به گزارش مشرق، در مسابقه اتومبیلرانی شتاب 400 متر که برای چندمین بار در مرودشت در حال برگزاری بود حادثه ای تلخ رخ داد.
این حادثه زمانی اتفاق افتاد که یکی از شرکت کنندگان در این مسابقه پس از عبور از خط پایان در کنترل اتومبیل خود ناتوان ماند و پس از طی مسافتی به سه نفر در محل برخورد کرد.
روزنامه شرق در این زمینه نوشت: سه گردشگر كه مشغول بازديد از تختجمشيد بودند، بر اثر برخورد ناگهاني با اتومبيلي در مسابقه اتومبيلراني كه به همت باشگاه اتومبيلراني پرسپوليس برگزار شده بود، مجروح شده و به بيمارستان مرودشت منتقل شدند.
برگزاري مسابقات اتومبيلراني در كنار يكي از شاخصترين آثار تاريخي جهان كه پس از ثبت در آثار جهاني يونسكو ديگر نه به ايرانيان بلكه به عموم مردم دنيا تعلق دارد، نشاندهنده بيتفاوتي مسوولان سازمان ميراث فرهنگي و همينطور بياحترامي افرادی است كه پول را به تاريخ ترجيح ميدهند و به علت كسب درآمد بيشتر، تاريخ كشورشان را ميفروشند.
آنها از هيچ تلاشي فروگذار نميكنند تا بتوانند با استفاده از اسم و رسم آثار شاخص ايراني همچون تختجمشيد اسپانسرها را به خود جذب كنند.
دكتر كاميار عبدي، باستانشناس كه مطالعات زيادي روي دوره هخامنشيان انجام داده است، درباره اتفاقي كه بهتازگي در محوطه تختجمشيد صورت گرفته ميگويد: «متاسفانه اين اتفاق حيثيت و وجهه تاريخي تختجمشيد را خدشهدار كرده و ارزش آن را به اندازه يك شهربازي پايين آورده است. تختجمشيد مكان قابل احترامي است كه به علت نبوغ هنر و معماري كه در آن به كار رفته و همينطور به دليل گذشتگانمان بايد به آن احترام بگذاريم. اتفاقي كه بهتازگي افتاده جدا از لطمات تخريبي كه روي اين سازه ميگذارد ايجاد يك ابتذال فرهنگي را نشان ميدهد كه كمكم رو به گسترش است.»
به گفته اين استاد دانشگاه، اين اتفاق در هيچ كجاي دنيا رخ نميدهد. «هيچگاه دولت كشورها اجازه نميدهند كارناوالي اطراف تاجمحل هند، شهر ممنوعه چين يا كلوسئوم در رم برگزار شود. مردم براي ديدن اين آثار و ساير شاخصهاي معماري جهان احترام زيادي ميگذارند و همين امر باعث ميشود قدرشان را بدانند و بيشتر از آنها حفاظت و حراست كنند. حتي گاهي گردشگران مجبور ميشوند پاي پياده به ديدن آثار تاريخي بروند و هيچ ماشيني حق نزديك شدن به آنها را ندارد.»