به گزارش مشرق، سلیم غفوری مدیر شبکه مستند درباره نزدیکی اثار تولید شده در حوزه مستند به نظر و تفکر شهید آوینی گفت: آثار با دیدگاهها و نگاههای مختلف ساخته میشود و فضایی که ایشان در آثارشان ترسیم میکرد برگرفته از تفکر شان بود . فیلمسازان در این حوزه تلاش میکنند که به فضای آثار آن شهید نزدیک شود و به تولید اثر بپردازند. میتوانم بگویم در حوزه محتوا به اندیشههای ایشان نزدیک شدند اما در حوزه تکنیک کار بیشتری باید انجام شود. آثاری در حوزه مستند ساخته میشود که با نگاه ایشان کاملاً متضاد است.
وی درباره تشویق و ترغیب فیلمسازان به ساخت آثار با تفکر و اندیشه شهید آوینی و تاثیرگذاری جایزه بزرگ آوینی در جشنواره مستند حقیقت گفت: اساساً با قراردادن یک جایزه به نام فیلمساز انقلابی (شهید آوینی) نمیتوان توقع این مهم را داشت که تولید آثار در این حوزه افزایش یابد و فیلمساز به دنبال موضوعات یا نگاه انقلابی هدایت شود. اگر ما بخواهیم به این مبسوط دست یابیم با نامگذاری یک جایزه به نام شهید آوینی و آن هم در بخش جنبی جشنواره حقیقت میسر نیست.
مدیر شبکه مستند درباره چگونگی ترغیب و تشویق فیلمسازان به ساخت آثار در این حوزه گفت:در حوزه انقلاب باید تربیت فیلمساز صورت گیرد از سوی دیگر قراردادن برخی سرفصل ها در حوزه های دانشگاهی و مجموعه هایی که خارج از سیستم دانشگاهی به آموزش فیلمسازی می پردازند در تربیت فیلمساز بسیار موثر است. اساساً این که انتظار داشته باشیم در بخش جنبی سینما حقیقت جایزهای با نام شهید آوینی موجب افزایش تولید فیلم های انقلابی و فراتر از آن تربیت فیلمساز شود اشتباه است.
وی در ادامه تاکید کرد: برای ترغیب فیلمساز جهت فعالیت در حوزه انقلاب گام دوم، حمایت از تولید آثار اینچنینی است. ما نیاز به سیاستگذاری منسجم تری در حوزه تولید برای رسیدن به نوع نگاه شهید آوینی داریم. البته از انصاف نگذریم در سالیان اخیر در حمایت از تولید آثار انقلابی تحول خوبی صورت گرفته و مجموعههایی مانند رسانه اوج ،افق وروایت فتح در تولید آثار انقلابی شتاب بیشتری نسبت به سالیان قبل گرفتند. اما با فعالیت مجموعههای مختلف ما با نقطه مطلوب و برطرف کردن نیاز جامعه فاصله داریم. به نظر من به تمام موضوعات در جامعه باید با نگاه ملی – اسلامی توجه کنیم. مشکلات اجتماعی، مشکلات اقتصادی و... باید با نگاه ملی اسلامی بررسی شود.
غفوری در پایان به میزان استفاده آثار با موضوع انقلاب در کنداکتور شبکه مستند گفت: ما به دلیل رسالتی که در شبکه مستند داریم باید تمام حوزهها را در جامعه مورد توجه قرار دهیم و به همین دلیل تلاش می کنیم مستندهایی با نگاه ملی – اسلامی داشته باشیم. اساسا نگاه ما در موضوعات مختلف فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، دفاع مقدس ، انقلاب، بین الملل و... در چارچوب هایی که ترسیم شده، حرکت میکنیم البته با نقطه مطلوب فاصله داریم و تلاش میکنیم این فاصله را کم کنیم .