کد خبر 71932
تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۰ - ۱۰:۱۳

زماني كه فيفا به دليل بركناري سياسي محمد دادكان، فوتبال ايران را تعليق كرد محمود احمدي‌نژاد از فيفا به عنوان يك بنگاه بيگانه نام برد كه حق دخالت در امور داخلي كشورها را ندارد.

به گزارش مشرق، موج حضور مديران سياسي در فوتبال ايران همچنان ادامه دارد و به نظر مي‌رسد با توجه به تبديل سازمان تربيت بدني به وزارت ورزش و جوانان و نظارت مستقيم نمايندگان مجلس بر اتفاقات ورزش كشور، در آينده‌اي نزديك تشديد هم خواهد شد.
سياسيون اغلب با شعارهاي دهان پركن به عرصه ورزش مي‌آيند و چنان از قرار گرفتن در كانون توجه هيجان زده مي‌شوند كه گاهي جملاتي به‌ياد ماندني را از خود به يادگار مي‌گذارند.
تهران امروز در گزارشی نوشت: اين تنها اشاره‌اي كوتاه است به آنچه از تسلط سياسيون بر امور ورزشي در ذهن فوتبال ايران به ثبت رسيده است.

1 - مقداد نجف نژاد: رسوايي دير ارسال شدن فهرست بازيكنان استقلال به كنفدراسيون فوتبال آسيا در دوره كوتاه مديريت او حادث شد. نجف‌نژاد در بحراني‌ترين روزهاي باشگاه استقلال طي دهه اخير مديريت باشگاه را برعهده گرفت و اتفاقات عجيبي را رقم زد. روزي كه AFC خبر رسمي حذف استقلال را اعلام كرد نجف نژاد در ورزشگاه آزادي به خبرنگاران گفت: «تكذيب مي‌كنم، ما در زمان مقرر فهرست استقلال را براي فيفا فرستاده ايم!» منظور او از فيفا همان كنفدراسيون فوتبال آسيا بود. قبل از يكي از مسابقات استقلال در ليگ برتر نجف نژاد به همراه علي نظري جويباري – سرپرست وقت باشگاه استقلال – در دفتر باشگاه جلسه داشت. زماني كه جويباري قصد داشت به ورزشگاه برود نجف نژاد به او گفت: «كجا مي‌خواهي بروي؟ همين جا در دفتر بازي را با هم تماشا مي‌كنيم!» او به هر حال تازه وارد فوتبال شده بود و نمي‌دانست سرپرست تيم بايد در مسابقات رسمي روي نيمكت حضور داشته باشد.

2 - محسن رضايي: اخيرا در يك برنامه تلويزيوني ثابت كرد اعتماد به نفسش در زمينه كارشناسي ورزش دست كمي از تسلطي كه بر امور سياسي بروز مي‌دهد، ندارد. رضايي در اين برنامه مدعي شد به جهت تعريف‌هايي كه از تيم بارسلونا شنيده بوده، به تماشاي يكي از مسابقات اين تيم نشسته و آن را آناليز كرده است. او گفت: «اخيرا بازي بارسلون و يك تيم انگليسي را ديدم. براي اينكه در آن به دنبال سوژه‌اي بودم كه پيش از اين از ديگران شنيده بودم. در بازي اين دو تيم دنبال نمادهايي بودم. در ۲۰ دقيقه اول اين بازي بارسلوني‌ها ۱۲۶ پاس به هم دادند در حالي‌كه بازيكنان تيم انگليس تنها ۲۷ يا ۲۸ پاس به هم دادند. فرداي آن شب در مجمع جلسه كميته ورزش دبيرخانه را تشكيل دادم و نكته مهمي را متوجه شديم. ما فهميديم كه تيم بارسلونا يك تيم ايدئولوژيك است.»

3 - محمد رويانيان: رئيس ستاد حمل‌ونقل و سوخت كشور ناگهان از پشت ميز مديريت باشگاه پرسپوليس سر درآورد و همه را غافلگير كرد. سردار رويانيان با شعار «درود بر مخالفانم» كارش را در پرسپوليس آغاز كرد اما خيلي زود مجبور شد به اين شعار پشت كند و روي خط برنامه‌90 با يكي از نمايندگان مجلس كه در مخالفت با او حرف مي‌زد درگيري لفظي پيدا كرد. رويانيان در يكي از اولين مصاحبه‌هايش پس از حضور در باشگاه پرسپوليس اعلام كرد حميد استيلي را نمي‌شناسد اما بعدا گفت منظور خاصي از اين حرف نداشته و مي‌خواسته با خبرنگاران شوخي كند. او در ادامه گفت حميد استيلي تا وقتي روند روبه رشد پرسپوليس ادامه داشته روي نيمكت مربيگري باقي خواهد ماند. اين در حالي بود كه در آن مقطع پرسپوليس پس از واگذار كردن داربي در انتهاي جدول دست و پا مي‌زد و اساسا روند روبه رشدي وجود نداشت. مديرعامل جديد پرسپوليس با اين استارت رويايي خيلي زود به عنوان يك سوژه بكر نظر رسانه‌ها را به خودش جلب كرد. او قبل از بازي پرسپوليس و فجرسپاسي از بازيكنان پرسپوليس خواست آن قدر به حريف گل بزنند كه دروازه‌اش از جا كنده شود. سردار ملتمسانه خطاب به بازيكنان گفت: «اگر نمي‌توانيد شش گل بزنيد لااقل پنج گل بزنيد.»

4 - محمود احمدي‌نژاد: زماني كه فيفا به دليل بركناري سياسي محمد دادكان، فوتبال ايران را تعليق كرد محمود احمدي‌نژاد از فيفا به عنوان يك بنگاه بيگانه نام برد كه حق دخالت در امور داخلي كشورها را ندارد. رئيس‌جمهور ايران در ديدار با تيم‌هاي ورزشي معمولا از محاسبات رياضي براي اثبات سهولت كسب موفقيت‌هاي ورزشي استفاده مي‌كند. مثلا در بازديدي كه از اردوي تيم ملي فوتبال داشت به بازيكنان گفت: «دروازه فوتبال هفت متر و اندي طول دارد و قطر توپ بسيار اندك است، بنابراين جا دادن اين حجم كوچك در چنين فضاي بزرگي نمي‌تواند كار سختي باشد.» محمود احمدي‌نژاد از توصيه‌هاي فني هم غافل نمي‌شود. او قبل از جام جهاني از ملي پوشان فوتبال ايران خواسته بود بيشتر از آنكه خودشان بدوند، توپ را بدوانند و شوت‌هاي از راه دور را هم فراموش نكنند.

5 - عشرت شايق: يكي ديگر از نمايندگان مجلس و از معدود بانواني كه سابقه حضور در هيات مديره يك باشگاه مطرح فوتبال در ايران را دارد. شايق بارها درباره اوضاع فني و تاكتيكي استقلال اظهارنظر كرد و حتي امير قلعه نويي را به مباحثه مي‌طلبيد. قلعه نويي زماني كه از استقلال رفت در مصاحبه‌اي فاش كرد كه خانم شايق با استفاده از سه دفاع موافق نبوده و همواره بابت اينكه استقلال با اين شيوه سنتي بازي مي‌كند انتقاد مي‌كرده. شايق قصد داشت باشگاه استقلال را به استانداردهاي باشگاه‌هاي اروپايي نزديك كند اما حضور او در جمع اعضاي هيات مديره دوام زيادي نداشت.

6 - حبيب كاشاني: او در ظاهر اعتراف مي‌كرد كه سررشته‌اي از فوتبال ندارد و وارد مباحث فني نمي‌شود اما همواره از گوشه و كنار شنيده مي‌شد در جلسات خصوصي با مربيان پرسپوليس وارد بحث‌هاي فني هم مي‌شود و نظراتش را ديكته مي‌كند. كاشاني در يكي از برنامه‌هاي90 در پاسخ به پرسش‌هاي متوالي مجري برنامه گفت: «شايد يك مربي بخواهد باسيستم 2-5-3 بازي كند يا يكي ديگر با سيستم 4-3-4 بازي كند.» فردوسي پور به او يادآوري كرد كه بازي كردن با روش 4-3-4 امكانپذير نيست و فوتبال اصولا با يازده بازيكن برگزار مي‌شود اما كاشاني سعي كرد خيلي سريع از اين نكته عبور كند تا زياد به آن دامن زده نشود.

7 - احمد شهرياري: سردار در پنجمين دوره ليگ حرفه‌اي خيلي زود با مجيد جلالي كه نتايج خوبي را با صبا باتري كسب كرده بود به مشكل برخورد و او را اخراج كرد. جلالي بعدها در توصيف چگونگي بركناري‌اش گفت: «يك روز مرا صدا كرد در اتاقش و پرسيد چرا تيم ما «پلي ميكر» ندارد. احساسم اين بود كه اين موضوع را شخص ديگري به مديرعامل باشگاه منتقل كرده است. از او پرسيدم پلي ميكر يعني چه. چندبار خواست بحث را عوض كند اما من سوالم را تكرار كردم. ايشان عصباني شد و گفت «يعني منظورت اين است كه من معني اين عبارت را نمي‌دانم؟» دو روز بعد مرا از تيم كنار گذاشتند اما آقاي مديرعامل سوالم را بي‌پاسخ گذاشت و آخر نگفت پلي ميكر يعني چه!»

8 - اكبر غمخوار: با شعار شفاف‌سازي در فوتبال و در ميان گذاشتن تمام اتفاقات ريز و درشت باشگاه با هواداران از اواسط دومين دوره ليگ حرفه‌اي به عنوان مديرعامل پرسپوليس معرفي شد. اكبر غمخوار در برنامه 90 از سيستم 1-5-3 علي پروين انتقاد كرد و حتي وقتي به او تذكر داده شد كه چنين سيستمي وجود خارجي ندارد هم زير بار پذيرفتن اشتباهش نمي‌رفت. او در توجيه عدم پرداخت حق و حقوق بازيكنان مي‌گفت: «ما روي پاداش قهرماني تيم در آسيا حساب كرده بوديم. بنابراين وقتي قهرمان آسيا نشديم پولي هم نداريم كه به بازيكنان بدهيم.» غمخوار تسويه حساب با بازيكنان تيم را در گروي قهرماني در آسيا مي‌دانست!

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس