به گزارش مشرق به نقل از مهر، دکتر سیدهاشم سید مهدی با بیان اینکه پسماندهای سلولهای جنینی در مری و یک سوم فوقانی معده عاملی برای ابتلا به سرطان معده است، اظهارداشت: بقایای سلولهای جنینی قابلیت سرطانی شدن را دارند که با بررسی ها و تست های تشخیصی معمول، رادیوگرافی و سی. تی. اسکن قابل شناسایی نیستند.
وی ادامه داد: سرطان معده در مردان پس از سرطان ریه شایعترین سرطان است حال آنکه در زنان سرطان پستان شایع ترین سرطان به شمار می آید.
عضو کمیته اجرایی ششمین کنگره انجمن علمی جراحان عمومی کشور افزود: علائم و نشانه های اولیه سرطان معده گول زننده و مشابه ناراحتیهای گوارشی است به طوریکه افراد سعی دارند با پرهیز غذایی و درمان خودسرانه بهبود پیدا کنند.
سیدمهدی با بیان اینکه کاهش وزن و بی اشتهایی علامت مهمی در تشخیص سرطان معده است، گفت: در مراحل اولیه ناراحتیهای گوارشی چون تهوع، بی اشتهایی، کاهش وزن، درد ملایم و متناوب و در مراحل پیشرفته وجود خون در مدفوع و مدفوع سیاه رنگ(ملنا) و در مراحل پیشرفته تر استفراغ خونی بروز می کند.
وی ادامه داد: وجود هلیکوباکترپیلوری و استعداد ابتلاء فرد به سرطان معده از فرضیات موجود در دنیای پزشکی است حال آنکه افزایش اسیدمعده، استعمال دخانیات، مصرف غذاهای نمک سود شده و دودی، افزایش مصرف غذاهای سرخ کردنی همگی از عوامل پرخطر برای ابتلاء به سرطان معده هستند.
عضو کمیته اجرایی ششمین کنگره انجمن علمی جراحان عمومی کشور آندوسکوپی و رادیوگرافی معده را از راههای تشخیص سرطان معده برشمرد و یادآور شد: در زخمهای معده احتمال سرطانی شدن وجود دارد از این رو چنانچه زخم معده ای پس از 3 ماه دارو درمانی به درمان پاسخ ندهد اندیکاسیونی برای جراحی معده است.
سیدمهدی توصیه کرد تا افراد با کوچکترین علامت در تغییر وضعیت مزاج، دفع، بی اشتهایی، تهوع و کاهش وزن برای بررسیهای بیشتر به پزشک متخصص مراجعه کنند.
وی یادآور شد: در ششمین کنگره انجمن علمی جراحان عمومی که با عنوان "مدیریت عود و عوارض سرطانهای شایع پس از درمان در ایران" طی روزهای 11 تا 13 آبان 90 در مرکز همایشهای بینالمللی رازی برگزار میشود نحوه مدیریت عود و عوارض سرطانهای دستگاه گوارش به عنوان یکی از شایعترین سرطانهای ایران بررسی میشود و شرکت در این کنگره برای عموم آزاد است.
عضو کمیته اجرایی ششمین کنگره انجمن علمی جراحان عمومی کشور با اشاره به فراوانی سرطان معده در مردان گفت: این سرطان در افرادی با گروه خونی A شایعتر است.