کد خبر 718131
تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۴:۰۰
فیلم/ وقتی اشک دانشجویان و اساتید پروژه ماهواره شریف را درآوردند

رئیس پژوهشگاه فضایی ایران ویژگیهای ماهواره مخابراتی «ناهید ۲» را که قرار است تا سال ۹۷ به فضا پرتاب شود تشریح کرد و گفت: این ماهواره قابلیت برقراری ارتباط تلفنی بین دو نقطه زمین را دارد.

به گزارش مشرق، حسن حدادپور با اشاره به آماده سازی فاز نخست آزمایشگاه پژوهشگاه فضایی ایران اظهار داشت: فاز دوم این آزمایشگاه در دو مرحله طراحی شده است که مرحله نخست آن برای پشتیبانی دو ماهواره «ناهید ۲» و «سها» طراحی شده است که تا چند ماه آینده، مرحله نخست فاز دوم بهره برداری می شود.

رئیس پژوهشگاه فضایی کشور با بیان اینکه مرحله دوم فاز ۲ آزمایشگاه فضایی، برای ماهواره های عملیاتی سنجشی و مخابراتی هدفگذاری شده که تا پایان سال ۱۳۹۷ اجرایی می شود، در مورد ویژگی های ماهواره های «ناهید ۱» و «ناهید۲» گفت: «ناهید ۱» از سه فناوری کنترل وضعیت سه محوره ، ارتباط مخابراتی و یکی هم پنل خورشیدی باز شونده برخوردار است؛ اما در «ناهید ۲ » داده های «ناهید ۱» تثبیت و کنترل وضعیت سه محوره ارتقا می یابد و تعیین موقعیت رادیویی ماهواره را در سطح زمین قرار می دهیم .

حدادپور اظهار داشت: تاکنون ماهواره های کشور دارای طول عمر محدود و مدار حرکتی در حال تغییر بوده اند اما در ماهواره «ناهید۲»، سیستم پیشران نصب شده است که این قابلیت این امکان را به ماهواره می دهد که ارتفاع مداری خود را حفظ کند و همچنین می تواند بین دو نقطه زمین یک ارتباط تلفنی برقرار کند. در کنار این ویژگی ها، فناوری های جدیدی نیز آزمایش می شود.

وی در زمینه تعامل با دانشگاه ها در حوزه ساخت ماهواره گفت: در چند حوزه در حال تعامل با دانشگاه ها هستیم. این همکاری ها در حوزه فعالیت های پژوهشی مشترک است که در حال عقد قراردادهایی در این حوزه هستیم و در زمینه زیرمجموعه های ماهواره نیز با برخی از دانشگاهها همکاری می کنیم.

رئیس پژوهشگاه فضایی کشور درباره مشکلاتی که در حوزه دستیابی به تکنولوژی در پژوهشگاه وجود دارد، خاطرنشان کرد: به غیر از حوزه پرتاب ماهواره که موضوع جداگانه ای است در حوزه ماهواره، مشکل غیر قابل حلی نداریم و تمام تکنولوژی های مورد نیاز ماهواره های سنجشی و مخابراتی با کمی فاصله در دسترس هستند و با تلاش بیشتر امکان تحقق آنها وجود دارد. در بعضی از حوزه های این بخش، تجربیاتی در کشور وجود دارد و در حوزه های دیگری که این تجربیات وجود ندارد نیز دست یافتن به آنها خیلی هم دور نیست .

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 8
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • مغز متفکر IR ۱۴:۰۸ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۱
    5 1
    اینقدر گفتم "موشک ضد ماهواره از اوجب واجبات است" توجه نکردید , خود شخص مدیر شبکه جم منهدم شد !!!
    • IR ۱۷:۳۳ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۱
      4 0
      شما فقط اواکس را اوجب واجبات میدانستید.
    • مغز IR ۲۰:۰۰ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۱
      1 0
      نه عمو , همیشه گفتم 3 چیز اوجب واجباته . 1-آواکس 2-موشک ضدماهواره 3- موشک بالستیک قاره پیما
  • سروش IR ۱۴:۳۶ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۱
    7 1
    میشه من از مسئولین بزرگوار ی خواهش کنم؟؟؟نمیشه اول کارو انجام بدید بعد که جواب گرفتین رسانه ای کنید!!!!خسته شدیم از بس گفتین اخر این ماه اول اون ماه اول این سال اخر اون سال.....
  • کامران IR ۱۴:۴۱ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۱
    15 6
    وقتی دولت تدبیر از ترس آمریکا و انگلیس اجازه پرتاب نمیده هرچی درست کنیم چه فایده
  • میلیتاریست IR ۱۵:۳۳ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۱
    16 1
    بابا بچه ی منم ریش در اورد این قدر طولش دادید
  • ا IR ۱۸:۳۳ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۱
    15 0
    البته به شزطی پرتاب میشه که روحانی رای نیاره
  • ایرانی IR ۲۰:۴۸ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۱
    2 0
    کی ما یک ماهواره دیگه پرتاب می کنیم؟ 1 -وقتی که نی گل دهد 2- وقتی که مرغ شیر دهد

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس