچار شب‌ادراري شده‌اند از جمله عوامل روحي که مي‌تواند سبب شب‌ادراري شود، تولد يک نوزاد در خانواده است که مي‌تواند موجب شود توجه پدر و مادر به نوزاد معطوف شده و به کودک بزرگ‌تر کمتر توجه کنند.

طاهري، جدايي پدر و مادر و نيز اختلافات و کشمکش‌هاي درون خانواده را يكي ديگر از دلايل شب‌ادراري دانست و اضافه كرد: جابه‌جايي خانواده، مسافرت يا فوت يکي از والدين، تحقير و تنبيه بيش از حد بزرگ‌ترها نسبت به کودک، ايجــاد ترس و هيجــان و اضطــراب شديد در کودک با شنيدن و يا ديدن مناظر و فيلم‌ها و يا بازي‌هاي ترسناک کامپيوتري، جزو ديگر عوامل بسيار مهم در شب‌ادراري است که به تازگي و در سال‌هاي اخير بسيار اهميت پيدا کرده است.

وي با تأكيد بر اينكه آلرژي و حساسيت کودک به غذاها و به‌ خصوص شير گاو مي‌تواند دليلي براي شب‌ادراري او باشد، خاطرنشان كرد: والدين بايد دقت كنند که در چه شب‌هايي و با مصرف چه مواد و يا غذاهايي، اين شب‌ادراري در كودك‌شان تشديد مي‌شود تا كودك را از مصرف آن منع كنند.

اين روان‌شناس در ادامه اظهار كرد: قبلاً تصور مي‌شد که کودکان مبتلا به شب ‌ادراري، خواب عميق‌تري دارند و يا شب ‌ادراري ناشي از اختلال در خواب و بيدار شدن کودک است، اما به تازگي نشان داده شده است که بين خواب کودکان مبتلا به شب‌ادراري و ساير کودکان تفاوتي وجود نداشته و خيس کردن رختخواب در هر مرحله از خواب، چه در مرحله خواب عميق و چه در مراحل خواب سطحي، ممکن است اتفاق بيفتد.

وي با بيان مهم‌ترين راه‌هاي درمان شب‌ادراري، ادامه داد: از بين بردن همه فاکتورها و مسائل عاطفي و روحي که منجر به اضطراب و مشکلات عصبي در کودک مي‌شود، يكي از پر اهميت‌ترين راه‌هاي درمان محسوب مي‌شود.

طاهري، خطاب به والدين، گفت: با استفاده از تشکچه‌هاي زنگ ‌داري که در صورت تماس با اولين قطره ادرار زنگ آن به صدا درمي‌آيد و موجب بيداري کودک مي‌شود، مي‌توان ظرف چند هفته يک رفلکس شرطي در کودک ايجاد كرد به ‌طوري که حتي پرشدن مثانه نيز مي‌تواند به‌ تدريج باعث بيدار شدن کودک شود.

اين روان‌شناس با اشاره به اينكه در روز بايد مايعات زيادي به كودك داده شود و به کودک آموزش داد تا حتي‌الامکان در طول روز ادرار کردن را به تأخير اندازد تا حجم مثانه بيشتر شده و در طول شب ديرتر پر شود، خاطرنشان كرد: بديهي است از غروب آفتاب به بعد لازم است مصرف مايعات و غذاها و ميوه‌هاي آب‌دار به حداقل برسد و کودک حتماً قبل از خواب به دستشويي برود.

وي، تشويق طفل در انجام اين تمرينات و رعايت دقيق درمان‌هاي دارويي و غيردارويي را بسيار مؤثر دانست و افزود: مي‌توان کودک را به ازاي هر چند شب که در خواب ادرار نمي‌کند تشويق کرد و در صورت عدم خيس کردن براي مدت طولاني براي وي جايزه‌اي نيز تهيه كرد.

طاهري، خاطرنشان کرد: در صورت عدم درمان با روش‌هاي فوق، كودك را به روان‌پزشك برده تا با مصرف دارو درمان يابد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس