به گزارش گروه جهاد و مقاومت مشرق، برنامهی عصر خاطرهی حوزه هنری ایلام متعلق به شهید «غلام ملاحی» بود، شهیدی که جای جای مناطق عملیاتی به شجاعت و درایتش گواهی میدهند.فرماندهی که دشتهای خوزستان تا ارتفاعات ایلام و کردستان به خوبی با رشادتهایش آشنا بودند اما این ارتفاعات «میمک» بود که شاهد رسیدن غلام به آرزویش بود. همرزمان شهید ملاحی از غلام و خاطراتش گفتند.
شهیدی که شبانه دفن شد
«مجید تنهایی» از همسنگران این شهید سعید در حلقهی پاسداشت این اسوهی شهادت و شهامت، در عصر خاطرهی حوزه هنری ایلام، اظهار کرد: آشنایی من با ایشان به سال 1356 در مسجد جامع که پایگاه انقلابیون بود، برمیگردد، غلام در میان دوستان و خانواده نمونه و کمنظیر بود، تدین ، صفا، طهارت روح و قلب از او انسانی فرهیخته ساخته بود.
وی ادامه داد: استعداد نظامی شهید غلام در حد اعلا بود و همواره در بین سایر پاسداران متمایز بود و این ویژگیها که توام با رفتار انسانی، پاکدستی و پاکقلبی بود از او انسانی فرهیخته ساخته بود.
تنهایی با ذکر رشادت، درایت و وقتشناسی شهید ملاحی در سال 1365 در عملیاتهایی که در شرق ماهو و در حین شناسایی انجام شد، اظهار کرد: غلام در شرایطی شهید شد که مجبور شدیم ساعت 11 شب او را به خاک بسپاریم ، و از جمله فرماندهانی بود که بر روی دست مردم تشییع نشد اما مردم همواره از رشادتهایش میگویند.
تیزبینی و برنامهمحوری از ویژگیهای شهید ملاحی بود
«حمید آلیآبادی» در عصر خاطرهی شهید غلام ملاحی، اظهار کرد: استعداد نظامی ، تیزبینی و برنامهمحوری از مهمترین ویژگیهایی بود که غلام را متمایز کرد و از وا فرماندهی موفق ساخت و امروز بعد از 29 سال در فرصتی کوتاه چه باید گفت از کسی که خاطرهی تمام کسانی است که او را میشناسند.
وی گفت: در سال 1364 که یگانهای اطلاعات عملیات در خوزستان دعوت شده بودند تا آموزشها و توصیههای لازم را ببینند، دست شهید غلام را به عنوان زبدهترین نیرو در این زمینه، بالا بردند و در میان آن همه سردار شهید، وی معرفی شد که نشان از توان بالای نظامی او داشت.
آلیآبادی دستگیری چند نفر از اعضای گروه «فرسان» با درایت شهید ملاحی را نشانه تیزبینی و تدبیر نظامی و توان حرفهای وی دانست و گفت: علاوه بر اینکه تعداد زیادی از این گروه به هلاکت رسیدند چند نفر از آنان دستگیر و در شهر چرخانده شدند.
این یادگار دوران دفاع مقدس بر شناسایی دلاورمردهای آن دوران برای نسل جوان تاکید و از زحمات حوزه هنری در این زمینه قدردانی کرد.
شهید ملاحی صبغهی فرهنگی داشت
«خدارحم سحری» هم در این عصر خاطره اظهار کرد: شهدا مانند کوههای استوار و بلندی هستند که به راحتی نمیتوان به قلهی معرفت آنان دست یافت و هر کدام ار ما به اندازهی وسعمان از آنان شناخت داریم و میتوانیم به این شناخت دست پیدا کنیم.
وی با بیان اینکه من شهید غلام را از سال 58 میشناختم، ادامه داد: ایشان دارای صبغهای فرهنگی بودند و دفاع مقدس وی را به سمت مسائل نظامی کشاند و در مقطعی در اتحادیهی انجمنهای اسلامی دانشآموزان فعال بود.
سحری گفت: غلام از نظر عاطفی کمنظیر و مهربانیش زبانزد بود وقتی رزمندهای با مشکلی مواجه میشد با عطوفت برخورد میکرد اما در میدان دفاع آن چنان جدی بود و بر انجام وظیفه تاکید میکرد که الگو بود و هیچگاه تدبیر نظامی را فدای روابط دوستانه نمیکرد و میتوان او را با شهید «حسن باقری» مقایسه کرد.
این یادگار دوران دفاع مقدس گفت: شهید غلام بسیار صبور بود، تا جایی که در حین جابجایی یک خاکریز ترکش خورده بود اما چیزی نگفت تا کار تمام شد و به سنگر برگشتیم.
بزرگداشت شهدا را مناسبتی نکنیم
«علی رشیدی» هم پرداختن به شهدا آن هم بدون مناسبت، را کاری ارزشمند از طرف حوزه هنری دانست و گفت: شهید غلام تنها شهیدی بود که بر دستان مردم ایلام تشییع نشد بلکه ملائک روح مطهرش را مشایعت کردند.
وی با خواندن بخشهایی از خطبهی 182 نهجالبلاغه گفت: خطبههای حضرت علی(ع) تنها مربوط به زمان خودش نیست بلکه امروز برای همهی درس است و ما میتوانیم مصداق این کلام جاویدان باشیم.
رشیدی اظهار کرد: شهید غلام بهترین فرماندهای نظامی و ژنرالهای کشورهایی مانند فرانسه که به عراق کمک میکردند را شکست داد چون به عنوان مثال طراحی ساخت سنگر صدام که میتوانست از آن کانیسخت تا زعفرانی را ببیند کار مهندسان نظامی فرانسه بود.
رشیدی صداقت را از ویژگیهای شهید غلام بیان کرد و گفت: باید این سرمایههای عظیم انسانی را بیش از پیش به نسل جوان معرفی کرد.
در این برنامه «محمدعلی قاسمی» و «بهروز سپیدنامه» سرودههای خود را در وصف شهید ملاحی قرائت کردند.
در پایان پرترهی شهید ملاحی که توسط هنرمند ایلامی بهمن نظری ترسیم شده بود، تقدیم همسر و تنها دختر این شهید گرانسنگ شد.
برنامهی عصر خاطرهی حوزه هنری ایلام متعلق به شهید «غلام ملاحی» بود، شهیدی که جای جای مناطق عملیاتی به شجاعت و درایتش گواهی میدهند.
منبع: ایسنا