به گزارش مشرق، گفته شده خانم لوپن وام هایی از بانک های روسیه دریافت کرده و با توجه به مواضع فیون در قبال حمایت از روسیه در سوریه، بحث هایی درباره دخالت روسیه در انتخابات ریاست جمهوری مطرح شده و بیان می شود که آقای پوتین خواهان ریاست جمهوری آقای فیون یا خانم لوپن است.
دیلی استار در گزارشی می نویسد، «امانوئل ماکرون» که پیشتر وزیر دارایی «فرانسوا اولاند» رئیس جمهوری سوسیالیست فرانسه بود و این روزها در قالب یک نامزد مستقل در گود انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۷ این کشور حضور دارد؛ روز به روز از شانس بیشتری برای فتح الیزه برخوردار می شود. این امر متاثر از اتفاقاتی است که برای فیون و حزب جمهوری خواه روی داده، صورت گرفته است. از طرفی ادعاهای مطرح شده درباره روابط نزدیک فیون و خانم لوپن با دولت روسیه، این شانس را برای شخص ماکرون به وجود آورده که بتواند بر صندلی ریاست جمهوری تکیه بزند. از طرفی «فرانسوا فیون»، نامزد حزب راست میانه در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۷ فرانسه، هر گونه احتمال مبنی بر رای دادن به نفع «مارین لوپن» رقیب خود از حزب راست افراطی «جبهه ملی» را رد کرد است. با این وجود با توجه به سرعت تحولات در عرصه سیاسی فرانسه، و مسایلی از جمله اقتصاد، اشتغال، مهاجران و هویت، آینده انتخابات چندان قابل تصور نیست. از این رو با پیروز ایزدی، کارشناس ارشد مسایل فرانسه و اروپا گفت وگویی داشته ایم:
اتهام های قابل توجهی متوجه فرانسوا فیون نامزد ریاست جمهوری فرانسه مطرح شده و می شود. از جمله این که، این نامزد حزب جمهوری خواه فرانسه متهم شده که در مورد به یک وام بدون بهره به ارزش ۵۰ هزار یورو پنهانکاری کرده است. به دنبال اتهام وارده از سوی فرانسوآ فیون نامزد جناح راست، وضعیت او حزب جمهوری خواه چه خواهد شد؟
اتفاقات پیش آمده برای آقای فیون، حزب جمهوری خواه یا ریپولیکن را در وضعیت دشواری قرار داده است. اگر قرار باشد آلن ژوپه یا هر کسی دیگری به عنوان جانشین فیون انتخاب شود، شاید دیر باشد و آن شخص نتواند آن گونه که باید و شاید مبارازت انتخاباتی را سازماندهی کند. از طرف دیگر آقای فیون اظهار کرده بود، که اگر پرونده قضایی اش به جریان بیافتد، از نامزدی ریاست جمهوری کناره گیری خواهد کرد. حال اگر خلف وعده عمل کند، به اعتبار خود و هم حزبی هایش لطمه وارد می کند. همان طوری که بسیاری از افراد و احزاب از او حمایت کردند، ممکن از حمایت خود را پس بگیرند و از آقای ماکرون حمایت کنند. البته آقای فیون در واکنش به چنین افرادی، فراخوانی برای تظاهرات مردمی داده که شاید از این طریق بتواند وجهه و مشروعیت خود را بازگرداند. اما به نظر نمی رسد که این مورد چندان کمکی به او کند. زیرا ضربه بزرگی به او و هم حزبی هایش وارد شده و شانس آنها برای موفقیت در انتخابات ریاست جمهوری کاهش یافته است.
فیون نقش مهمی در سیاست های مهمی در کار و اشتغال در کابینه سارکوزی داشت، چه تاثیری می تواند روی افرادی مانند سارکوزی بگذارد؟
گرچه آقای سارکوزی در انتخابات مقدماتی شکست خورد و با توجه به میزان آرایی که در دور مقدماتی در انتخابات به دست آورده نمی تواند مدعی باشد و شخص آقای ژوپه به دور دوم راه پیدا کرد، اما اتفاقاتی که روی داده و بحران به وجود آمده در حزب جمهوری خواه، تعدادی از اعضای بلندپایه این حزب را بر آن داشته از سارکوزی درخواست کنند، دست به کار شود و راه نجاتی برای حزب بیابد. احتمال انتخاب یک جایگزین وجود دارد که آن هم مشکلات خاص خود را خواهد داشت.
روابط نزدیک فیون و خانم لوپن با دولت روسیه همانند آن چه در آمریکا روی داد، تا چه حد می تواند شائبه دخالت روسیه در انتخابات فرانسه را قوت بخشد؟
فیون انتقاداتی را به دولت کنونی فرانسه در زمینه تشدید جنگ در سوریه مطرح کرده و از طرفی روابط نزدیکی با دولت روسیه دارد. از سویی دیگر آقای ماکرون ادعا کرده که حملات سایبری به سایت های متعلق و نزدیک به او صورت گرفته و روسیه در صدد تخریب مبارزات انتخاباتی اوست. در همین حال از سوی رسانه های فرانسه، فیون و خانم لوپن، متهم به روابط نزدیک با آقای پوتین هستند. حتی گفته شده خانم لوپن وام هایی از بانک های روسیه دریافت کرده و با توجه به مواضع فیون در قبال حمایت از روسیه در سوریه، بحث هایی درباره دخالت روسیه در انتخابات ریاست جمهوری مطرح شده و بیان می شود که آقای پوتین خواهان ریاست جمهوری آقای فیون یا خانم لوپن است.
باتوجه به اتفاقاتی که برای برخی نامزدها از جمله فیون و لوپن به وجود آمده، چه آینده را می توان برای انتخابات ریاست جمهوری فرانسه متصور شد؟
به نظر می رسد اتفاقات پیش آمده به نفع آقای ماکرون باشد. ولی باز باید منتظر ماند و دید با توجه به این که حوادث بسیار سریع و غیرمنتظره پیش آید، آقای ماکرون تا چه اندازه از وضعیت پیش آمده استفاده می کند. و این که آقای فیون در عرصه انتخابات باقی خواهد ماند یا جانشینی برای او تعیین می شود.
به نظر می رسد روند انتخابات فرانسه همانند انتخابات در آمریکاست که نتیجه آن پیروزی شخصی به نام ترامپ شد. چرا در فرانسه نیز شاهد نوعی عوام گرایی و پوپولیسم هستیم؟
زمینه های این مساله از قبل در فرانسه فراهم شده بود. احزاب اصلی راست میانه، چپ میانه یا سوسیالیست ها طی دوره ریاست جمهوری نتوانستند مشکلات اقتصادی، امنیتی و هویتی را حل کنند. همین امر موجب نوعی بی اعتمادی به نخبگان را فراهم آورد. از طرفی دو نامزد مطرح یکی خانم لوپن و دیگری آقای ماکرون، نمایندگان سیستم حاکم نیستند. آقای ماکرون مدعی شده که خارج از سیستم آمده و خواهان اصلاحاتی در راستای رفع مشکلات مردم است. در حال حاضر فرانسه دست به گریبان مشکلاتی از جمله اقتصادی، بیکاری، رکود، کاهش خرید مردم، عدم توانایی و رقابت با کالاهای تولیدی در بازارهای خارجی، مساله تروریسم، مهاجرین و به خطر افتادن هویت فرانسوی مواجه است. همه این موارد به مساله پوپولیسم در فرانسه دامن زده است.