به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، دكتر محمود احمدينژاد با حضور در جمع مردم همدان كه از ساعاتي قبل در ورزشگاه شهداي قدس اين شهر جمع شده بودند، اظهار كرد: اساس تمدن ملت ايران از اين سرزمين آغاز شده و سپس به سرتاسر ايران و جهان منتشر شده است فرهنگ و تمدني انساني و مبتني بر توحيد، عدالت و ارزشهاي الهي كه موجب عزت، شكوفايي و كمال جامعه انساني است.
وي ادامه داد: مردم اين استان در طول تاريخ همواره موجب عزت و سرافرازي ملت ايران بودهاند، مردم اين ديار با حفظ اصالتهاي انساني و الهي و حفظ روابط دوستانه و با اعتقاد به ايمان عميق به آرمان الهي در دامن خود انسانهاي بزرگ، فيلسوفان، عارفان و بزرگان فراواني را تربيت كرده و به بشريت تقديم كردهاند. ابن سينا كه فخر تاريخ بشريت است دست پرورده مردم اين ديار است. مردم همدان به درستي اين ديار را پايتخت تاريخ و تمدن ايران زمين ناميدهاند.
احمدينژاد با اداي سلام به فقها، علما، عرفا، شهدا، جانبازان، ايثارگران، اديبان، هنرمندان، ورزشكاران، كشاورزان، كارگران، فرهنگيان، دانشآموزان و دانشجويان همدان درود و سلام خود را نثار تمام اقشار ديار همدان به ويژه جوانان كرد.
براساس اين گزارش رييسجمهور از مردم حاضر در ورزشگاه شهداي قدس همدان سوال كرد كه از چه ساعتي در ورزشگاه حضور يافتهايد كه مردم جواب دادند از ساعت ابتدايي صبح. بار ديگر رييسجمهور از مردم سوال كرد كه خسته نشدهايد و آنان با پاسخ خير تاكيد كردند كه خسته نيستند و رييسجمهور در ادامه از آنان پرسيد كه چه كسي خسته است كه مردم يكصدا فرياد زدند دشمن.
رييسجمهور در ادامه تصريح كرد: خدا انسان را در متن خودخواهيها، تمايلات زميني و مادي خلق كرد اما انسان را مانده در اين ظلمات نخواست. خدا از انسان خواست كه ظلمتها را بشكند و به زيبايي، حكمت و سعادت متعادل برسد و راه رسيدن به آن قله نوراني عبارت است از خود كندن و به خدا پيوستن و دوري و جدايي از همه محدوديتها، ظلمتها و حجابهاي شخصي و نفساني و مادي و رها شدن در ملكوت الهي.
رييسجمهور گفت: عزيزان من رمز عبور از ظلمات و رسيدن به خدا عبارت است از عبوديت و عبوديت يعني انسان از خود و وابستگيها و تمايلات خود جدا و آزاد شود و به اوج عزت بندگي خدا برسد. بندگي خدا نيز آزاد شدن از همه قيدها و قفسها است. عبوديت خدا يعني از نقطه صفر مطلق به بينهايت مطلق رسيدن. بايد توجه داشت كه هرچه در عالم است متعلق به خدا و كسي از خود چيزي ندارد و اگر انديشه، قلب و حركتي صورت ميگيرد همه از آن خداست.
وي ادامه داد: رسيدن به اين نكته كه انسان از خود چيزي ندارد و همه از آن خداست همان آزادي وعده داده شده است. عبادت و بندگي خدا يعني از سيطره ديگران جدا شدن و به ملكوت الهي پيوستن.
رييسجمهور با بيان اينكه «آزادي حقيقي در سايه عبوديت و بندگي خداوند است» با اشاره به ظلمها و ستمهاي مستكبران در عرصه جهاني گفت: امروز همه مشكلات بشريت چه مشكلات كلان در سطح بينالمللي و چه مشكلاتي كه در بين ملتها حتي ملت ايران وجود دارد، ناشي از خودخواهي و خود برتربيني عدهاي جاهطلب است كه به جاي عبوديت خداوند به عبوديت نفس خود و خودخواهي مشغول هستند.
رييسجمهور با بيان اينكه «خدا را سپاسگذارم كه ملت ايران و پيشاپيش آن مردم عزيز همدان اهل عبوديت و بندگي خداوند هستند» به فداكاريهاي مردم همدان در دفاع از استقلال ملت ايران به خصوص در دوران دفاع مقدس اشاره كرد و گفت: مردم اين منطقه بيش از هفت هزار شهيد دوران دفاع مقدس را به انقلاب تقديم كردند، 17 هزار جانباز دارد و اينها همه نشانه عظمت و بزرگي مردم همدان است.
رييسجمهور در ادامه به خواندن ابياتي از باباطاهر شاعر مشهور همداني پرداخت.
احمدينژاد در بخش ديگر از صحبتهاي خود به اهميت ساختن ايران اشاره كرد و گفت: بايد ايران را بسازيم هر كس در هر نقطهاي از ايران كه هست در اين ارتباط مسووليت دارد، همه بايد دست به دست هم بدهيم ايران را بسازيم، اين ماموريت ماست ملت ايران شايسته زندگي كردن در بالاترين طراز جهاني است و اين لازمهاش همدلي، همكاري و تلاش خستگيناپذير است.
احمدينژاد با بيان اينكه «دولت براي ساختن ايران چند برنامه اساسي دارد كه از دو سال پيش به مردم در اين ارتباط اطلاعرساني كرده است» به عزم دولت براي اصلاح ساختارهاي اقتصادي اشاره كرد و گفت: دولت در تلاش است كه ساختارهاي اقتصادي را اصلاح كند و راه را براي تلاش و فعاليت مردم باز كند.
احمدينژاد به اجراي اصل 44 قانون اساسي و حركت دولت در اين راستا اشاره كرد و گفت: دولت تلاش ميكند كه به سرعت كارها را به مردم واگذار كند.
احمدينژاد با بيان اينكه «اصلاح نظام توزيع شروع شده و اصلاح نظام گمركي در مجلس شوراي اسلامي تصويب شده و ما منتظر نظر شوراي نگهبان در اين ارتباط هستيم» به تلاش دولت براي اصلاح نظام مالياتي اشاره كرد و گفت: لايحه اين موضوع نيز در دولت مراحل نهايي خود را طي ميكند.
احمدينژاد با بيان اينكه «يكي از مهمترين طرحهايي كه دولت پيگيري كرده هدفمند كردن يارانهها است» گفت: هدفمند كردن يارانهها باعث ميشود كه پايههاي اقتصاد ما محكم شود و حركتي است كه در اين راستا ساختار اقتصادي اصلاح شود و در اين چارچوب فرصت براي بروز مديريتهاي خلاق آماده ميشود و يك گام بلند در راستاي عدالت است.
رييسجمهور با اشاره به اينكه «ملت ايران بر اجراي قانون هدفمند كردن يارانهها دست به كار بزرگي زده است» از همراهي و همكاري مردم در راستاي اجراي اين قانون تشكر كرد و گفت: به فضل الهي همه مردم دست به دست هم دادند و اجراي اين طرح به خوبي آغاز شد و با كمك مردم به جلو ميرود، امروز نه ماه از اجراي اين طرح ميگذرد و بركات و آثار فراواني را به همراه داشته است.
رييسجمهور در ادامه در ارتباط با اجراي قانون هدفمندكردن يارانهها گفت: برخي از ابتدا با اجراي اين طرح و قانون مخالف بودند چراكه اين قانون در راستاي عدالت است و جلوي اجحافها، اسرافها و قاچاقها را سد ميكند و برخي نيز از منظر سياسي علاقه نداشتند كه در دوره دولت دهم اين اتفاق انجام شود و در اين ارتباط آيه ياس ميخواندند.
وي افزود: اين افراد بحث از تورم 70 درصدي و 180 درصدي ميكردند و ميگفتند اقتصاد ميخوابد و آنقدر آيه ياس در اين ارتباط ميخواندند تا ما از اجراي اين قانون منصرف شويم، ولي اين اتفاق نيفتاد و با همكاري مردم اجراي اين طرح آغاز شد و اكنون اجراي اين قانون در ايران مورد تمجيد مراكز اقتصادي جهان قرار گرفته است، در اين ارتباط ملت ايران را به عنوان نمونه معرفي ميكنند، اما دشمنان و بدخواهان به دنبال اين هستند كه كاري كنند كه اين شيريني را به كام مردم تلخ كنند، فضاسازي ميكنند، اطلاعات غلط ميدهند و بازار را تحريك ميكنند.
رييسجمهور با اشاره به اينكه «قيمت سكه در جهان بالا رفته است» گفت: سكه مگر چقدر است، مگر ما چقدر به سكه نياز داريم، عدهاي مقدار فراواني سكه ميخرند براي اينكه بازار را به هم بريزند.
وي همچنين به بحث بازار ارز و فعاليتهاي اين افراد در اين بازار اشاره كرد و گفت: در بازار ارز نيز اين كار را ميكنند. ما آنقدر ذخيره ارزي داريم كه تمام نيازهاي كشور، تمام واردات كشور و مسافرتهاي كشور را به خوبي انجام دهيم، به خدا اگر اين زشتكاريها و خودخواهيها نباشد قيمت ارز بايد پايين بيايد الان يك دلار آمريكا در اقتصاد ما به اندازه 900 تومان هم نميارزد. آنها وارد ميشوند و هرچه بانك مركزي ميريزد ميخرند و فضاسازي ميكنند و ميگويند قيمت ارز بايد بالا برود چرا؟
رييسجمهور گفت: آنها ديدند اقتصاد ما در شكوفايي و آرامش قرار دارد و در ايران سرمايهگذاري انجام ميشود در حالي كه ما در دنيا شاهد بحران هستيم و سرمايهگذاري در عرصه جهاني صورت نميگيرد، بنابراين از اين موضوع ناراحتند و ميخواهند آرامش ما را بهم بزنند و آنها علاقه ندارند كه قانون هدفمند كردن يارانهها در اين كشور به خوبي اجرا شود.
وي افزود: در اين ارتباط دو نكته را مطرح ميكنم اولا به فضل الهي پايههاي اين طرح مستحكم است چرا كه اين طرح متعلق به تمام ملت ايران است و 73 ميليون نفر عضو اين طرح هستند و آنها بيخود آبروي خود را نبرند اين طرح متعلق به ملت ايران است و ملت ايران از آن دفاع ميكند و شما نيز از طرحهاي خود پشيمان خواهيد شد.
رييسجمهور ادامه داد: نكته دوم خطاب به ملت ايران است، بايد هوشيار باشيم آنها ميخواهند بازار را به هم بريزند و عدم تعادل ايجاد كنند تا بتوانند جيب ملت ايران را خالي و مردم را از تلاش سازنده اقتصادي مايوس كنند، در اين ارتباط سعي ميكنند موج و تلاطم ايجاد كرده و شايعهاي منتشر كنند.
احمدينژاد خطاب به ملت گفت: يادتان است شبي كه قرار بود اجراي هدفمند كردن يارانهها آغاز شود من خادم شما از شما خواهش كردم تا مدتي به يارانههايي كه به حسابهاي شما واريز ميشود مراجعه نكنيد و پولها را برنداريد تا دولت بتواند بازار را مديريت كند و اجحافي به مردم نشود، شما با بزرگواري به آن توجه و عمل كرديد و گام اول به خوبي برداشته شد.
رييسجمهور افزود: امروز ميبينيم كه برخي ميخواهند به صورت سازمان يافته و با برنامه كاري كنند كه به بهانههاي گوناگون جيب مردم را خالي كنند، از مردم ميخواهم تا سه ماه، دوباره به اين يارانهها دست نزنند و اگر كالاهايي حتما واجب نيست آن را نخريد و اجازه دهيد كه اين طرح عظيم را با تدبير جلو ببريم.
وي با بيان اينكه « تورم ما از اين ماه كاهشي شده است» گفت: بايد به تورم زير 10 درصد و تك رقمي برسيم، وقتي تورم بالا باشد داراها از جيب ندارها بر ميدارند و مقداري از تورم نيز كه ناشي از اجراي هدفمند كردن يارانههاست و در حدود 4 الي 5 درصد بالا رفته را بايد به سرعت برگردانيم.
رييسجمهور با تكرار خواهش خود از مردم گفت: از مردم خواهش ميكنم كه يك مقداري دست نگه دارند و اجازه دهند كه پولها در حساب باشد، به اين پولها مزايا و سود تعلق ميگيرد، بگذاريد تا مقداري آرامش باشد. آن دستها نميخواهند ملت ايران در آرامش و رفاه باشد اجازه بدهيد تا آرامش حاكم شود و آن دستها نيز با تدبير قطع خواهد شد تا برنامههاي حاصل از آن به طور كامل در جيب ملت ايران واريز شود.
رييسجمهور درباره بحث اشتغال گفت: شما ميدانيد از سالهاي 60 تا 66 رشد جمعيت در ايران بالا بوده است. برخي ميگويند اين اتفاق به نفع كشور نبود، اما من معتقدم اين به نفع كشور بوده است و امروز با ميليونها جوان توانمند در كشور مواجهيم. هماكنون سالي يك ميليون و 200 هزار جوان وارد بازار كار ميشوند و دو ميليون و 500 هزار نفر هم از سالهاي قبل بيكار در كشور وجود دارند.
وي افزود: در ابتداي دولت نهم سه ميليون بيكار در كشور وجود داشت؛ اما اين مقدار به خاطر تلاشهاي دولت به دو و نيم ميليون بيكار رسيده است كه سالي يك ميليون و 200 هزار نفر به آن اضافه ميشود. بايد براي رفع بيكاري يك كار اساسي و انقلابي كنيم.
احمدينژاد گفت: دولت يك برنامهريزي دو الي سه ساله انجام داده است كه سالي دو و نيم ميليون شغل در كشور ايجاد كند و تمام توان خود را براي رسيدن به اين هدف بسيج كرده است و از همگان نيز دعوت ميكند كه دست به دست هم دهيم و در ظرف دو الي سه سال ريشه بيكاري را از سرزمين نوراني ايران بكنيم. مردم عزيز همدان نيز كه همواره در همه عرصهها پيشتاز بودند در اين عرصه نيز پيشتاز شوند تا انشاءالله در اواخر سال 91 كه احتمالا به اين استان سفر ميكنم ديگر يك جوان بيكار در استان همدان نباشد.
رييسجمهور گفت: برخي به ما ايراد ميگيرند و ميگويند دو و نيم ميليون شغل نميشود ايجاد كرد. ما به آنها دو پاسخ داديم يكي اينكه اگر نگوييم دو و نيم ميليون شغل، چقدر بگوييم و چرا شما نه ميگوييد. شما هم بياييد كمك كنيد و همكاري كنيد تا به اين هدف برسيم. پاسخ دوم ما اين است كه كشور ما اين ظرفيت و توانمندي و استعداد را دارد كه به اين هدف برسد.
وي افزود: اعضاي اتحاديه اصناف در ديداري كه با من داشتند به من گفتند اگر مشكل بيمه را برطرف كنيد اصناف ميتوانند يك ميليون شغل ايجاد كنند. بسياري از كارگاهها به خاطر قوانين سخت و بيمه تمايل ندارند كسي را استخدام كنند. در جلسه ديگري كه داشتيم اين بحث مطرح و تائيد شد كه چنين كاري شدني است.
احمدينژاد تصريح كرد: استان همدان به تنهايي ميتواند 70 هزار شغل ايجاد كند و من از همه مردم اين استان ميخواهم كه وارد اين عرصه شوند و دولت را در اين راه ياري كنند.
رييسجمهور درباره مصوبات هيات دولت در سفرهاي قبل به اين استان گفت: دولت مجموعا 644 مصوبه براي اين استان داشته است كه 371 مصوبه آن اجرا شده، 200 مصوبه در حال اجراست و براي 73 مصوبه ديگر نيز هيچ كاري نشده است كه اكثر مصوبات اجرا نشده مربوط به سفر دور سوم است. در جلسه هيات دولت موانع پيشروي مصوبات در حال اجرا و اجرا نشده بررسي و برطرف خواهد شد و مطمئنم از جلسه دولت اخبار خوبي به شما خواهد رسيد.
وي گفت: آقاي امام جمعه مباحثي درباره قطار، قطار شهري، مشكل آب استان و عمران شهري مطرح كرد كه همه اينها در دستور كار دولت قرار دارد.
رييسجمهور همچنين ضمن تاكيد بر وجود كمآبي در كشور گفت: از كشاورزان ميخواهم كه با اصلاح شيوههاي آبياري خود در مصرف آب صرفهجويي كنند. اگر شيوههاي آبياري را اصلاح كنيم دو سوم در مصرف آب صرفهجويي ميشود و اگر بتوانيم تنها يك سوم صرفهجويي انجام دهيم ديگر چاههاي آب خشك نميشوند و منابع زيرزميني شور نميشود.
احمدينژاد گفت: كشاورزاني كه بخواهند شيوههاي آبياري خود را تغيير دهند از دولت يارانه و تسهيلات ميگيرند و دولت ميتواند تا 85 درصد هزينههاي تغيير شيوههاي آبياري را به آنها تسهيلات دهند. از وزير كشاورزي هم ميخواهم كه محدوديتي در سهميه ارائه تسهيلات به كشاورزان اين استان قائل نشود و هر چقدر كشاورزان استقبال كردند به آنها تسهيلات دهند.
رييسجمهور در پايان از مردم به خاطر راياي كه در انتخابات دهم رياست جمهوري به او دادند و نيز حضور حماسيشان در مراسم استقبال امروز تشكر كرد و گفت: اين حضور حماسي و استقبال از خادمتان دل عدالتطلبان و آزاديخواهان را شاد ميكند.