کد خبر 721350
تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۰۳:۱۶
معدن یورت

امروز بایکوت خبرنگاران گلستانی برای سفر رئیس جمهور به معدن آزادشهر جواب نداد و همه معدن‌چیان خبرنگار شدند و صدایشان را به آن اندازه بلند کردند که جهانی شدند.

به گزارش مشرق، حسن‎روحانی، رئیس جمهور امروز میهمان  استان گلستان بود تا با خانواده داغ‌دیده و معدن‎چیان خسته از شقاوت‎های زمستان یورت آزادشهر دیدار و گفت‎وگو کند.

گرچه رسیدگی به خانواده‎های جان‎باخته و معرفی مقصران این حادثه از سوی رئیس جمهور به معدن‎چیان وعده داده شد اما معدن‎چیان پس از گذشت ۳ سال از وعده‎هایی که هیچ‌گاه به مقام عمل نرسیده بود خسته شده بودند و این اعتراض را با سینه‌زنی و عزاداری و تکبیر نشان دادند.

کارگران معدن‎یورت آزادشهر در مصیب‎های خود امروز را روز عزا می‎دانستند و شاید خانواده‎های داغدار معدن یورت آزادشهر و معدن‎چیان به جای سخنرانی زیبا و دادن وعده انتظار داشتند رئیس جمهور حرف‎هایشان را بشنود و با استقبال سرد خود سبب شدند روحانی به سرعت محل را ترک کند.

حتی ممانعت از حضور خبرنگاران در سفر ریاست جمهوری به استان گلستان نیز مانع از آن نشد که حقیقت معدن یورت آزادشهر پنهان بماند و امروز داغ کارگران معدن یورت آزادشهر را حتی رسانه‎های غربی نیز به وضوح شنیدند.

خانواده‎های داغدار معدن‌چیان با عصبانیت از اینکه مدیریت بحران استان گلستان نتوانسته تاکنون نسبت به رها‎سازی محبوس‌شدگان اقدامی داشته باشند، منتظر رئیس جمهور بودند.

دردهایی که این کارگران و خانواده‎هایشان از بی‎توجهی مسئولان شهرستانی و استانی مانند عدم پرداخت چندین ماه حقوق و مزایا سختی‎کار، بیمه‎های فصلی، نداشتن امنیت شغلی، کمبود تجهیزات کاری و ایمنی سبب شده بود که سفر حسن روحانی به استان گلستان که به نظر می‎رسید یک سفر تبلیغاتی انتخاباتی باشد، به گونه‎ای دیگر رقم بخورد.

نخستین اعتراض خانواده‎های معدنچیان به عدم حضور پس از گذشت ۵ روز از حادثه رئیس جمهور بود و خانواده‎های داغدار عقیده داشتند که این حادثه بزرگتر از حادثه پلاسکو بوده اما به علت آنکه معدن‎چیان از قشرهای ضعیف جامعه هستند و مانند پایتخت‎نشینان مورد توجه مسئولان قرار نمی‎گیرند.

از سویی سرکوبی اعتراض‎های این کارگران که از سال ۱۳۹۳ نسبت به معوقه مطالبات، بیمه و امنیت شغلی اعتراض داشتند سبب شد که سرد‎ترین استقبال از رئیس جمهور در طول تاریخ انقلاب اسلامی را در گلستان شاهد باشیم.

خانواده‎های داغدار معدن یورت آزادشهر و معدن‎چیان به جای سخنرانی زیبا و دادن وعده انتظار داشتند رئیس جمهور حرف‎هایشان را بشنود.

کارگران معدن از اینکه مسئولان دولتی قصور را گردن کارگرانی که بارها نسبت به ایمنی این معدن اعتراض داشتند شاکی بودند و شاید تکریم و احقاق حقوق یک کارگر زحمت‎کش و ایثارگری که روزها در عمق یک هزار و ۷۰۰ متری مشغول به فعالیت هستند را از رئیس جمهور درخواست داشتند.

غلامحسین میردار پدر دو جان‌باخته فاجعه معدن آزادشهر که دامادش نیز جزو محبوس شدگان در معدن است، در آزادشهر اظهار داشت:  چرا کارفرمایان قصور و تقصیرات خود را به‌عهده نمی‌گیرند؟ و در هر کوتاهی خود، مقصر اصلی را کارگران می‌دانند.

وی افزود: این کارگاه مداربسته بوده و همه این موضوع را می‌دانند و هیچ راهی برای تهویه نداشته، اما اینان نمی‌خواهند قبول کنند که ضعف در تهویه و ایمنی این کارگاه بوده و ایجاد جرقه توسط کارگر را، عامل ایجاد انفجار می‌دانند.

پدر ۲ جان باخته فاجعه معدن آزادشهر تصریح کرد: در صورتی که اگر دستگاه تهویه یا دستگاه میزان گاز موجود را در داخل تونل کار گذاشته بودند این اتفاق نمی‌افتاد که من ۳ عزیز خود را از دست بدهم.

میردار اظهار کرد: من ۷۰ سال سن دارم و توانایی کار کردن ندارم حالا چطور خرج ۲ عروس و دختر و نوه‌های خود را بدهم؟  هر چقدر هم دولت به ما پول دهد آیا پدر نوه‌های من برمی‌گردد؟ آیا عصای دستم که پسرهای من بودند برمی‌گردد؟

مادر حسن علیخانی یکی از مصدومان معدن زمستانه یورت شهرستان آزادشهر که در بیمارستان شهید مطهری شهرستان گنبدکاووس بستری است،  در گنبدکاووس اظهار داشت: جوان ۳۶ ساله من در این حادثه کتفش شکستگی شدیدی دارد، عصب چشمش آسیب دیده، پشت سرش شکسته، سر زانوش پارگی ایجاد شده و امروز پس از ۴ روز تحت عمل چند جراحی قرار گرفته، چه کسی پاسخگو است؟

وی افزود: آیا دیگر می‎تواند برای امرار معاش زندگیش در آینده کار کند؟  به قدری حقوقشان عقب می‎افتاد که برای هزینه نان نیز پول نداشت و بارها از من پول می‎گرفت تا شرمنده زن و فرزندش نباشد.

مادر یکی از مصدومان حادثه معدن تصریح کرد: در گذشته بارها و بارها شکایت کردند اما همین مسئولان با ضرب و شتم آنها را متفرق کردند.

وی اظهار کرد: پسرم ۱۰ روز قبل از این حادثه، نشت بیش از اندازه گاز را گوشزد کرد اما یک هفته از کار اخراج شد و تازه دوباره به سرکار رفت که پس از یکی، ۲ روز این حادثه اتفاق افتاد.

برادر یکی از محبوس‌شدگان در معدن آزادشهر که خواست نامش فاش نشود،  در آزادشهر گفت: این معدن با عمق یک‎هزار و ۸۰۰ متری هیچ‌گونه تهویه و هواکشی نداشته و برادرم حدود ۲۰ روز پیش این موضوع و همچنین نشت گاز را گوشزد کرده و عنوان می‎کند کار ما در معدن به مثابه خودکشی است اما متاسفانه به جای پیگیری نواقص و رفع مشکلات معدن که جان این کارگران را تهدید می‌کرد، وی را به دفتر احضار و از وی تعهد می‌گیرند که دیگر به این وضعیت اعتراض نکند و یک هفته از کار در معدن اخراج می‌شود.

وی افزود: از سال ۹۴، این کارگر ۱۱ ماه از حقوق خود را طلبکار است و حقوقش ماهی ۸۰۹ هزار تومان بود.

برادر یکی از کارگران محبوس‌شده در معدن آزادشهر تصریح کرد: از لحاظ ایمنی هیچ‌گونه ایمنی نداشتند و حتی باتری چراغ کلاه خود و دیگر وسایل ایمنی اولیه را خود تهیه می‌کردند و بیشتر کلاه‌های ایمنی موجود برای ورود به تونل شکسته و فرسوده بود.

وی افزود: مدیرعامل این شرکت از فروش این ذغال سنگ‌ها که دارای خلوص بسیار بالا است، پول‌های هنگفتی به جیب میزد اما حتی ایمنی اولیه این کارگاه را تامین نمی‌کرد.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۰۹:۲۲ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۸
    1 0
    برن گم شن این کارگران بی شعور اصلا رئیس جمهور نباید پرستیژشو به خاطر چندتا بو گندو خراب کنه

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس