کد خبر 719907
تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۳:۴۵
ترامپ

دونالد ترامپ در سه‌ماهه نخست به قدرت رسیدن کمترین میزان محبوبیت را در بین روسای جمهور پیشین آمریکا به خود اختصاص داده است.

به گزارش مشرق، رامین ولی­زاده میدانی در یادداشتی نوشت:

سه‌ ماهه نخست به قدرت رسیدن دونالد ترامپ در حالی پایان یافت که اکثر برنامه‌های وی تحقیق نیافته است. نگاهی اجمالی به برنامه‌ها و وعده­‌های انتخاباتی رئیس‌جمهور آمریکا و شرایط کنونی در این کشور مؤید این ادعا است.

حوزه بوروکراسی اداری واشنگتن یکی از نقاط منفی در کارنامه ترامپ محسوب می‌شود. تنها یک‌دهم از کارکنان سیاسی دولت دونالد ترامپ انتخاب شده­‌اند. عدم موفقیت ترامپ در ساختار اداری ایالات‌متحده در طی سه ماه اخیر به‌ وضوح مشاهده می‌شود. ناتوانی رئیس‌جمهور آمریکا از حذف مقررات زائد، کاهش کارمندان فدرال و ایجاد محدودیت برای لابی‌ها از جمله این ناکامی‌ها محسوب می‌شود.

فرمان اجرایی جنجالی دونالد ترامپ در رابطه با جلوگیری از مهاجرت از ۶ کشور مسلمان به ایالات‌متحده آمریکا یکی از فرمان­هایی بود که حکم قضایی موجب توقف آن شد. همچنین برنامه رئیس‌جمهور آمریکا برای اصلاح مالیات‌ها که باعث تشدید اختلاف طبقاتی می‌شد، برنامه ناموفق دیگر وی به شمار می­‌آید.

ادعاهای دونالد ترامپ برای کشیدن دیوار در مرز مکزیک از نقاط جنجالی مواضع وی در دوره رقابت‌های انتخاباتی به شمار می‌آمد؛ اما دولت آمریکا اخیراً این موضوع را برای عدم تعطیلی دولت از دستور کار خارج ساخت.

دولت ترامپ در ۱۰۰ روز اخیر در حوزه اقتصادی نیز ناکام بوده است. کاهش رشد اقتصادی بر اساس آمارهای رسمی از نشانه‌های ناتوانی در این حوزه محسوب می‌شود؛ به‌طوری‌که رشد اقتصادی در این کشور طی سه‌ماهه نخست سال جاری معادل هفت‌دهم درصد تولید ناخالص داخلی آمریکا است که پایین‌ترین میزان از سه‌ماهه نخست سال ۲۰۱۴ به شمار می‌رود. این در حالی است که دونالد ترامپ در رقابت‌های انتخاباتی خود ادعا کرده بود که رشد اقتصادی ایالات‌متحده را به ۴ درصد می‌رساند.

علاوه بر آن، نقش افراد نزدیک به ترامپ و برخی از اعضای خانواده وی در کاخ سفید بدون توجه به تخصص آن­ها باعث شده که انتقادهای جدی نسبت به این موضوع وارد شود. همچنین گمانه‌زنی‌ها از ارتباط کمپین ترامپ با مسکو از دردسرهای دیگر برای دولت واشنگتن محسوب می‌شود.

لغو «اوباماکر» از هدف‌های دیگر ترامپ بود که دوبار شکست در حذف این قانون بر ناکامی‌های دولت افزوده بود. دونالد ترامپ در ارتباط با قانون بیمه درمانی اوباما دو شکست را به‌صورت هم‌زمان تجربه کرده بود. اولاً از حذف این قانون ناکام مانده بود، ثانیاً در اجماع سازی جمهوری‌خواهان نیز ناتوان بود؛ به‌طوری‌که ترامپ پس از شکست در این قضیه، نارضایتی خود از عدم همراهی جمهوری‌خواهان را نیز ابراز کرد. سرانجام این قانون در مجلس نمایندگان آمریکا با ۲۱۷ رأی موافق در مقابل ۲۱۳ رأی مخالف به تصویب رسید که هنوز به تصویب صحن سنا نیاز دارد. به نظر می‌رسد در سنا پیشنهادهای اصلاحی بسیاری بر روی این قانون اعمال خواهد شد.

دیدگاه افکار عمومی آمریکا در قبال اقدامات ۱۰۰ روزه دونالد ترامپ اماره‌ای از عدم موفقیت برنامه‌های وی محسوب می‌شود. ۵۴ درصد مردم آمریکا در نظرسنجی موسسه گالوپ به ناتوانی رئیس‌جمهور این کشور در تحقق برنامه‌های خود اشاره داشتند.

در مجموع می‌توان گفت که دونالد ترامپ طی سه ماه اخیر در تحقیق اکثر برنامه‌های خود ناکام بوده است. بر این اساس وی در سه‌ماهه نخست به قدرت رسیدن کمترین میزان محبوبیت را در بین روسای جمهور پیشین آمریکا به خود اختصاص داده است. به نظر می‌رسد تنش‌آفرینی آمریکا در پرونده‌های سیاست خارجی نیز سرپوشی بر ناکامی‌های سیاست داخلی محسوب می­‌شود. با این‌ حال این تاکتیک در میان‌مدت و درازمدت مؤثر نخواهد بود.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس