به گزارش مشرق، نادر قاضی پور؛ در تشریح آخرین جلسه کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی گفت: کمیسیون با حضور معاونان وزیر صنعت، معدن و نمایندگان اتاق بازرگانی، اتاق تعاون و نیز سازمان مدیریت و برنامهریزی تشکیل جلسه داد و مقرر شد قانون حداکثر استفاده از توان تولید داخلی مصوب ۵/۱/ ۹۱ مورد بررسی قرار گیرد.
وی در مورد محور موضوعات جلسه افزود: پس از بررسی طرح و برنامه مذکور بحث شد که چرا این قانون در اجرا موفق نبوده و اگر اشکالی وجود دارد، دوستان نقطه نظرات خود را مکتوب کنند تا روشن شود علت اصلی ناتوانی مصوبه در کجاست.
سخنگوی کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی با استناد به استدلالهای معاونان وزیر صنعت در این مورد، خاطرنشان کرد: یکی از مشکلاتی که از سوی وزارت صنعت مطرح شد این بود که چون نقدینگی ریالی در بانکها وجود ندارد، سرمایه گذاران را به سمت استفاده از نقدینگی ارزی سوق میدهند و عدهای پس از دریافت تسهیلات ارزی به جای رونق دادن بخش تولید به واردات کالاهای خارجی روی میآورند.
وی تصریح کرد: قرار شد دوستان ما در وزارت صنعت و نماینده مرکز پژوهشهای مجلس، رویکردهای خود را به کمیسیون ارایه دهند تا مجلس به بررسی آن بپردازد.
نماینده مردم ارومیه و عضو کمیسیون صنایع مجلس در خصوص عزم مجلس در تقویت بعد نظارتی خود روی اجرای قانون در راستای رونق فضای تولید و اشتغال گفت: در جلسه هیأت رییسه کمیسیون قرار شد اعضا به تقسیم کار پرداخته تا روی بخش نظارتی اهتمام بیشتری داشته باشیم.
قاضی پور گفت: برخی از اعضا اعتقاد دارند ما خلاء قانونی در این زمینه نداریم و دولت باید مصوبات موجود را به نحو مطلوبی اجرا کند.
وی بطور مصداقی، به عدم تمکین برخی نهادهای دولتی از قوانین واردات کالا پرداخت و گفت: در حالی که اصفهان دارای یک کارخانه خوب ریل سازی در کشور است متأسفانه وزیر راه از هند و چین و ترکیه نیازمندی ریلی کشور را تأمین میکند.
نماینده مردم ارومیه، واردات لوله توسط وزارت نفت با وجود تولید لولههای استاندارد در داخل را یکی دیگر از موارد بیتوجهی به مصوبات موجود در حوزه تولید ملی دانست.
به گفته قاضی پور، مباحث مربوط به حوزه معدن، پیگیری توجه دولت به صنایع پایین دستی و جلوگیری از خام فروشی که از ارکان اصلی تحقق اقتصاد مقاومتی و بهبود فضای اشتغال محسوب میشود؛ در دستور کار کمیسیون قرار گرفته است.